Poszukiwana, poszukiwane ... części .
-
mam ten zaworek z rajdówki
-
Zaślepiłem dziada i po sprawie
Z Tico/Matiza to pasuje ale do GTI niestety - do 1.3 8V jest 2x za duży...
-
Adamo, nie masz problemów z obrotami? Jak w 1.0 mi padł ten zaworek, to nawet na ciepłym nie schodził poniżej 1300 obrotów na jałowych.
-
Adamo, nie masz
problemów z obrotami? Jak w 1.0 mi padł ten zaworek, to nawet na ciepłym nie
schodził poniżej 1300 obrotów na jałowych.Obroty są piękne ok. 950 na włączonych światłach.
Trzeba tylko dobrze zaślepić, zresetować kompa (odpiąć aku na kilka minut) i dać mu się ustawić.
Tylko trzeba pamiętać, żeby wymienić rurkę odmy na prostą, bez rozwidlenia na zaworek
-
A jakbym ten syf z zaworka chciał gdzieś spuszczać osobno..?
To co - połączyć wyjście w obudowie filtra z pokrywą zaworów wężykiem czy coś zaślepić? -
A jakbym ten syf z
zaworka chciał gdzieś spuszczać osobno..?
To co - połączyć
wyjście w obudowie filtra z pokrywą zaworów wężykiem czy coś zaślepić?Albo kup od Plastkka oryginał, albo połącz odmę z puchą filtra wężykiem, a zaworek zaślep...
-
Towar u plastka już zamówiony...
Ale co jeśli chciałbym zamontować jakiegoś Oil Catch Tanka?
Jak to wygląda i czy warto... -
Towar u plastka już
zamówiony...
Ale co jeśli
chciałbym zamontować jakiegoś Oil Catch Tanka?
Jak to wygląda i
czy warto...U mnie jest tak:
Zaworek PCV zaślepiony
Puszka filtra zaślepiona
Jedyny przewód od odmy podłączony do małej buteleczki, która robi za oil catch tankJeżdżę spokojnie, więc olejem mi do niej nie rzuca, ale w chłodne pory roku zbiera mi się w niej ok. 100 ml/tydzień wody z oparów ze skrzyni korbowej, które szłyby do ponownego spalenia przez puchę filtra powietrza
Aż cały monowtrysk pod talerzem filtra powietrza był mokry od tej wody...
Dodam, że oleju silnik nie łyka, tak samo jak płynu chłodniczego
Oczywiście na BT podłączam wężyk odmy do puchy filtra
-
z tico/matiza podpasujesz zaworek pcv
Nadal poszukuję części jak prosiłem wyżej...
Czy ten zawór z Matiza/Tico będzie pasował jak pisano wyżej?
Zdaje mi się, że właśnie nie, bo nie wejdzie
A drugą stroną nie może być, bo przecież musi przepuszczać w odpowiednim kierunku, chyba, że się mylę... -
Nadal poszukuję
części jak prosiłem wyżej...
Czy ten zawór z
Matiza/Tico będzie pasował jak pisano wyżej?Nie będzie pasował bo jest 2 razy większy, a nawet nie masz co wsadzać go odwrotnie, bo będzie działał nieprawidłowo...
Zaślep dziada i tyle
-
Hej.
Mam pytanie. Jak powinien wyglądać w środku ten zawór odpowietrzania skrzyni korbowej (PCV)? Sprężynka + plastikowy tłoczek? (tak jak na zdjęciu kilka postów wyżej).EDIT
OK, coś znalazłem, choć w sumie dotyczy Daewoo Tico
http://zlosniki.pl/stary_zlosniki/showflat...rt=all&vc=1 -
czy ma ktos na sell lampki z wiazka od podswietlenia tablicy rejestracyjnej?
-
Ma ktoś? Na allegro jest klika dostępnych ale czy któreś pasują dobrze?
-
A chce kolega zakładać tylko przednie czy tylne również? Ja kupiłem z Allegro przednie i tylne, ale zamontowałem tylko przednie, bo jeśli z tyłu nie ma się nadkoli plastikowych to ciężko je umocować i dziwnie wyglądają. Przednie niby były do Swifta i innych Suzuki, a po zakupie okazało się że Suzuki nie jest nawet wymienione na liście aut do których pasują! (ma jeszcze gdzieś kartkę z opakowania).Udało mi się jednak trochę "porzeźbić" i jakoś je dopasować - mogę podesłać foty na priv jakby co. Ogólnie, nie polecam z Allegro - najprościej wyciąć samemu z gumy, jak to zrobił chyba kolega Ryłek w swoim srebrnym MK5. Pozdrawiam
-
Jak kupiłem jakieś uniwersalne za 18PLN, trochę dostosowałem i chronią ładnie.
I zimą elastyczne!
Nie tak jak niektóre, że się łamią jak plastik. -
A ja mam i z tyłu i z przodu fabryczne, więc jakby poszukać na jakimś szrocie to się pewnie znajdą.
-
A ja mam i z tyłu i
z przodu fabryczne, więc jakby poszukać na jakimś szrocie to się pewnie znajdą.Możesz strzelić parę zdjęć żebym zobaczył z bliska jak wyglądają fabryczne?
A z tyłu masz nadkola we wnękach błotników?
-
Możesz strzelić
parę zdjęć żebym zobaczył z bliska jak wyglądają fabryczne?Przejrzyj sobie zdjęcia w moim wątku . Na kilku na pewno znajdziesz dobrze widoczne chlapacze.
A z tyłu masz
nadkola we wnękach błotników?Nie. Chlapacze są przymocowane do zderzaka.
-
ma moze ktos szyny do przedniego zderzaka oraz ta czesc gdzie ta szyna wchodzi? moze ktos chce sie pozbyc?
-
to raczej na giełdę ...