Seat Leon Mixed By Smisny
-
@smisnykolo powiedział w Seat Leon Mixed By Smisny:
Gdybym chciał kupić maskę to 600pln + lakierowanie.
Bez przesady :
http://allegro.pl/seat-leon-i-toledo-ii-maska-pokrywa-silnika-ls1h-i6637938444.html tu masz za 600 w kolorze bez malowania .
http://allegro.pl/maska-pokrywa-silnika-seat-leon-i-toledo-ii-krakow-i7211322903.html#thumb/2 ta trochę w gorszym stanie
-
@jaco powiedział w Seat Leon Mixed By Smisny:
Gdybym chciał kupić maskę to 600pln + lakierowanie.
Bez przesady :
http://allegro.pl/seat-leon-i-toledo-ii-maska-pokrywa-silnika-ls1h-i6637938444.html tu masz za 600 w kolorze bez malowania.
Kupowanie "w kolorze" kończy się tak, że potem auto jest w kilki odcieniach. Ogólnie niewarto, każdy lakier blaknie inaczej i kolor musi być dobrany pod dane auto i do tego trzeba wycieniować sąsiedni/sąsiednie elementy żeby to wyglądało porządnie.
-
u mnie jest ten problem że auto miało już kiedyś przygodę z przodu, wymieniony jest zderzak i możliwe że prawe nadkole, w innym kolorze jest też klapka wlewu paliwa oraz prawe lusterko. I teraz dobieranie koloru to nie wiadomo który jest oryginał.
-
@gooral powiedział w Seat Leon Mixed By Smisny:
Toś się zachował jak melepeta. W takiej sytuacji zdjęcia się robi, żeby mieć "dupochrona" ;)
Mądry Polak po szkodzie! :P
-
I teraz dobieranie koloru to nie wiadomo który jest oryginał.
Oby tak nie dobrać :
-
odebrałem auto i jest dramat, źle kolor dobrali magicy mieszacze i teraz wygląda to koszmarnie. Do tego maska się nie zamyka. Reflektory do wymiany bo wszystkie mocowania padły i świecą jak chcą.
Ale żeby nie było za przyjemnie to klima nie działa, cieknie olej ze skrzyni biegów przez korek wlewowy. puszcza olej półoś od skrzyni.
A z płynem chłodniczym to jaja niesamowite, pękł trójnik wchodzący do silnika i tryskało płynem, wymieniliśmy trójnik, po jakimś czasie zaczęło tryskać z przewodów wchodzących w parownik, teraz zaczęło tryskać z plastikowego trójnika w okolicach zbiornika z płynem chłodniczym, nie wiem czy ma to coś wspólnego ale czasami wskaźnik temperatury dobija do 100 ponad stopni i tak się trzyma, czy to termostat czy odpowietrznik, czy też może uszczelka pod głowicą. miliony rzeczy do zrobienia, miliony niewiadomych i miliony złotówek. -
odebrałem auto i jest dramat, źle kolor dobrali magicy mieszacze i teraz wygląda to koszmarnie. Do tego maska się nie zamyka. Reflektory do wymiany bo wszystkie mocowania padły i świecą jak chcą.
Gdzie to robiłeś i ile dałeś za to?
-
robiłem to u tego samego gościa co tico mi robił, cena 1300pln.
-
@smisnykolo mi jak spie**olili magicy-lakiernicy maskę (po ok. 3 miesiącach pękł lakier w naprawianym miejscu) to do nich wróciłem i poprawiali na swój koszt...
-
@smisnykolo Od czego zaczniesz?
Bo ja magikom bym nie odpuścił, no, nie za to chyba zapłaciłeś...
Zamykanie maski to pewnie sprawa regulacji. Reflektorów nie da się reanimować, klejąc / śrubując mocowania? -
olać ten lakier wygląda na to że autem w ogóle nie powinienem jeździć.
lakiernik tylko malował, kolor dobierał ktoś inny do lusterka.
z zamkiem jest problem, jest za nisko chyba.
lampy do wymiany, nie ma jak mocować ratować bo nie ma do czego.
zadałem pytanie na forum leonclub.pl
"Zaczęło się w tamtym roku jesienią, strzelił trójnik wychodzący z prawej strony silnika, koszt 20pln wymieniliśmy ze szwagrem.
