[ALL]Jaki zestaw nasadek za ok. 300zl
-
Witam, przyvzajam sie do zakupy dobrych mocnych kluczy do 300zl ktore bede uzywal przy aucie wiec wiadomo niemoga byc slabe bo dobrze wiecie jak sie wiekszosc srub w swiftach odkreca . Interesuje mnie zestaw 1/4(kpl dlugich nasadek,bitow i wiadomo krotie nasadki)+1/2(do 32), oczywiscie z kpl przedluzek itp rzeczy. Poki co na oku mam zestaw Yato 1268 jak dobrze pamietam stoi jeszcze w casto za 250zl a slyszalem ze ma mocniejsze grzechotki od stanleya a nasadki tez niczego sobie, wyczytalem ze to niejest zwykly stop CrV wiec wydaje sie dobry. Ale widzialem tez zestaw Honinton w podobnej cenie i zestaw Coval. A jakie wy polecacie badz uzywacie, doradzicie cus?:)
-
hej ja właśnie kupiłem w casto ten zestaw tylko za 150zł :):) bo źle wypuścili gazetkę promocyjną dali zdjęcie tego zestawu a cenę zestawu o połowę okrojonego.:) A wiem ze jest jeszcze nowa marka w casto magnuson bo tam pracuje i ma dożywotnią gwarancje, taki podobny zestaw jest za około 300 a wiadomo jak w casto zespuje ci sie to idziesz i oddajesz a tutaj masz dożywotnią. Wyglądają dobrze i jak daj taka gwarancje to pewnie są warte.
Koledzy z narzedzi nie potrafią czegoś więcej powiedzieć o tej marce bo dopiero od 2 miesiecy jest. Natomiast YATO bardzo sobie chwala i jest to marka najbardziej sprzedawana i chwalona przez warsztaty- informacja od kolegi z tego działu,tóry zajmuje sie kluczami
pozdrawiam -
Potwierdzam. YATO są prawie że profesjonalne. Mam duży zestaw od kilku lat i jedyne co się zepsuło to mała grzechotka.
-
Potwierdzam. YATO
są prawie że profesjonalne. Mam duży zestaw od kilku lat i jedyne co się zepsuło to
mała grzechotka.YATO jak najbardziej. Z nieco tańszych to jeszcze można polecić Proxxon Industrial.
-
Mam parę nasadek Yato i klucz dymamometryczny. Jak na razie spisują się elefgancko
-
Przerobiłem 2 zestawy yato 1268, wszystkie grzechotki i jeden śrubokręt się poddał, reszta zestawu nadal chodzi jak trzeba
-
YATO to przecież najtańsza TOYA jest, zależy jak trafisz i jak będziesz używał tych narzędzi ,ogólnie sie nadają do kręcenia przy aucie ,a nie ma tam w twojej casto zestawu Stanley za 175 zł ? ja go mam i sobie chwalę ,wszystkie śruby odkręciłem albo ukręciłem tym zestawem w swifcie ,
-
nie porownuj, tylko poczytaj o yato na ich stronie
-
Yato to taka średnia półka , sam używam i nie narzekam. Małą grzechotkę zabilem , potem też średnią ale pracowały u mnie każdego dnia przez dwa lata . Oddalem na gwarancje i maja wrocic nowe
-
wszystkie grzechotki i jeden śrubokręt się poddał
Czyli grzechotki robią kiepskie.
-
Hmm, czyli póki co to yato wchodzi w grę a mi gość w casto mówił, że stanley robi słabsze grzechotki od yato. Ale zastanawaim sie nad tym magnussonem co kolega na początku pisał bo dożywotnia gwarancja kusi, tylko musze je obmacać i wyczytać co to za stop jest użyty ale póki co dzięki za opinie
-
bo do dokręcania i luzowania grzechotek nie używa się. a raczej nie powinno. zbyt dużym momentem się je zabija.
ja mam grzechotkę pewnej firmy już z 5-6 lat i dostała mocno w dupkę, ale daje jeszcze radę
-
Wiesz, niby się nie używa, ale w praktyce wychodzi inaczej Oczywiście nie mówimy tutaj o odkręcaniu kół grzechotką i skakaniu po niej...
-
no właśnie moja do tego mi służy czasem. niestety
-
Mamy różne rzeczy w garażu w tym duży zestaw Yato. Więcej nie kupię Yato. Szczególnie, że mamy 3 skrzynki Honitona - i to jest sprzęt nie do zabicia. Wytrzymuje ostre katowanie, walenie młotkiem i tym podobne. Sprzęt używany w garażu i na rajdach na serwisie w błocie i deszczu. Jedyne co trzeba robić, to co jakiś czas jak grzechotki zaczynają ciężej działać, trzeba je rozebrać i nasmarować. Grzechotki Yato zaczęły się psuć zanim zaczęliśmy je używać. Podobnie klucze płasko-oczkowe z grzechotkami.
Honiton 94 części powinien spokojnie wystarczyć.
Właśnie taki mam: http://www.ceneo.pl/1199545
Yato mam taki i nie polecam: http://allegro.pl/zestaw-kluczy-216-el-klucze-nasadowe-yato-yt-3884-i3849127612.html -
czyli dla wymagających YATO sie nie nada ,
pytanko o inny zestaw ,odkręcę tym zestawem głowice w 1.6 ? szukam właśnie podobnego kompletu , a firmy tej nie znam klik -
YATO jak
najbardziej. Z nieco tańszych to jeszcze można polecić Proxxon Industrial.YATO dobre? A Proxxon tańszy od czego?
Mam taki sam zestaw Honitona jak Toydols i złego słowa nie mogę powiedzieć.
-
Mamy różne rzeczy w
garażu w tym duży zestaw Yato. Więcej nie kupię Yato. Szczególnie, że mamy 3
skrzynki Honitona - i to jest sprzęt nie do zabicia. Wytrzymuje ostre katowanie,
walenie młotkiem i tym podobne. Sprzęt używany w garażu i na rajdach na serwisie w
błocie i deszczu. Jedyne co trzeba robić, to co jakiś czas jak grzechotki zaczynają
ciężej działać, trzeba je rozebrać i nasmarować. Grzechotki Yato zaczęły się psuć
zanim zaczęliśmy je używać. Podobnie klucze płasko-oczkowe z grzechotkami.
Honiton 94 części
powinien spokojnie wystarczyć.
Właśnie taki mam:
http://www.ceneo.pl/1199545
Yato mam taki i nie
polecam:
http://allegro.pl/zestaw-kluczy-216-el-klucze-nasadowe-yato-yt-3884-i3849127612.html
No i ta wypowiedź rozwiała moje dalsze dumania nad zestawem. Honinton i koniec dzięki wielkie za pomoc w wyborze
A co powiecie na temat kluczy płasko-oczkowych? na razie wystarczyłby mi mały komplet tak 6-22 oczywiście chodzi mi do ciężkich prac -
YATO to przecież
najtańsza TOYA jest, zależy jak trafisz i jak będziesz używał tych narzędzi ,ogólnie
sie nadają do kręcenia przy aucie ,a nie ma tam w twojej casto zestawu Stanley za
175 zł ? ja go mam i sobie chwalę ,wszystkie śruby odkręciłem albo ukręciłem tym
zestawem w swifcie ,miałem sprzedałem go za 120 pare dni temu nowy
-
Honiton wychodzi bardzo dobrze i jakosc chyba dosyc dobra.