Jak dostać się do zegarów w mk4? (wymiana żarówek)
-
w mk4?
No wczoraj siedziałem godzinke i nie dalem rady kombinujac na duzo sposobow
-
w mk4?
No wczoraj
siedziałem godzinke i nie dalem rady kombinujac na duzo sposobowW MKIV i MKV są takie same zegary.
Sądząc po pytaniach to nie miałeś czasu poczytać postów z podanych przeze mnie linków, gdzie dokładnie jest opisane co rozkręcić i nawet zdjęcia są. -
Umiejętnie i powoli zegary w prawo, później poszukać jakiegoś azjaty z małymi rękami żeby nam odpiął kostki i linkę, wyciągamy i mamy. Tylko uważać trzeba na przycisk od zerowania licznika- łatwo go można urwać szarpiąc się z zegarami.
-
hmmm a jak będe chcial zamontować, to znowu azjata bedzie potrzebny?
żeby lipy nie było, jutro do pracy potrzebuje auto z zegarami -
nanbu, linke uszkodziła mi się w czasie dojazdu do pracy i nie miałem możliwości czytania forum na temat wyciagania prędkościomierza, odkręcilem i wyjąłem, tyle na temat. Jest to mój sposób i nie jest on efektywny.
-
nanbu, linke
uszkodziła mi się w czasie dojazdu do pracy i nie miałem możliwości czytania forum
na temat wyciagania prędkościomierza, odkręcilem i wyjąłem, tyle na temat. Jest to
mój sposób i nie jest on efektywny.Nie znam powodu grzebania przez Ciebie w zegarach, ale miło byłoby, aby forumowicze jak już chcą pomóc to nawet jeśli mają własne koncepcje to wrzucili okiem do archiwum i zrobili weryfikację swoich pomysłów.
Zaczynam się zastanawiać po co było to marnowanie czasu na mycie łap, żeby nie uwalając aparatu syfem foty porobić w czasie roboty jak i tak nikt z tego nie korzysta. -
hmmm a jak będe
chcial zamontować, to znowu azjata bedzie potrzebny?
żeby lipy nie było,
jutro do pracy potrzebuje auto z zegaramiZapraszam do mnie. Krótka piła.
Jak nie dajesz rady postępując z opisem to albo nie masz narzędzi albo ....., jedź do mechanika, bo szkoda klawiatury ! -
Ręce opadają
Czy kiedyś ludzie nauczą się korzystać z internetu i rad tam znalezionych? -
Ręce opadają
Czy kiedyś ludzie
nauczą się korzystać z internetu i rad tam znalezionych?Albo powoli, nie nerwowo, krok po kroku samemu próbować dojść do tego, jak coś zdemontować. Siedząc przed komputerem zegarów nie wyciągniemy, szklanka meliski i można demontować
-
Albo powoli, nie
nerwowo, krok po kroku samemu próbować dojść do tego, jak coś zdemontować. Siedząc
przed komputerem zegarów nie wyciągniemy, szklanka meliski i można demontowaćTylko jaki jest sens w takim działaniu ?
Kilka dni temu miałem coś poczarować w aucie w którym nie dłubałem jeszcze, więc mając czas poszukałem na sieci i przygotowałem się do działania, przez co robota została wykonana bez strat i szybko.
IMHO prawidłowe podejście do tematu. Jak w szkole, do sprawdzianu trzeba się przygotować.
Dlatego dziwię się, że w społeczeństwie panuje takie olewackie podejście do tematu.
Na szczęście są jeszcze fora, gdzie ludzie przejawiają oznaki myślenia i inicjatywy.
Szkoda, że u nas to zamiera -
No szkoda, że nie każdy chce pomoc, ale dzieki za linki i porady, przydaly sie, choc temat olałem - po odkreceniu wszystkiego tego co trzeba, zostaly do wypiecia kostki i linka, z kumplem siedzialem 30min i darowalismy sobie, rece faktycznie - dziecka 5 lat, zeby cos wydlubać, a co dopiero linke odpiąc ; |
a deski nie bede zdejmowal, boje sie o airbagi
-
a deski nie bede
zdejmowal, boje sie o airbagiWiesz co, weź szlifierkę kątową i zrób dziurę w przegrodzie silnika to wtedy wsadzisz tam rękę i wymienisz żarówkę bez problemu
Po prostu żal mi czytać - wszystko miałeś podane na tacy w postaci manuala, który podał Ci kolega Nanbu...
Nawet razem z kolegą przez pół godziny nic nie wskóraliście.
Pojedź do ASO to Cię tam skasują na jakieś 80 zł, skoro nie umiesz czytać... -
Przyjedź do Szczecina, to ci z zamkniętymi oczami te zegary wyciągnę
-
Przyjedź do
Szczecina, to ci z zamkniętymi oczami te zegary wyciągnę
Do Krakowa bliżej
Może MKV będzie miał czas i chęci
To już nie wiem jak pisać manuale skoro opis ze zdjęciami nie jest wystarczający -
To już nie wiem jak
pisać manuale skoro opis ze zdjęciami nie jest wystarczającyw garażu u kolegi zapewne, lenistwo niestety się szerzy ...
-
nie każdyy ma garaż, a robilem wszystko zgodnie z manualem i sie nie powiodło, dodatkowo uszkodzilem zawiasy od oslonki przezroczystej : |
-
nie każdyy ma
garaż, a robilem wszystko zgodnie z manualem i sie nie powiodło, dodatkowo
uszkodzilem zawiasy od oslonki przezroczystej : |Ale po co Ty zdejmujesz szybkę z tych zegarów??? Jak żarówki wymienia się od strony linki prędkościomierza i kostek?
-
Ale po co Ty
zdejmujesz szybkę z tych zegarów??? Jak żarówki wymienia się od strony linki
prędkościomierza i kostek?Bo pewnie za nią ciągnął
-
no teraz juz generalnie wiem, ze od dupy strony sie wymienia, co nie zmienia fakt ze wyjecie tego (odpiecia linki glownie, bo kostki jeszcze daloby rade) jest dla mnie niewykonalne
-
to odczep linkę przy skrzyni biegów. wyciągnij trochę zegary i dopiero odczep przy liczniku. w czym problem ?