[ALL/1.0] Jakie świece/kable ?
-
dzieki za info zamówiłem własnie boscha za 68zł zobaczymy jak długo wytrzyma
yanmory mi padły tzn przetarł sie jeden od cewki do aparatu w 2 miejscachzałozone nowe odpalił na dotyk
czyli od poloneza do silnika 1,3 nie pasują
-
-
Zadne z tych, muszą mieć grube końcówki (poldki na gaźniku, nie mpi, bosh, abimex...), a jak nie to po prostu zamawiaj kable od swifta 1,3 8V, są takie jak mają być, no i jeden zostaje "na później"
-
Jak już chcesz SENTECH to weź te o symbolu 8301 - dedykowane do 1.0. Sam mam od zeszłej jesieni i nie narzekam, wyglądają prawie jak oryginalne przewody BOUGICORD (gumki od strony silnika).
-
Zadne z tych, muszą
mieć grube końcówki (poldki na gaźniku, nie mpi, bosh, abimex...)A możesz podesłać mi linki jakichś pasujących.
-
Jak już chcesz
SENTECH to weź te o symbolu 8301 - dedykowane do 1.0.Nie muszą być konkretnie SENTECHY. Po prostu chcę jakieś kable pasujące do Swifta 1.0, bo moje JANMORY zakupione w zeszłym roku nie pasują, a NGK są za 130 zł.
-
A możesz podesłać
mi linki jakichś pasujących.http://allegro.pl/przewody-kable-zaplonowe-polonez-125p-1-3-1-5-91-i4390190936.html
http://allegro.pl/kable-zaplonowe-fso-polonez-caro-1-5-1-6-lpg-i4411224971.html -
Pierwsze to JANMORY, więc podziękuję, ale drugie muszę rozważyć.
-
w intercarsie są magneti marelli i sentechy po 33zł, tylko szukaj pod polonez II 1,5
-
Dobra dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Na razie chyba spróbuję tych Bosch'ów z IC, jak nie będą pasować to będę męczył temat Poloneza...
A teraz mam jeszcze jedno pytanie i proszę się nie śmiać, bo nigdy tego nie robiłem. Czy wymiana przewodów to coś trudnego czy dam radę sam pod blokiem? Trzeba zachować jakąś kolejność podłączania przewodów czy coś w ten deseń? Kable od aparatu łatwo się odczepia? -
Wymiana kabli to masakra, raz że ciężki dostęp, dwa że trzeba końcówkami kabli wykonać 268 stopni zgodnie z ruchem wskazówek zegara (potrzebny kątomierz), dopiero wtedy puszczą. Aha, przed założeniem kabli, smarujemy świece pastą ceramiczną....
Dobra, to był żart, oczywiście nie będziesz miał żadnych problemów z wymianą, wyszarpujesz stare i zakładasz nowe. Kolejność oczywiście zachowujesz- wymieniaj po jednym przewodzie, w litrze ich tyle jest, że możesz później nie ogarnąć
-
Ok, dzięki. Jak zamontuję i nie wylecę potem w powietrze to dam znać.
-
Ok, dzięki. Jak
zamontuję i nie wylecę potem w powietrze to dam znać.Odlaczaj i wymieniaj pojedynczo, to nic nie pomylisz. Latwiejszej wymiany w świecie nie ma - oczywiście mam na myśli Swifta, bo w innych autach jest różnie
-
Dziś zamówiłem te Bosch'e z IC. Od razu zabrałem się za przymierzanie do najdalszej świecy i niestety jest za krótko.
Na jutro mam mieć te Sentechy i Magneti Marelli do Poldka, więc będę próbował dalej. -
Dziś zamówiłem te
Bosch'e z IC. Od razu zabrałem się za przymierzanie do najdalszej świecy i niestety
jest za krótko.
Na jutro mam mieć
te Sentechy i Magneti Marelli do Poldka, więc będę próbował dalej.nie ma żadnych do swifta ? Wszystko musi być od innej marki ?
-
nie ma żadnych do
swifta ? Wszystko musi być od innej marki ?Są. JC Auto za ponad 70 zł i NGK za ponad 130 zł.
-
niestety samochód kosztuje i jego utrzymanie, dla pocieszenia ja dziś wydałem w IC na same filtry i oleje do BMW ponad 400 zł, a jednego zapomniałem kupić xD
-
ja kupiłem bosch i po miesiacu wywaliłem zamieniłem na yanmory :P:
został jeden głowny a reszta stare i lepiej niz bosch
ale to u mnie -
niestety samochód
kosztuje i jego utrzymanie,Ale nie muszę z tego powodu wydawać 70 lub więcej złotych na same głupie przewody. Zresztą jak nie uda się dopasować tych od Poldka to odpuszczam temat, bo moje jeszcze takie złe nie są.
dla pocieszenia ja dziś wydałem w IC na same filtry i
oleje do BMW ponad 400 zł, a jednego zapomniałem kupić xDJak sama nazwa mówi Będziesz Miał Wydatki to co się gupio dziwisz?!
-
Ale nie muszę z
tego powodu wydawać 70 lub więcej złotych na same głupie przewody. Zresztą jak
nie uda się dopasować tych od Poldka to odpuszczam temat, bo moje jeszcze takie złe
nie są.Panie, płaczesz jakby te 130 zł to były nie wiadomo jak wielkie pieniądze, do Volvo więcej kosztowała mnie 1 świeca, o cenie kabli nie wspomnę