[SS mkV simon2312] czyli małe modyfikacje i przygotowania do zlotu
-
to zanim go
znajdziesz to czerwonego ruda wpie... zjeMoże za krótko na forum jestem, ale Hellsin to już kilka lat tego swapa robi...
-
Jeeeezu, 3 tyg bez
auta,ja już bym wolał te 1.0 ale mieć codziennie czym jeździćnie przesadzaj tylko sam rób swapa
-
i na tym się nie
zakończy, na razie zbieram kasę na dawcę, dodatkowo postanowiono, że dawca przejdzie
w ręce płci pięknej, więc trochę czasu mi zejdzie na szukaniu w miarę sensownego GTiTo jeśli dobrze powiązałem fakty to chcesz kupić dawcę czyli GTI, potem przerzucasz silnik z niego do swojego 5D 8V a silnik z 5D dajesz do budy GTI i dajesz swojej kobiecie? :totalszok:
To nie lepiej samemu jeździć oryginalnym dżitiajem???
-
Może za krótko na
forum jestem, ale Hellsin to już kilka lat tego swapa robi...2 lata się zbieram ... jak była kasa, to nie było dawcy i czasu ...
jak kasy nie było ... to był czas i dawca ...To jeśli dobrze
powiązałem fakty to chcesz kupić dawcę czyli GTI, potem przerzucasz silnik z niego
do swojego 5D 8V a silnik z 5D dajesz do budy GTI i dajesz swojej kobiecie?
:totalszok:dokładnie tak
GTi zostaje oszpeczony ze wszystkiego, robię mu drzwi i audio, blachę i zabezpieczam anty, dostaje silnik od 8V do tego gazuje, co by jeździła jak najtaniej.
Potem czerwony stoi dłuuuugi czas w garażu i się dłubie powoli
Ja mam czym jeździć, więc się tym nie będę przejmować Dodatkowo zawsze będzie można pożyczyć kuchenkęTo nie lepiej
samemu jeździć oryginalnym dżitiajem???niet ...
-
OT: to se jeszcze postoi EOT
-
OT: to se jeszcze
postoi EOTniech stoi, jak wyjedzie to będzie mały stworek potworek
Zresztą to nie mój temat, więc koniec śmiecenia
Jak chcecie sobie kpić to kpijcie mi to nie przeszkadza -
Simon i co z tym Twoim swapem?
-
Już jeździ, tylko świateł nie ma aktualnie stoi o kolegi elektryka
Wszystko robione po koleżeńsku i tak to trwa, bo wie że weźmie mniej i robi w miedzy czasie
napisze jak będzie wszystko gotowe
-
No więc tak na dzień dzisiejszy. Swift odpala światła się świecą tylko z niewiadomych przyczyn nie działa obrotomierz
W środę na 100% odbieram auto od elektryka (jak zniweluje problem obrotomierza to pewnie już we wtorek). Jak będzie suza w domu dam rozliczenie ile elektryk wziął. Następnie ponownie do mechanika, założymy panel, wymienimy olej i suzinka w końcu wróci do mnie
Dalsze info wkróte
-
Auto już stoi u mechanika, elektryk policzył sobie 300 zł, bo trzeba było praktycznie wszystko lutować, wiązka nie była kompletna tylko pourywana i z 2 robiliśmy jedną.
Takie orientacyjne rozliczenie:
Części sprzedane: 430 zł (czeka jeszcze silnik, kasta na złom i wiele innych pierdołek )
Zakup swifta przyholowanie oraz części (olej do silnika i paski): 480 zł
Elektryk robocizna: 300 złRozliczenie: na minusie 350 zł
Orientacyjne rozliczenie:
Czeka: silnik, myślę że z 400 zł, kasta (złom) 100 zł oraz inne części (myślę że razem) 100 zł, skrzynia 200 zł
Mechanik robocizna: 400 zł ( w tym nowa łapa)Rozliczenie (które chciałbym żeby w myślach się spełniło):
(jw.) na minusie 350 zł
na plusie 800 zł
minus (robocizna) 400 złRAZEM PLUS MINUS 50 ZŁ NA PLUS ALE CHCIAŁBYM WYJŚĆ NA TO ZERO, nie muszę nic na tym zarobić
To by było na tyle (narazie )
-
To by było na tyle
(narazie )Za 4 miesiące, przekładka z GTi
-
Za 4 miesiące,
przekładka z GTiza 50zl
-
za 50zl
Nie dziękuję
Dziękuję tylko że kupiłem tego Swifta całego i udało się sprzedać te części bo bez tego by było ciężko
-
Nie dziękuję
Dziękuję tylko że
kupiłem tego Swifta całego i udało się sprzedać te części bo bez tego by było ciężkoi jak teraz wrażenia z jazdy ?
-
i jak teraz
wrażenia z jazdy ?ogólnie to już zapomniałem jak się jeździło litrówką, ale jest rewelacyjnie
silnik 1.3 ze skrzynią od 1.0 jest wyśmienity, a jeżeli 1.3 jest rewelacyjne to co dopiero gti mniam
-
Trzeba było od razu zamach wrzucać jakiś z GTi ze zdjętymi "paroma" gramami
Może loteczkę do wyścigówki,żeby się ładniej prezentowała? -
Do jakich predkosci masz jedynke, dwojke i trojke na skrzyni z litra? Bo zgubilem swoj magiczny plik excela z przelozeniami, gdzie sie wszystko samo liczy
-
Do jakich predkosci
masz jedynke, dwojke i trojke na skrzyni z litra? Bo zgubilem swoj magiczny plik
excela z przelozeniami, gdzie sie wszystko samo liczyPowiem Ci ostatecznie w środe bo będe miał już auto na chacie a aktualnie nie ma mnie w domu
-
Trzeba było od razu
zamach wrzucać jakiś z GTi ze zdjętymi "paroma" gramami
Może loteczkę do
wyścigówki,żeby się ładniej prezentowała?Bardzo chętnie
Jak sprzedam silnik
-
No i wkońcu mam swifta Jeździ się super.
Nie wiem czy wy też tak macie ale ja jak jest delikatnie mokro to nie mogę ruszyć z jedynki bo tak mieli kapcia
A do setki w niecałe 9 sekund
Potrzebował bym jeszcze info jak przykleić tą blaszkę od ogrzewania tylnej szyby, bo się urwała