Mocowanie zwrotnicy w MK IV i V - serwis wzywa wszystkich
-
Jest też opcja, że tam były użyte inne części, od innych dostawców itd. A do tych objętych kampanią od innych, czy jakaś wadliwa partia materiałów
-
a mnie zastanawia
jedna rzecz, skoro w mkIV i mkV są takie "kwiatki" to w mk3 rzekomo ich nie ma skoro
mk3 nie wzywają? Czy już uznali, że wszystkie dawno sie zbiodegradowały?Zauważ, że sprawa dotyczy węgrów, pewnie masz japońca...
-
no a ja mam wegra, jestem na liscie, ale spojrzałem na mocowanie i wygląda na pierwszy rzut oka ok. i teraz tak mysle... oni mają obowiązek wymienić mi i tak te części ?
wiem że np poprzedni wlasciciele garażowali swifta mojego. -
Zauważ, że sprawa
dotyczy węgrów, pewnie masz japońca...No własnie mam węgra, ponadto sprowadzonego z Niemiec więc tak czy inaczej na tej liście by mnie nie było, a podejrzewam, że jak napisze/pójde do suzuki to powiedzą, że sprawa dotyczy aut od 1997 r a mój jest prze 1997 i nie mamy o czym rozmawiać.
-
Mój Węgier jest rejestracja 2003, ale produkcja 2002 i mojego VIN-u tam nie ma. Jeszcze nie zaglądałem pod swoje auto, ale niebawem to uczynię tak z ciekawości.
Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów może wie jak sprawdzić, kiedy auto było wyprodukowane? Nie jestem pierwszym właścicielem, więc nie mam takich danych.
-
no a ja mam wegra,
jestem na liscie, ale spojrzałem na mocowanie i wygląda na pierwszy rzut oka ok.ja też dziś sprawdziłem i powiem, że przez te 11 lat jedyne co zeszło, to kawałki lakieru
i
teraz tak mysle... oni mają obowiązek wymienić mi i tak te części ?ja byłem na akcji serwisowej nowego, jak wszystko było ok, to nic nie robili praktycznie poza takim samym sprawdzeniem jak zrobiliśmy ...
-
Weź ino w to obstukaj dla pewności śrubokrętem.. Mnie się podobnie to trzymało, chopie z zewnątrz extra itd. a tu puknąłem śrubokrętem od dołu z kanału i opadło parę centów blachy
-
Weź ino w to
obstukaj dla pewności śrubokrętem.. Mnie się podobnie to trzymało, chopie z zewnątrz
extra itd. a tu puknąłem śrubokrętem od dołu z kanału i opadło parę centów blachyja to mocowanie rękami czyściłem z piachu, rękami się z nim siłowałem i nic więc u mnie na szczęście jest ok.
-
No to luz
-
Szkoda,że mojego
nie ma,może by mi naprawili to mocowanie przy okazjimusiałbyś teraz wszystkie graty z niego z całej Polski ściągać
-
W Bielsku mi powiedzieli, że co najmniej 1,5 godziny trzeba sobie zarezerwować na samą weryfikację stanu kolumny zawieszenia. A z Katowic do mnie jeszcze dzisiaj oddzwonią.
-
Ja na twoim miejscu
zadzwonił do polskiej siedziby Suzuki i Tam się pytał co i jak mam zrobić...Napisałem maila do Suzuki Motor Poland z zapytaniem jak mają zamiar podjeść do tej sprawy. Zobaczymy jaka będzie ich odpowiedź.
-
U mnie wygląda to tak:
Dziś tak jak obiecał koleś z serwisu z Chorzowa Odzwonił i jestem ugadany z nim na czwartek
powiedział ze amortyzatory są do wymiany i są dwa rodzaje muszą zobaczyć jakie mam aby je sprowadzić.Dziwne bo chyba po nr VIN powinni wiedzieć co było montowane.
Ale cóż w czwartek się zobaczy co wyczarują dam znać co i jak.pozdro
-
U mnie wygląda to
tak:
Dziś tak jak
obiecał koleś z serwisu z Chorzowa Odzwonił i jestem ugadany z nim na czwartek
powiedział ze
amortyzatory są do wymiany i są dwa rodzaje muszą zobaczyć jakie mam aby je
sprowadzić.Dziwne bo chyba po nr VIN powinni wiedzieć co było montowane.
Ale cóż w czwartek
się zobaczy co wyczarują dam znać co i jak.
pozdroA to już Ci to oglądali czy poprostu telefonicznie powiedzieli, że się i tak nadaja do wymiany ?
-
telefonicznie ze amortyzatory są do wymiany i muszą tylko zobaczyć jakie mam żeby odpowiednie zamówili...
-
To zobaczymy co dzisiaj mi powiedzą bo się wybieram do MM Cars w Katowicach
-
telefonicznie ze
amortyzatory są do wymiany i muszą tylko zobaczyć jakie mam żeby odpowiednie
zamówili...ale za darmochę te amorki wymienią?
-
Hmm... mój VIN tak samo jest uwzględniony... a to mocowanie odkąd posiadam samochód nie wyglądało kolorowo. Teraz ciekawi mnie... skoro mają wymieniać amortyzatory... co zrobią z tymi samochodami co już je miały wymieniane. U mnie jak na razie wygląda że są jeszcze oryginalne. Dziś będę dzwonił do serwisu.
-
ale za darmochę te
amorki wymienią?Przy okazji mogliby tył wymienić albo dać każdemu po nowym Swifcie.
Wysłałem dzisiaj zapytanie do ASO w Krakowie w celu ustalenia terminu i czekam na odpowiedź. -
ja jestem umówiony na przyszły poniedziałek, zobaczymy co mądrego wymyślą