Dane osoby posiadającej stronę swiftklub.pl
-
SirBufor ja zrozumiałem, że nowa strona klubowa ma wyglądać tak jak stara, czyli głównie dane techniczne i manuale. Forum miało być tylko dodatkiem.
-
Ale powiedz mi co stracimy z klimatu jeśli WSZYSCY przeniosą sie na nowe i tam będziemy pisać na temat Swiftów. Przecież zawsze mozesz także być na zlosnikiu i udzielać sie w jego życiu na pozostałych tematach niż forum. A wybacz ale rotacja użytkowników zmienia sie o 70% co 3 lata i klimat z nimi także jest inny.
Słuchajcie jak chcecie to Wy tworzycie forum, bez Was userów by nie istniało. Ja zawieszam pracę na 2 dni. Proszę dogadać się między sobą i napisać mi czego oczekujecie. Ja osobiście zrozumiałem jako by na nowe forum przenieść archiwum (takze to które zniknęło i jest na dysku u Erdego) i tam tworzyć nowe tematy.
-
Zresztą jesli chodzi o klimat. Będzie kącik spam, będzie hyde park, zapraszamy wszystkich nie tylko ludzi ze swiftami. Ale wiem że to dziwnie zabrzmi dziwne jest to żeby forum samochodowe było razem z forum o przepisie na naleśnika.
-
Widzę że nie ma sensu dyskutować, po prostu za krótko tu jesteś Jak dla mnie może to wyglądać tak, jak przedstawił to Erde, czyli strona klubowa z info o Swifcie, zlotach, dane techniczne, galerie aut użytkowników + odnośnik do zlosnikia. Możemy zrobić ankietę, głosowanie, moim zdaniem nie ma najmniejszego sensu tworzyć nowe forum, poczekajmy na opinie reszty.
-
Dokładnie, wybacz ze nie mam 40 lat i nie siedzę od 20 na złosniku bo nawet pewnie przez myślę by mi nie przeszło zeby tworzyć coś nowego. Toż to grzech. Czekam na ustosunkowanie się do tematu przez innych forumowiczów.
Nie wiem czy normalnym jest jeśli wpisuję w wyszukiwarce strony termostat, chcę znaleźć tematy dotyczące swifta. A wyskakują mi termostaty w Oplu, Vagu, i w temacie gry ze poszedł komuś termostat w nfsie i nie ukończył wyścigu z Razorem...
-
Jeżeli przerasta Cię użycie zaawansowanych opcji wyszukiwarki mogę jedynie współczuć. Daruj sobie te dziecinne komentarze, nie zamierzam dyskutować z Tobą na takim poziomie.
-
Technika idzie do przodu rzeczy stają się intuicyjne. Programy, strony, samochody, interfejsy. Ale jeśli dalej wolimy 5 min grzebać w opcjach wyszukiwarki to i może na prawdę szkoda mojego czasu.
A co do dyskusji wybacz ja podałem co najmniej 3 powody przejścia Ty 1. I to nie do końca zrozumiały. Ponieważ w imię zasady dla chcącego nic trudnego klimat dało by się utrzymać.
Ale problem leży po stronie CHCIEĆ!Pamiętam komentarze na temat nie uda się, słomiany zapał. Zapał przyszedł i to nie słomiany, prawie się udało , ale niestety jeśli torpeduje się wszystkie nowe pomysły to mnie szkoda czasu na walkę z wiatrakami.
Nie ustosunkuję się do "dziecinnych komentarzy" bo żeby rozmawiać to trzeba mieć z kim...
A nie przyjmować taktykę "nie bo nie", "bo się nie przeniosę", "wisi mi to".Dalej czekam na Wasze plany co do nowej strony. Na razie mamy 2 głosy na pozostanie. (O ile dobrze rozumiem wypowiedź BPX-a)
-
Widzę że nie ma
sensu dyskutować, po prostu za krótko tu jesteśWymyślcie jakiś inny argument bo ten już nie bawi. Co się ktoś nie zgadza z kimś z "starej gwardii" to leci ten sam tekst.
Ja od początku myślałem, że będą normalne przenosiny strona + forum i tak pisałem od samego początku. Czasy się zmieniają i trochę głupio będzie imo wyglądać fajna strona która po kliknięciu "forum" przenosi na Złośnik. Ewentualnie gdzieś "kącik techniczny" można podpiąć jako archiwum czy coś a najważniejsze informacje techniczne zebrać do kupy w jakimś FAQ. Zawsze chciałem móc popisać o Swifcie w normalnych działach, na normalnym forum a nie niejako na doczepkę przy kącikach kulinarnych. Zgadzam się z SirBuforem.
-
SirBufor, rób swoje i tyle
-
Cytat:
Kupiłeś w
końcu Swifta?! hmm
Można tak
powiedzieć Stoi na podwórku ale nie, to nie mój. To swift brataŁadne te kółka z Norauto
-
W takim razie po co tworzyć nowe forum, jeśli jest klubsuzuki.pl? Równie dobrze można tam się przenieść.
-
Jest chyba różnica między Forum Swifta a Forum Suzuki, prawda? Tak samo przykładowo użytkownicy MX-5 mają swoje MX-5 Klub Polska. Według Twojego rozumowania można napisać "Po co im to, skoro jest Mazdaspeed?" IMO całkiem inną rzeczą jest forum całej marki a forum danego modelu i tyle.
