[mk 1.3 gs '92] Nie chce odpalic szarpie jak diabli
-
hmmmm a kiedy
wymieniałeś filtr paliwa???eeee nigdy xD
jedyne filtry jakie wymienialem juz 3 razy to byly oleju i powietrza xD -
jak sie tak
zastanawiam moze rzeczywiscie to pasek ktory ze wzgledu na przebieg zlapal luzChopie, czytaj dokładnie to, co pisze do Ciebie kolega Myszywy - nie chodzi o luz na pasku, tylko o luz na dolnym kole pasowym...
Zdejmujesz obudowę rozrządu, podnosisz auto - prawy przód- na lewarku zdejmujesz koło prawe i wtedy będziesz miał po odchyleniu plastiku dostęp do dolnego koła rozrządu na wale korbowym. Wcześniej luzujesz napinacz paska i zsuwasz go z dolnego kółka. Odkręcasz bodajże 4 śruby (chyba 10mm) na tym kole i zdejmujesz je - sprawdzasz czy kółko nie ma luzu siedząc na wale korbowym...
Zrozumiałeś?
Jeśli okaże się, że klin jest w porządku, to zakładając pasek rozrządu przy okazji sprawdzisz sobie, czy ci pasek nie przeskoczył, bo faktycznie naciąg mógł być marny po przejechaniu 55 kkm od wymiany
-
I jak grzebales cos juz przy Suzie?
-
I jak grzebales cos
juz przy Suzie?taaa
dzis i wczoraj calkiem cieplo bylo to sie pobawilem
kolo zebate nie ma luzu pasek dobrze napiety
troche zajelo mi rozebranie tegoi za grzebanie swifciak mnie ukaral po przywalilem glowa o tarcze hamulcowa
zauwazylem jedna rzecz jak dodaje gazu z komory silnika (tym wichajstrem do ktorego jest przyczepiona linka od gazu) objawy nie wystepuja
-
Odkreciles srube mocujaca te kolo do walu? Bo na przykreconym mozesz tego luzu "recznie" nie wyczuc. Linke gazu mozna bylo podregulowac (jak dobrze pamietam) gdyby byla luzna. Tylko ze to moze tlumaczyc mula ale nie bardzo strzelanie i przerywanie.
-
odkrecilem luzu zadnego nei wyczulem
tak sobie mysle ze to moze byc ten czujnk temperatury + linka
nalozyly sie 2 awarje i wyszlo -
Warto by bylo jeszcze sprawdzic aparat zaplonowy czy tam wszystko ok (nie tylko palec i kopulka ale tez czujnik halla i ewentualnie polaczenie z walkiem rozrzadu), do tego masa do silnika, kable idace do cewki bo jesli strzela to szukalbym bardziej od strony zaplonu.
-
Warto by bylo
jeszcze sprawdzic aparat zaplonowy czy tam wszystko ok (nie tylko palec i kopulka
ale tez czujnik halla i ewentualnie polaczenie z walkiem rozrzadu), do tego masa do
silnika, kable idace do cewki bo jesli strzela to szukalbym bardziej od strony
zaplonu.to najwczesniej w srode praca i studia czasu duzo mi nie zostawiaja
rozgrzebe najwyzej wszystko i bede kombinowal xD -
dzis troche znowu posprawdzalem
cieplej niby jest (pomijam ten wiatr)
sprawdzilem sobie rezystancje kabli zaplonowych
i tak po kolei idac od pierwszej swieczki:
9.5 7.2(a raz mi wyszlo 5.2 tutaj ale to chyba blad pomiarowy) 6.4 6.5dzis swistak chodzil normalniej nie mial tych objawow co chwile (w przyplywie nerwow dostal kopa w kolo )
na zimnym chodzi normalnie i ma moc
na cieplym jest lekki spadek mocysprawdzilem linke gazu jest dobrze napieta
ide sie napic piwa moze cos wymysle
-
moze jest to juz jakas glębsza sprawa ? zawory w gowicy za duzy luz mają... ?
moze jednak wypadało by sprawdzić mu kompresję
-
dzis przeciscilem styki przewodow
swift odrazu lepiej chodzijak znajde jeszcze czas to rozbiore aparat zaplonowy
cos mi sie wydaje ze wilgoc tam wchodzi i sa jaja dlatego xD
-
ja tak mialem kiedy walnął mi wąż wysokiego ciśnienia. dodatkowo hamulec nie działał.
-
ja tak mialem kiedy
walnął mi wąż wysokiego ciśnienia. dodatkowo hamulec nie działał.hamulce dzialaja
a gdzie jest ten waz??
sprawdze na tygodniu -
ja tak mialem kiedy
walnął mi wąż wysokiego ciśnienia. dodatkowo hamulec nie działał.Czego wąż?
-
hamulce dzialaja
a gdzie jest ten
waz??
sprawdze na
tygodniuTo jest ten wąż, który wchodzi do serwa hamulcowego
-
To jest ten wąż,
który wchodzi do serwa hamulcowegomoze dac ktos fotke tego bo rzeczywiscie poci mi sie tam w okolicy co nieco
a w sumie zaczelo po wymianie przewodow hamulcowych
-
witam szanownych kolegów:) mam podobny problem z odpalaniem na ciepłym silniku, też mi się świeci check engine. na innym forum wyczytałem że może być to wina gaźnika( rozpylacza) proszę wytłumaczcie jak krowie na rowie jak sprawdzić kody błędu, mam pomarańczową skrzyneczkę z bezp. cała zapełniona co i jak mam zrobić aby mi lampka błysnęła i jak odczytać przekaz:)
-
monowtrysk jak już
o wybłyskiwaniu kodów błędów było już wieele razy, wystarczy poszukać.
Zdejmij osłonkę kolumny kierowniczej i tam pod nią w desce będzie przymocowany przełącznik, pstrykasz go, przekręcasz kluczyk i patrzysz co wybłyska. -
monowtrysk jak już
o wybłyskiwaniu
kodów błędów było już wieele razy, wystarczy poszukać.
Zdejmij osłonkę
kolumny kierowniczej i tam pod nią w desce będzie przymocowany przełącznik,
pstrykasz go, przekręcasz kluczyk i patrzysz co wybłyska.sory że odgrzebuję temat na innym wątku choć po części może ma to jakiś związek:) jutro zerknę raz jeszcze ale wcześniej się schylałem i nie było widać.a co do monowtrysku ,tak czytałem że tak się to nazywa:) ale sie nie znam:) dzięki
niestety nie mam przełącznika -
sory że odgrzebuję
temat na innym wątku choć po części może ma to jakiś związek:) jutro zerknę raz
jeszcze ale wcześniej się schylałem i nie było widać.a co do monowtrysku ,tak
czytałem że tak się to nazywa:) ale sie nie znam:) dzięki
niestety nie mam
przełącznikato musisz mieć w skrzynce bezpieczników jedno puste miejsce (tak trochę osobno), wkładasz tam jakiś bezpiecznik i błyska