Jakieś dwa miesiące temu rozszczelnił się przewód chłodniczy przy parowniku, dokręciliśmy obejmę, na jakiś czas spokój.
Przedwczoraj podnosimy maskę kolejny wyciek, tym razem strzelił trójnik po lewej stronie obok zbiornika wyrównawczego.
Ale to nie koniec atrakcji, sporadycznie udaje mi się zaobserwować wzrost temperatury cieczy na wskaźniku powyżej 100 stopni, nie uruchamia się wentylator.
Dziś po skończonej jeździe temperatura zaczęła rosnąć powyżej 90, zgasiłem go, otworzyłem maskę, powoli odkręciłem nakrętkę zbiorniczka wyrównawczego, zasyczało i zaczęło bulgotać i tak bulgotało kilka minut, i słychać było jak w całym układzie bulgocze powietrze, przybyło płynu z 200ml, oczywiście stan płynu wrócił do normalności po pół godziny.I teraz pytanie, zastanawiam się czy to wszystko ma ze sobą coś wspólnego, czy panuje zbyt wysokie ciśnienie w układzie i go rozrywa bo coś nie działa, czy to termostat, czy płukanie układu, czy wymienić korek zbiornika wyrównawczego."
czytam sobie co może być noi płyniemy, uszczelka pod głowicą, termostat, pompa wody, czujnik temperatury, wentylatory.
-
robiłem to u tego samego gościa co tico mi robił, cena 1300pln.
Ja bym tego na Twoim miejscu nie odebrał. Nie za taką kasę.
Szwagier mojej narzeczonej jak jeszcze nie miał swojego mieszalnika też parę razy poprawiał ludziom auto bo dali dupy z doborem koloru. O oddaniu auta z niedomykającą się maską nawet nie wspomnę... -
czytam sobie co może być noi płyniemy, uszczelka pod głowicą, termostat, pompa wody, czujnik temperatury, wentylatory.
Jeszcze parownik też może "rozrabiać"
-
@smisnykolo wentylatory i czujniki chyba będzie najłatwiej zweryfikować, oby tylko nie uszczelka..
lakier Ty dostarczałeś lakiernikowi?
-
@pacior nie, lakiernik dał lusterko i z niego dobrali.
-
@pacior nie, lakiernik dał lusterko i z niego dobrali.
Następnym razem jak bd chciał coś pomalować to daj znać. Dam Ci namiar na porządnego lakiernika w Konstantynowie ;)
-
@smisnykolo ja jak malowałem sam sobie obudowy lusterek kod lakieru brałem z wlepki w bagażniku. Kolor dobrany był idealnie.
-
@jaco powiedział w Seat Leon Mixed By Smisny:
@smisnykolo ja jak malowałem sam sobie obudowy lusterek kod lakieru brałem z wlepki w bagażniku. Kolor dobrany był idealnie.
Lepiej jednak dorabiać na podstawie lusterka/klapki od wlewu.. po kodzie nie zawsze wyjdzie, szczególnie przy żółtym kolorze..
@smisnykolo polerka całego auta była robiona? może to zniwelowałoby różnicę w odcieniach
-
leon miał już historię, lakier nie jest oryginalny, tak właściwie to można powiedzieć że nie wiadomo co było malowane a które elementy są oryginalne, dlatego ciężko dobrać. Tak polerka zrobiona.
Oryginalny żółty kolor leona wygląda zajebiście, jak mojego kupiłem to myślałem że po prostu wyblakł na skutek lat, ale niestety. -
@smisnykolo to moim zdaniem zostaje Ci tylko oklejenie auta folią (całego lub fragmentów jak maska, dach, klapa itd.). Zawsze będzie taniej niż malowanie...