auto
-
Laguna II - królowa lawet? :)
Hondy fajne, ale trzeba uważać na rdzę.
Subaru niezłe, ale drogie w serwisie - silnik boxer i lpg to niezbyt dobre połączenie - konieczność okresowej regulacji zaworów - kosztowna zabawa. Sam jakiś czas temu szukałem subaru, ale odstraszyły mnie potencjalne koszty serwisu.Jeśli masz odpowiedni budżet, szukałbym auta bez lpg i montował na własną rękę. Te z nowymi instalacjami to często buble, montowane po taniości pod sprzedaż.
-
hihi
laguna II królowa lawet tyczy się dizla, 2.0T to jeden z najlepszych silników na świecie.
Hondy VI nie rdzewieją, jeśli rdzewieje to albo bita albo ktoś źle zrobił. W hondzie też zawory trzeba regulować przy gazie co 20 tysięcy.
Nie słyszałem nigdy żadnych przeciwwskazań co do lpg bo boxera.Budżet mam niski, dlatego kupować auto na Pb i przerabiać na lpg nie ma dla mnie sensu.
-
Widzę, że i tak już chyba wybrałeś. :P
Na pewno nie kupiłbym Astry. Po pierwsze brzydka jak rodowita Niemka, a po drugie Ople potrzebują do jazdy tyle samo oleju co paliwa... XD
Ja bym wybierał pomiędzy Laguną, a Legacy. Moim zdaniem 2 najciekawsze auta z listy. ;)
-
nio opel to słaby wyglądem jest.
Najbardziej podoba mi się accord, aczkolwiek jeszcze nie jechałem więc nie wiem czy to 1.8 ma sens brać w ogóle.
Legacy nie jechałem ale 125 kuni na 4 łapa czuję że to może być niewystarczające do pchania 1400kg.
Natomiast laguna jest paskudna w środku, nie wiem kto to projektował, z zewnątrz jak dla mnie też nie grzeszy. -
-
@smisnykolo powiedział w auto:
nio opel to słaby wyglądem jest.
... za to budżetowo chyba dobrze wychodzi - zakup / rocznik / stan, potem utrzymanie... jeśli już o pieniądzach rozmawiamy...
Smisny, zastanów się jeszcze nad tym, czy rzeczywiście potrzebujesz dużego silnika. Nie zapominaj o kosztach ubezpieczeń i że to trzeba będzie napoić, a czasem też coś wymienić (przecież nowego czy kilkuletniego auta nie kupujesz). Atrakcyjna cena zakupu to tylko początek wydatków.
Mnie np. podoba się pięciolitrowy Grand Cherokee ZJ, chętnie w automacie. Są dostępne całkiem fajne egzemplarze, w cenach 2 razy większych od tych wołanych za auta z powyższych ogłoszeń. Spoko, stać mnie swobodnie na taką fanaberię. Jednak nie kupuję. -
Z tego całego gradobicia wybrałbym subaru, jeśli nie przeraża Cię serwis :) 125 kuni może wystarczyć, ale musiałbyś sam ocenić po jeździe próbnej. Frajda z 4x4 na pewno będzie :) Jako drugi wybór - stawiałbym na accorda. Ta astra ani laguna do mnie nie przemawia.
-
@leo dlatego szukam auta z LPG z maksymalnym spalaniem 12L/100km.
Czy 1.8 to jest duży silnik?
Dziwne te ubezpieczenia mamy że wysokość zależy od pojemności ale to na inny temat rozważania.
Największy ból jest taki że w Łódzkim po prostu nie ma wyboru samochodów niskobudżetowych.
Bardzo podoba mi się seat leon 1.8T 150/180kuni, co z tego jak 15k pln. -
@smisnykolo powiedział w auto:
Czy 1.8 to jest duży silnik?
IMHO już spory. Wcześniej dawałeś przykłady z dwulitrowym - to moim zdaniem duży. Znaczy - NIEPOTRZEBNIE duży.
Sądzę, że pojemność 1.4-1,6 jest optymalną jednostką do auta średniej wielkości o walorach użytkowych bez zapędów sportowych (oczywiście pomijam nowe jednostki z downsizingiem). Taka pojemność nie zrujnuje kieszeni ani przy OC, ani podczas tankowania.Dziwne te ubezpieczenia mamy że wysokość zależy od pojemności ale to na inny temat rozważania.
Oczywiście masz rację. Ale co na to poradzisz...
Największy ból jest taki że w Łódzkim po prostu nie ma wyboru samochodów niskobudżetowych.
Gdzie szukasz? Tylko ogłoszenia w necie? Bo ja myślę, że w komisach czy u drobnych handlarzy jest tego towaru trochę. Przecież gdzieś te samochody muszą być, nie może być tak, że w Łodzi wszystkie niskobudżetowe się złomuje...
-
Dla accorda
1.6 od 1080 do 1234
1.8 od 1149 do 1365
2.0 od 1200 do 1383Także OC kosztuje tyle samo.
Teraz spalanie lpg w mieście
1.6 - 11
1.8 - 11.5
2.0 - 12Teraz głównie przeglądam internet, byłem w kilku komisach, to co mieli w moim budżecie to same trupy, ale od razu zaznaczam że nie odwiedziłem wszystkich.
-
Np. taka Heidi Klum, nie? :-)
Jedna na milion to rzeczywiście statystyki godne przytaczania... XD
W Polsce co trzecia lub czwarta dziewczyna na ulicy będzie równie ładna. ;)
@smisnykolo bierz Subru i nie marudź! :D