[Mk IV 1.0] kilka kwestii i pytań
-
d)mój akumulator to
35 Ah - ktoś pytał:) Działa prawidłowo.Też taki miałem i dawał radę. Obecnie mam 40 Ah, ale jeśli Twój działa dobrze to wymienianie go jest wyrzucaniem pieniędzy w błoto.
-
Pasy w swiftach
trzymają dość ściśle, mi tam to nigdy nie przeszkadzało, a co do wysokości pasów, to
przecież masz regulację żeby je podnieść lub opuścić - daj je max do góryKoledze z tego co zrozumiałem chodzi o część lędźwiową, a ta regulacja o której piszesz tyczy się tylko części obojczykowej...
-
Koledze z tego co
zrozumiałem chodzi o część lędźwiową, a ta regulacja o której piszesz tyczy się
tylko części obojczykowej...no ale będzie wyżej to i tam nieco do góry podskoczy
z tego co zrozumiałem to chodzi o tą część gdzie sie pas zapina, czyli przy ręcznym, że jest za krótka -
no ale będzie wyżej
to i tam nieco do góry podskoczyNie sądzę, bo niby na jakiej zasadzie...
z tego co
zrozumiałem to chodzi o tą część gdzie sie pas zapina, czyli przy ręcznym, że jest
za krótkaA ja, że jest za nisko.
-
A w mojej mk3 wcale nie ma regulacji wysokości pasów na słupku
-
Dokładnie!
A moim zdaniem
sedanowe są lepsze od tych z GTi bo duuużo tańsze.Ja z kanapą zapłaciłem 180zł i nie sądzę, żeby to było jakoś drogo, a co ma jakość do ceny - nie mogą być lepsze bo tańsze
Tym bardziej w aucie WRC, to tam kubełki już dawno powinny się znaleźć
-
Ja z kanapą
zapłaciłem 180zł i nie sądzę, żeby to było jakoś drogo, a co ma jakość do cenyCzyli 9x więcej niż ja...
Tym bardziej w
aucie WRC, to tam kubełki już dawno powinny się znaleźćW porównaniu do oryginalnych to teraz są fotele z rajdówki...
-
Fotele półkubełkowe GTi mk3/mk2 nie są wyznacznikiem dobrego/złego siedziska, miałem te z mk3, teraz mam z mk5, siedzę w nich głębiej i są bardziej miękkie, ale problem i tak pozostał tzn. na ostrzejszym zakręcie po prostu z nich wypadam i muszę zapierać się nogą o drzwi z lewej albo kolanem o konsolę z prawej strony.
-
ale problem i tak pozostał tzn.
na ostrzejszym zakręcie po prostu z nich wypadam i muszę zapierać się nogą o drzwi z
lewej albo kolanem o konsolę z prawej strony.Po te fotele kubełkami to są tylko z nazwy...
Prawdziwe kubły to w rajdówkach są i koszt jednego to pewnie jakieś 500 zł i w górę. -
Czyli 9x więcej niż
ja...No to teraz znajdź nam fotele z sedana za 20 zł, bo się mądrzysz jakby to była cena rynkowa..za 20 zł ciężko dzisiaj taboret kupić a co dopiero 2 fotele
-
no te szrotu u mnie pewno za tyle by poszły ale.....boczek kierowcy przedarty no i stoi tak z otwartą szybą pewnie jakiś czas , jak zimą wsiadłem by wymontować głośniki z deski to miałem całą d..ę mokrą
-
No niestety a prawda jest taka że jak ktoś nie usiądzie i nie ruszy w danych fotelach w trasę to nie poczuje.
-
Oczywiście, iż chodzi mi o zapięcie pasa bezpieczeństwa przy ręcznym - jest za krótkie/niskie, a regulacja wysokości po lewej stronie nie daje zupełnie nic.. no ale cóż, skoro nie można dostać z innego auta czegoś dłuższego to chyba nic z tym nie zrobię.. powiedzcie chociaż gdzie można poluzować pas, ażeby tak mocno nie trzymał?
Co do fotela to zrobiłem tak: pod ten pokrowiec podłożyłem podłużną cienką poduszkę wzdłuż kręgosłupa i efekt jest taki, że w końcu mam wygodnie. Nie muszę kupować siedzisk, tym bardziej jak czytam komentarze, że nawet te wygodniejsze nie sprawdzają się w dłuższej trasie:) A przede mną sierpniowa podróż do Łeby... masakra:)
Planowałem jeszcze z początku dołożyć wspomaganie - oczywiście czytałem na ten temat chyba wszystkie posty i mi chęć przeszła - to tak btw.
A teraz najlepsze! Parkuję samochód... silnik włączony... patrzę, że chyba coś nie tak jest z kluczykiem, gdyż podczas jazdy wysunął się lekko ze stacyjki.... wyjmuję kluczyk....silnik cały czas chodzi.... wkładam kluczyk i gaszę auto.... na jego miejsce wsuwam kawałem spłaszczonego metalu i przekręcam stacyjkę.... silnik odpala... haha i co Wy na to?!
-
Kupiłeś auto od pasera
Jak kluczyk wyjęty to kierownica się blokuje?
-
Ale jajo, skręcasz, kluczyk wypada, kiera się blokuje i kaplica
-
Kumpel w escorcie miał ostatni lepszy manewr - przekręca kluczyk auto zgasło wysiadamy a on wraca ja sie pytam o co chodzi - pokazuje mi, że kontrolki się żarzą mówię mu zapal i zgaś jeszcze raz, auto odpaliło, ale już nie zgasło - a kluczyk w kieszeni
-
podejrzewam ze blokady to juz nie ma. ja tak miałem w poprzednnim aucie ze kluczyk co chwile na zakręcie lub dołku wypadał. blokady kierownicy żadnej. zebrałem się w sobie po pół roku i wymieniłem stacyjkę
-
ok z ta stacyjka naprawilo sie samo ale jak cos to bede ja wymienial. z reszta kierownica podczas jazdy nie blokowala sie a auto nie jest od pasera:-) a prosze teraz popatrzcie na zdjecie i odpowiedzcie mi co to za zaslepka pod szyba miedzy nawiewami? mam takie trzy z przodu wielkosci ok. 3x3 cm.
-
Pod nimi są śrubki mocujące deskę rozdzielczą
-
Pod nimi są śrubki
mocujące deskę rozdzielcząPolecam ją zdjąć i dokręcić śruby, często są one poluzowane i przez to deska wydaje różne dźwięki na dziurach