Mocowanie zwrotnicy w MK IV i V - serwis wzywa wszystkich
-
Chyba w kazdym ASO patrza na uzywane samochody jak na zlo konieczne, mi tez zawsze robia lache ze cos sprawdza w EPC czy to Suzi czy Mitsu czy Audi czy MB. I zawsze mam wrazenie, ze patrza jak na dziada jak ktos czyms starszym niz 5 lat podjedzie. Takie zycie.
-
Hellsin ale nie
bulwersuj się bo taka jest prawda, że nikogo z salonu nie obchodzi czy wieziesz
starszego człowieka czy nie, podejrzewam, że w żadnym salonie żadnej marki by Ci nie
dali auta zastępczego na niecałą godzinę no chyba, że byś trafił na jakąś mega
uprzejmą osobę,tak jak pisałem, w Zabrzu swego czasu sami zaproponowali, nie prosiłem, zawsze siedziałem w serwisie i czekałem na koniec przeglądu/wymiany, trwało to różnie od 2 godzin w górę.
Za coś w końcu serwis dostawał pieniądze, staruszka robię zazwyczaj sam.ciesz się, że masz nowe amory za free, wyjmuj je i sprzedawaj i już
będziesz miał jakiś hajs na Konido włożenia Koni z tego co czytałem u kolegów, trzeba mieć stare wkłady, ja swoich nie brałem, ba nawet ich nie oglądałem, bo robiąc zdjęcia wystarczająco się na nie napatrzyłem. Są te i niech tak zostanie, wiem że powoli siada mi tył, pewnie na przyszły sezon jak odbiję się finansowo to kupię na tył.
Dlatego napisałem w skrócie że wymienione i tyle, bo nie było sensu tego opisywać, co by wszyscy potem pisali swoje wypociny na bezsensowny temat.Co do tego co napisał Krzysiek - niestety, patrzą jak na dziada, mimo że wcześniej zostawiało się kasę, nawet u kolegów po fachu ( czytaj inne ASO ), ale niech i tak będzie.
-
Panowie
Znudziło się wam na forum? -
Ja dziś byłem w Chorzowie. Przyznana wymiana - mam zamontowane BERVA Hungary powoli się rozpadają, choć tłumią całkiem prawidłowo. Suzuki Swift sedan GLS, rocznik 2000. Muszę czekać tydzień na części.
-
Szybkie pytanie w temacie - czy wymiana serwisowa obejmuje swoim zakresem także ustawianie zbieżności kół ? Czy po takiej ingerencji w mechanizm Suzi jest ona potrzebna? Jak to się działo u Was ?
-
Czytałeś cały wątek? Chyba nie
-
Czytałeś cały
wątek? Chyba nieMarku! Ja chyba nie miałbym siły czytać...
-
No ale Ty wiesz, żenie wchodzi w zakres. A kolega zadający pytanie zarejestrował się w 2007 roku i zdążył jednego posta napisać. Gdyby był na bieżąco to też by wiedział, że nie wchodzi.
-
No widzisz... Ja wiem, a nie mam swifta, a on ma i napisał jednego posta. Ale ten świat pokręcony
Choroba... Auto sprzedałem pod koniec października, jeżdżę teraz astrą F kombi, a na świstakowe forum zaglądam... -
Uwaga drugi post :-)
Moja Suzi się po prostu nie psuje, od 2007 śmiga do teraz bez jakichś poważniejszych napraw i niepokojących objawów, które wymagały by wertowania Forum, w poszukiwaniu rozwiązania problemu. Melduję także, iż objęła nas akcja serwisowa, w której uczestniczyliśmy w salonie w Częstochowie, oczywiście z różnymi przygodami związanymi z terminowością wykonania zabiegu. Wszystko jednak szczęśliwie dobiegło końca i teraz miejmy nadzieję, pośmigamy po wybojach jeszcze przez kolejne kilkanaście tys kilometrów.A zbieżność ustawiłem dodatkowo, wymieniając po akcji serwisowej jeszcze wahacze i drążki. Pozdrawiam!