-
Dalej czekam na
Wasze plany co do nowej strony. Na razie mamy 2 głosy na pozostanie. (O ile dobrze
rozumiem wypowiedź BPX-a)Możecie przenieść wątek organizacyjny i techniczny na nowe forum, ale niech tu też zostanie w ramach historii. Na taki układ mogę się zgodzić.
-
Ale strona klubowa już była i padła. Jak myślicie? Dla czego? Dla tego, że forum było przy Złośniku?
-
Ale strona klubowa
już była i padła. Jak myślicie? Dla czego?Nie wiem, za krótko na forum jestem
-
Do przemyślenia:
Jest zlosniki.pl z Kącikami Swifta - najstarsze forum dot. swiftów
Jest KlubSuzuki z podforum Swifta
Jest SuzukiKlubPolska z podforum Swifta
Niedawno ktoś założył jeszcze "pseudo" Klub Swifta i forum Swifta: http://swift.org.pl/
Właśnie tacy którym się zlosniki nie podobał ani fora Suzukowe. Jak to działa i ile tam jest postów sami widzicie.Myślicie że dobrym pomysłem jest zakładać kolejne forum i powiększać podziały?
Skończy się tak, że na każdym będzie po kilkanaście osób. A na zlosnikia i tak większość będzie trafiać z racji historii jaka jest zaindeksowana w google. Złośnika też nie wyłączycie i te kąciki dalej tu będą.-
Przeniesienie historii postów i wątków ze zlosnikia na nowe forum jest wg mnie NIEREALNE. Admin zlosnikia na pewno nie da nikomu dostępu do bazy danych. Jeśli ktoś chce to przenieść w inny sposób to chętnie posłucham w jaki. Z czysto technicznego punktu widzenia.
-
Część osób na pewno pozostanie na zlosnikiu z racji choćby przyzwyczajeń. Chcecie mieć Klub z 2 forami? Podzielić się na 2 grupy?
Może lepiej by było zrobić stronę Klubową gdzie jest dużo technicznych materiałów, które faktycznie powinny być w jednym miejscu? I skupić się na porządnym FAQ z podziałami na kategorie np. Zawieszenie, Silnik itp. a w nich albo wklejone opisy rozwiązań albo linki do tematów na zlosnikiu?
Interfejs zlosnikia jest mocno kulawy, grafika nie powala. To prawda. Ale da się normalnie pisać i jest tu skarbnica wiedzy. Mi bardziej brakuje strony "reprezentacyjnej" mówiącej coś o klubie, o tym czym jest swift, jaką ma historię. Mówiącej coś o zlotach, spotach, ciekawostkach Swiftowych. I będącej zbiorem danych czysto technicznych, specyfikacji, schematów.
Zrobicie jak będziecie chcieli. Ja czasy udzielania się mam już za sobą.
-
-
Erde bardzo mądrze prawisz to prawda co piszesz. Aczkolwiek bolesnym jest ze admin złosnika nie da nam dostępu.Jest to zatrzymywanie ludzi na siłę.
Poza tym nowa strona ma być reklamą złosnia?Historia historią a życie toczy sie dalej. Była kiedyś idealna strona youngtimery.org. Niestety zniknęła ale ludzie sie skrzyknęli założyli forum polskiej motoryzacji i ot tak wszyscy są razem szczęśliwi bez podziałów.
Myślę ze na stronę reprezentatywną szkoda było Waszych pieniędzy.
Co do archiwym jeśli dostaniemy dostęp nie lubię sie powtarzać staryjaponiec napisał iż zajmie się przeportowaniem na nową stronę. Ja nie mam zamiaru nikogo dzielić.
ALE CZY NIE BYŁO ROZMOWY NA POCZĄTKU ŻE NOWE FORUM MA BYĆ? nIE BYŁO MÓWIENIA O SŁOMIANYCH ZAPAŁACH?
PYTAM SIE DLACZEGO JEŚLI KTOŚ ZNAJDZIE SIE Z TAKIM ZAPAŁEM JEST NIE DA SIE TEGO INACZEJ NAZWAĆ NISZCZONY!!!!
Forum jest jednym z niewielu udanych "dzieci" demokracji. Wiec dlaczego jeśli jest zaproponowane leprze rozwiązanie, jest dane słowo że "starzy wyjadacze" przyjdą na gotowe. Jest to nam uniemożliwiane. I co to jest za tekst "jesteś za krótko tutaj, nie zrozumiesz" moze czas nas czegoś nauczyć? a jeśli nie macie na to ochoty to wybaczcie moim zdaniem podział już jest tutaj i nowa strona tylko skrzyknie nas żółtodziobów którzy poradzą sobie bez sarkazmów!
-
Nikt nikomu nic nie zabrania. Twórzcie nowy Klub Swifta tylko po co?
IMO @ERDE dokładnie wyjaśnił bezsens takiego działania. -
Cytat:
Ale niestety zlosniki przegrywa interfejsem sam miałem kilka pytań jak wyłączyć "drzewko" wiadomości tak aby uzyskać post pod postem.
To tak się da? Tak żeby wchodząc na zlosnikia za każdym razem miał post pod postem.
@Krzemol1994 Dzięki
-
Ta. Profil, opcje wyświetlania, Tryb wyświetlania wątków: blat.