Mocowanie zwrotnicy w MK IV i V - serwis wzywa wszystkich
-
Ej.. Ktoś ci jakiś
kit wcisnął, bo amortyzatory Prawy/Lewy są zamienneprawy i lewy maja osobne numery katalogowe czyli nie sa zamienne
-
jak wiadomo nie
wypowiadam sie zbyt czesto(i nie zawsze zbyt madrze,ale to juz inna sprawa)nie moge
porownywac serwisow(Dabrowa,Zabrze).Bylem w Dabrowie i nie mam zadnych zastrzezen do
pracy serwisu,obsluga bardzo mila,krotko na temat co i jak ,i po robocie,na koniec
umyli suzi za free.Pzdrawiam pana Adama z serwisu w DabrowieDziękuję za pozdrowienia i również pozdrawiam
-
Amortyzatory różnią się mocowaniem przewodu hamulcowego
-
Dziś odebrałem auto z serwisu Suzuki Auto Gosk w Gdyni. Założyli mi amortyzatory SHOWA. Jako, że prosiłem ich o wpis do książki serwisowej to w części na uwagi naskrobali "wymiana amortyzatorów przód i zestawu naprawczego - gwarancja". Orientuje się ktoś co się kryje pod pojęciem zestawu naprawczego?
No właśnie ja już
mam kupiony i będę wymieniał wahacz przed wizytą w serwisie może ustawią zbieżnośćJa właśnie też miałem taką nadzieję i wczoraj wymieniłem wahacz i dziś spytałem się czy ustawili zbieżność, ale powiedzieli, że przy wymianie amorków nie jest to konieczne i nie zrobili:P
-
Witam!
Po zabiegu.Na wejście obsługa full professional:). Obsługiwał mnie pan wcześniej urodzony:).Pozdrawiam.Serwis Magro Zabrze.Na dzień dobry informacja, że amortyzatory do wymiany.Nie wiedziałem jakie mam, bo zżarła korozja:). Po paru godzinach telefon:"ma pan pęknięta sprężyne z przodu(rzeczywiście wiedziałem o tym).Propozycja, że jeśli zapłacę za sprężyny, to montaż będzie free. Za obie sprężyny zapłaciłem 296 PLN(uciecha na całego:).Następnego dnia wyjeżdżam umytym maleństwem z serwisu i z prawej strony dudnienie jakbym jechał po kostce brukowej, dzwonię, pan mówi, że lepiej zawrócić, zawróciłem, otrzymałem Ignisa w zastępstwie.Kolejnego dnia oddałem zatankowanego Ignisa. Maleństwo już bez dudnienia dojechało do domu:).Mam jeszcze jakieś 40 PLN dopłacić za jakieś metalowe okrągłe paski chyba do przegubów(coś w rodzaju ściągaczy)ale to jeszcze nie jest pewne, bo obsługiwał mnie młodszy pan Rafał chyba.Tak czy siak jeśli będzie to jeździć to jestem MEGA zadowolony:). -
ja raczej za dopłacanie nie był bym zadowolony, przynajmniej dzwonią ze wszystkim to na plus. Ty masz blisko przynajmniej ...
-
ja raczej za
dopłacanie nie był bym zadowolony, przynajmniej dzwonią ze wszystkim to na plus. Ty
masz blisko przynajmniej ...w serwisie? takie pieniadze to promocja
-
A no fakt, z tyłem mi się pomyliło..
-
A no fakt, z tyłem
mi się pomyliło..a potem powstają mity
-
witam wszystkich na forum, to mój pierwszy post tutaj i proszę o radę szanownych ekspertów.
dowiedziałem się o akcji z amortyzatorami, podjechałem do serwisu Motor Centrum w Gdańsku, panowie sprawdzili, wpisali iż mam amorki Berva Hungary i w związku z tym jest ok. potem poczytałem więcej o akcji i ze zdziwieniem odkryłem, ze właśnie wymianie podlegają te firmy Berva. zadzwoniłem do centrali Suzuki, gdzie poinformowano mnie, ze rzeczywiście powinny zostać wymienione. pojechałem powtórnie do serwisu, ale tam znowu stwierdzili, ze jeśli w samochodzie są Berva to jest ok. już nie wiem co o tym myśleć. czy serwis ściemnia, jest niepoinformowany, w każdym razie twierdzą co innego niż centrala. paranoja!
może ktoś mi dokładnie wyjaśnić jak to jest z tymi amortyzatorami? -
napisz do centrali jak Cię potraktowali !
-
Podjedź do innego ASO w Trójmieście - chyba powinien jeszcze jakiś być...
-
Ja miałem berwy mi wymienili... Może poprostu masz w dobrym stanie i daltego nie chcą Ci wymienic
-
Ja miałem berwy mi
wymienili... Może poprostu masz w dobrym stanie i daltego nie chcą Ci wymienicw centrali powiedzieli, że stan nie ma tu znaczenia, jeśli są Bervy to po prostu wymieniają
-
Wróciłem z akcji, amorki wymienione, nie pytałem jakie miałem i nie wiem jakie mi założyli ale spróbuję się dowiedzieć
Obsługa w Dąbrowie Górniczej na Sobieskiego bardzo miła (dzięki Adam ), a Pan mechanik już chyba opanował wymianę amorków do perfekcji bo z dwóch godzin wystarczyła mu jedna (liczmy w tym, że inny Pan umył samochodzik) -
Obsługa w Dąbrowie
Górniczej na Sobieskiego bardzo miła (dzięki Adam ), a Pan mechanik już
chyba opanował wymianę amorków do perfekcji bo z dwóch godzin wystarczyła mu jedna
(liczmy w tym, że inny Pan umył samochodzik)No, u Adama nie ma lipy Też polecam
-
Ej.. Ktoś ci jakiś
kit wcisnął, bo amortyzatory Prawy/Lewy są zamienneNie masz racji ,bo różnią się mocowaniami na przewód hamulcowy ... i to nie tylko w tym aucie... Niby drobnostka ,ale jednak...
o przepraszam ,któryś z kolegów już to zauważył... -
serwis zmienił zdanie - amortyzatory wymienione
-
ten 1 w którym byłeś? i co ci powiedzieli na koniec
-
A ja dziś wypatrzyłem MK IV na parkingu pod Biedronką i już pisałem kartkę, by wetknąć za wycieraczkę, ale znaleźli się właściciele i powiedziałem im co i jak. Byli zdziwieni.
Tak serwis "wzywa" użytkowników...