[SS mkV simon2312] czyli małe modyfikacje i przygotowania do zlotu
-
No i się w końcu doczekałem,
kupiłem od znajomego z forum maciej poznań dawcę serca
auto aktualnie stoi u mechanika i ma wstawiane nowe serduszko.
Kombinacji jest więcej jak myślałem, jak się orientowałem na forum to pisali że wszystko pasuje mocowania itp, a okazuje się ze jest całkiem odwrotnie.
Na szczęście opanowaliśmy sytuację i najpóźniej w sobotę wyjadę swifcikiem z nowym silnikiem 1.3. -
8V czy 16V?
-
skrzynię zostawiasz z litra?
-
Na szczęście
opanowaliśmy sytuację i najpóźniej w sobotę wyjadę swifcikiem z nowym silnikiem 1.3.czyli jednak przekonałem Cię na zlocie - bardzo mnie to cieszy
-
czyli jednak
przekonałem Cię na zlocie - bardzo mnie to cieszyTo teraz mu dołóż kasiory na swapa...
-
skrzynię zostawiasz
z litra?oczywiście że tak
-
czyli jednak
przekonałem Cię na zlocie - bardzo mnie to cieszyno musi być, a powiedzcie mi ile one mają do setki ?
-
8V czy 16V?
8
-
To teraz mu dołóż
kasiory na swapa...nie jak posprzedaje części które mi zostały (bo kupiłem całe auto) czyli mniej więcej hak wyciągany, zderzaki przód tył, tylna klapa, plasticzki, przełączniczki silniczki czy to od wycieraczek czy inne, tarcze, szyby to wyjdę prawie na zero
-
no musi być, a
powiedzcie mi ile one mają do setki ?Według danych technicznych 11,7 s. do setki, ale z tego co pamiętam to Krzysiek trochę tam urwał swoim GSem.
ps.
Gratuluje podjętej decyzji
Oby autko śmigało jak marzenie -
Według danych
technicznych 11,7 s. do setki, ale z tego co pamiętam to Krzysiek trochę tam urwał
swoim GSem.No mam nadzieję że mi tez uda się urwać
ps.
Gratuluje podjętej
decyzji
Oby autko śmigało
jak marzenieDzięki mam nadzieję że za rok znowu się spotkamy, ale wtedy ja zagoszczę z 1.3
-
Seria na dobrym kapciu (nowa Yokohama A-Drive 175/60 r13) robila z samym kierowca okolice 10.5-11s do 100, dwa pierwsze biegi GS na prawde fajnie idzie, problem robi sie na nieskonczonej trojce (160km/h :D), ale Ty bedziesz mial skrzynie z litra wiec mysle ze jakbys zalozyl jeszcze nizsza opone (175/50) to ponizej 10s jest do ogarniecia. W kazdym razie GS nie byl taki wolny jakby moglo sie wydawac, chociaz przy GTi wiadomo.
Moze od razu zamach stocz do GTi-kowych 4.7 kg ?
-
Moze od razu zamach
stocz do GTi-kowych 4.7 kg ?to nie lepiej od razu toczyć zamach z GTika?
-
A nie wiem czy mozna zalozyc zamach z gti do 8v...
-
Według danych
technicznych 11,7 s. do setki, ale z tego co pamiętam to Krzysiek trochę tam urwał
swoim GSem.12,2
Urwać - da się -
A nie wiem czy
mozna zalozyc zamach z gti do 8v...Do litra się da
-
Seria na dobrym
kapciu (nowa Yokohama A-Drive 175/60 r13) robila z samym kierowca okolice 10.5-11s
do 100, dwa pierwsze biegi GS na prawde fajnie idzie, problem robi sie na
nieskonczonej trojce (160km/h :D), ale Ty bedziesz mial skrzynie z litra wiec mysle
ze jakbys zalozyl jeszcze nizsza opone (175/50) to ponizej 10s jest do ogarniecia. W
kazdym razie GS nie byl taki wolny jakby moglo sie wydawac, chociaz przy GTi
wiadomo.
Moze od razu zamach
stocz do GTi-kowych 4.7 kg ?Ja mam bodajże 165 na 60 r13 jak się nie mylę
na razie chce się chociaż przejechać tym 1.3, mam nadzieję że jutro będzie do odebrania, później będziemy szukać dalszych przeróbek
-
12,2
Urwać - da sięa litrówa ile robi ? tak według danych
-
14,8-15s
-
14,8-15s
no to różnica będzie odczuwalna, bo na zlocie Przemek z 1,3 o długość mnie wyprzedził