wycieraczka tylna "na płasko"
-
Jak zrobić by była w stanie spoczynku poziomo, a nie pionowo? Zamiana biegunowości silnika podejrzewam, że nic nie da. Macie jakieś propozycje jak ową wycieraczką przestawić?
-
wedlug mnnie to trzeba przestawic wycieraczke na wieloklinie,o ile rozmiar wycieraczki na to pozwoli
-
albo wygiąć
-
wedlug mnnie to
trzeba przestawic wycieraczke na wieloklinie,o ile rozmiar wycieraczki na to pozwolia wg mnie wycieraczka wtedy mu nawet tylnia lampe wytrze
-
ale przestawic na lewa strone a nie na prawa,bo to normalne ze mu lampe bedzie wycierala
-
hehe, no wiadomo przecież ze przestawienie nic nie da bo skrajne połozenia wycieraczki są i tak na krancach szyby ino potem sterownik wraca wycieraczkę na środek. Jedyna rada to albo pokombinować ze sterownikiem jeżeli się znasz albo założenie sterownika z mk2 gdzie jest na płasko wycieraczka.
-
ale przestawic na
lewa strone a nie na prawa,bo to normalne ze mu lampe bedzie wycierala
No i bedzie tak samo źle, tylko z drugiej strony. Pomyśl.
Da się to zrobić po rozebraniu mechanizmu, tak myślę. Kiedyś miałem oprócz suzzie pandę i tam to robiłem z przednią wycieraczką, bo ciołek niemiec tak se stuningował, że stała pionowo, co mnie deko wpieniało (w pandzie jest z przodu jedna wycieraczka). -
U golfiarzy w dwójkach to dosyć częsty zabieg, może tak samo da się zrobić w swifcie?
-
Powinno pomóc przestawienie przekładni aby bolec rozwierający styki silnika w innym momencie to robił. To tak w teorii powinno być możliwe jednak samemu tego nigdy w SS nie robiłem bo mi to nie było potrzebne, aczkolwiek w maluchu mi się udało więc można spróbować.
-
wedlug mnnie to
trzeba przestawic wycieraczke na wieloklinie,o ile rozmiar wycieraczki na to pozwoliz tego co widziałem w Golfie II ojca to bawiąc się przy łączeniu silnika wycieraczki z mechanizmem trzpienia w tylnej klapie da się wyregulować w którym miejscu wycieraczka ma się zatrzymać. Ojciec nawet przestawiał tak wycieraczkę bo jak kupił to auto to była ustawiona odwrotnie
-
hm, a ja mam w krańcowym położeniu wycieraczkę z tyłu. czyli taki skos... to powinno być inaczej ?
-
tadaaaa
to niech mi ktoś powie jak zrobić przerywacz do wycieraczki ? wybebeszyć coś z innego autka, czy jak ?
-
Upieprzyłem jeden przewód od krańcówki, teraz wycieraczka zatrzymuje się w momencie puszczenia przycisku. Trochę niewygodne, ale w sumie nie przeszkadza aż tak bardzo.
-
ja poprostu nie wciskam do konca guzika (przez 2 sekundy) i puszczam. ona przeleci i sie zatrzyma na swoim miejscu
-
Nie lepiej kupic mechanizm z mk2?