Podłączenie przewodów podciśnienia .
-
@kris
Na tym rysunku widoczne jest podłączenie wyłącznika podciśnieniowego poz 13.
-
@pacior napisał w Podłączenie przewodów podciśnienia .:
@smisnykolo najlepszą pamięć ma @leo może coś wygrzebie
Pewnie, że wygrzebie... ;-) Choć z pamięcią coraz gorzej, niestety - lata lecą... :-(
-
@smisnykolo napisał w Podłączenie przewodów podciśnienia .:
wydaje mi się że kiedyś robiłem takie zdjęcia ale w którym to temacie siedzi?
Nie dawałeś ich na forum, lecz na zewnętrzny serwer.
Na szczęście jeszcze są...
KLIK - foty gaźnika by Smisnykolo - spakowane, do ściągnięcia
Nie masz nic przeciwko, że przerzucę je do nas? -
@kris napisał w Podłączenie przewodów podciśnienia .:
Witam. Jestem nowy na forum, więc proszę o wyrozumiałość . Kupiłem Tico i ktoś w nim namieszał przy gaźniku ,bo gasł jak schodził ze ssania .
Witaj. Zapraszam do wątku powitalnego dla Nowych - napisz tam parę słów o sobie i autku, będzie łatwiej.
Czy masz instalację LPG? Bo to ważne.
Zerknij na te dwa tematy (z podanym rozwiązaniem) - mogą okazać się pomocne:
KLIK - gaźnik - problem ze ssaniem
KLIK - niskie obroty i gaśnie na ssaniuPS. Temat przeniosłem z poddziału "Prezentacje..." na forum ogólne.
-
@kris napisał w Podłączenie przewodów podciśnienia .:
Tylko robi to tak szybko ,że nie ogarniam
Może ta fotka ci pomoże. Widok co kręci się właśnie za gaźnikiem i od czego jaka śruba jest. Fota jeszcze z bardzo starego złośnika.
-
@jaco Znam ten obrazek , i temat z Elektrody czytałem kilka razy , mam gaźnik na podmiankę tyle,że też pewnie rozregulowany , ale od tego zacznę i będe miał dostęp do reszty przewodów podciśnieniowych . Jestem strasznie uparty i doprowadzę to Tico do porządku :) Pozdrawiam i dzięki za wszystkie odpowiedzi które mam nadzieje przyczynią się do rozwiązania problemu .
-
-
@kris Tylko w tym gaźniku ze szrotu skład mieszanki zostaw w spokoju, jeżeli będzie źle i nic innego nie pomoże to dopiero..
w tym wątku Baton87 opisał jak u siebie ją regulował
https://zlosniki.pl/topic/9534/jak-rozebrać-gaźnik-tico-foto-manual/7ps. mieszankę ustawiamy na rozgrzanym silniku, jeśli masz lampę to zapłon ustaw na 8 stopni przy tych około 1000 obr/min
-
@ryszard napisał w Podłączenie przewodów podciśnienia .:
@kris
Jak znajdę w swoich zbiorach zdjęcia przedstawiające połączenia przewodów podciśnieniowych to je dołączę ale jak pisał pacior trudno jest wykonać zdjęcia połączeń wszystkich przewodów ze względu na brak dostępu (ujęcia).Znalazłem zdjęcia, które wykonałem kiedyś przy okazji regulacji zaworów. Trochę więcej widać połączeń przewodów podciśnieniowych bo zdjęta jest pokrywa zaworów.
-
@ryszard Dzięki kolego :) Te zdjęcia na pewno będą pomocne , bo rzeczywiście widać więcej niż na innych .