Dolot własnej roboty z nierdzewki w SS GTI
-
Witam, moje pytanie dotyczy ukł. dolotowego...dokładnie jak go zrobić od przepustnicy(sr20de) do przepływki...dobrać rurę o średnicy takiej jak ma przepustnica czyli fi70 i redukcja na przepływkę łącznikami silikonowymi? są jeszcze w seryjnej gumie dolotu 2 miejsca na podciśnienia czy w tym z nierd. też muszę dorobić czy da się to jakoś obejść??
Edytka mówi że mile widziane są jakieś fotki
-
Chodzi o coś takiego?
-
Dołączam się do pytania. Czy ktoś może z Was posiada ten oto dolocik:
http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=57-0102
Zależy mi na real foto, bo to co jest na stronce K&N raczej takie nie jest.
Chodzi mi po głowie kilka opcji. Przepustnica z SR20DE wskakuje napewno. Tylko co z resztą dolotu ?
1. Rura z nierdzewki o średnicy przepustnicy, zwężenie do średnicy przepływki, potem stożek w customowej obudowie.
2. Dedykowany dolot K&N.
3. inny pomysł ?Ludzie, którzy mają zmodzone doloty proszone są o wrzucenie fotek w tym temacie. Muszę ogarnąć dolot w przeciągu 2 tyogdni, bo wrzesień się zbliża i badania do pracy mgr muszę robić
Dzięki z góry i pozdrawiam.
-
Dołączam się do
pytania. Czy ktoś może z Was posiada ten oto dolocik:
http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=57-0102
Zależy mi na real
foto, bo to co jest na stronce K&N raczej takie nie jest.
Chodzi mi po głowie
kilka opcji. Przepustnica z SR20DE wskakuje napewno. Tylko co z resztą dolotu ?
1. Rura z
nierdzewki o średnicy przepustnicy, zwężenie do średnicy przepływki, potem stożek w
customowej obudowie.
2. Dedykowany dolot
K&N.
3. inny pomysł ?
Ludzie, którzy mają
zmodzone doloty proszone są o wrzucenie fotek w tym temacie. Muszę ogarnąć dolot w
przeciągu 2 tyogdni, bo wrzesień się zbliża i badania do pracy mgr muszę robić
Dzięki z góry i
pozdrawiam.jakbys cycu byl na zlocie to bys widzial in real jak wyglada ten dolot K&N bo zaklinacz ma wlasnie taki
alee nieeee wolales siedziec z kobita gdzie indziej
-
Myślę że pierwszy pomysł będzie najlepszy...czyli nierdzewka fi70...tylko chciałbym to zobaczyć jeśli ktoś taki ma...
potrzebuje fotki bo chce zobaczyć jak to mniej więcej wygląda czy rura wygięta i łączniki, czy rura prosta i kolanka, i czy trzeba dospawać dwa otwory na podciśnienia czy można to jakoś obejść żeby nie trzeba było się bawić?
-
jakbys cycu byl na
zlocie to bys widzial in real jak wyglada ten dolot K&N bo zaklinacz ma wlasnie takialee nieeee wolales
siedziec z kobita gdzie indziejnikogo nie zmusisz,żeby się zbratał z klubem ale i tak moim zdaniem było w pytkę
-
jakbys cycu byl na
zlocie to bys widzial in real jak wyglada ten dolot K&N bo zaklinacz ma wlasnie takiZaklinacz jest proszony o zapodanie fotki
-
Zaklinacz jest
proszony o zapodanie fotkini ma dla takich co nie przyjeżdżają na zlot, fotków nie będzie
-
-
kolanko 90st troche za dużo ; )
-
no o coś takiego mi chodziło czyli musi być jedno kolanko na podciśnienie...i rura prosta myślę że 20cm wystarczy żeby ew dopasować wszystko do kupy wraz z łącznikami...dzięki wielkie za foto
Może ktoś jeszcze coś doda?
-
kolanko 90st troche
za dużo ; )No niby tak, bo dolot powinien być jak najprostszy w sensie kształtu oczywiście
Tak naprawdę to tylko teoria, bo im dłuższy dolot,
tym lepiej się auto zbiera od niższych obrotów.
Natomiast w takim wypadku jak jest to teraz zrobione, nie zauważyłem, żeby auto jakoś kulało, a wręcz przeciwnie czuć sporą różnice, w porównaniu do serii
Co nie znaczy, że docelowo ten dolot tak będzie wyglądał Zmiany jeszcze nadejdą... -
W twoim wypadku Danbar sporo da obudowa filtra, myslales moze o roztoczeniu przeplywki? Ktos juz eksperymentowal z przeplywka?
-
a jeśli chodzi o filtr stożkowy to jaki kupić?
-
a jeśli chodzi o
filtr stożkowy to jaki kupić?okragly jest najlepszy
-
W twoim wypadku
Danbar sporo da obudowa filtra, myslales moze o roztoczeniu przeplywki? Ktos juz
eksperymentowal z przeplywka?bo to jeden ...
okragly jest
najlepszygrzybek ładniejszy
-
bo to jeden ...
grzybek ładniejszyale tez okragly
-
nie wiem właśnie jaki kupić czy jakąś chińszczyznę czy dozbierać na jakiś lepszy(k&n, pipercross, fujita)
grzybek był by dobry ale tylko od HKS'a
-
A co myślicie o czymś takim?
http://allegro.pl/item1180401362_filtr_stozkowy_simota_airbox_stozek_do_200km.html
I obudowa już gotowa...
Miał ktoś styczność z takim cudem?
-
nie wiem właśnie
jaki kupić czy jakąś chińszczyznę czy dozbierać na jakiś lepszy(k&n, pipercross,
fujita)
grzybek był by
dobry ale tylko od HKS'agrzybon only HKS