[mk3 GTi] Short Shifter do SS GTi
-
no własnie sie mylisz...
przy obnizeniu górnej części ruch sie troche skróci, lecz wiekszy sens ma wydluzenie dolnej części(mniejsza zmiana a daje wiekszy efekt).
szkoda ze jest nizszy, pozostaje mi przerobic serie.
jezdziles z tym ss od civa? o ile jest dluzsza dolna cześc? -
no własnie sie
mylisz...
przy obnizeniu
górnej części ruch sie troche skróci, lecz wiekszy sens ma wydluzenie dolnej
części(mniejsza zmiana a daje wiekszy efekt).Może i się skraca, ale jest to na tyle mała różnica, że tego nie czuć praktycznie,
ma tak Przemo zrobione i wcale nie ma dużej różnicyszkoda ze jest
nizszy, pozostaje mi przerobic serie.
jezdziles z tym ss
od civa? o ile jest dluzsza dolna cześc?nie, nie jeździłem z tym shortem od civa, dolna część jest dłuższa o jakieś pół cm.
Od kolesia dostałem tego shorta, w sumie żeby porównać czy się na coś przyda. -
wiec wystarczy wciągnąc seryjny drążek z ss uciąć dolną część za kulka i wstawic jakieś 8-10mm pospawać i heja:P tylko nie wiadomo czy 10mm bedzie dobrze, za duzo czy za mało.
-
będe robil wydech i reczny to sie przerobi serie, zobaczymy ile mozna by tam dodac, lecz to dopiero za jakis miesiac pewnie;/,
Pisałem ze po obcieciu gory sie zmienia ale minimalnie, lepszy efekt daje wydluzenie dolu. -
będe robil wydech i
reczny to sie przerobi serie, zobaczymy ile mozna by tam dodac, lecz to dopiero za
jakis miesiac pewnie;/,To czekamy
Pisałem ze po
obcieciu gory sie zmienia ale minimalnie, lepszy efekt daje wydluzenie dolu.spoko zioooom, nie bulwersuj się
dooobra, tylko teraz o ile wydłużyć ten dół ??
kiedyś znalazłem gdzieś obrazek z dokładnymi wymiarami shorta do GTi, ale jakoś teraz nie mogę tego odnaleźć
Znalazłem za to w archiwum zdjęcie shorta od GTi:
W połowie strony mniejwięcej.No i to tak wygląda jakby ta odległość była krótsza, albo minimalnie dłuższa, może pół cm, bo ciężko to stwierdzić po tym zdjęciu.
-
jestem wyluzowany;] poprostu zrobilem odnosnik do tego co wyszej napisalem bo sadzilem ze moze ci to umknelo gdzies.
Chodzi Ci o taki rysuneczek z kilkoma kolorowymi kreskami? gdzies na forum takie cos widzialem.
Namnie poczekacie troche bo chce odrazu komplet zrobic ale najpierw przegub i trzeba znalesc przepustnice z nyski;]
Chyba czas odpalic jakies forum UK i przegladnac moze tam cos opisali na ten temat;]
ale sadze ze to mozna indywidualnie dopasowac pod danego uzytkownika
-
Chodzi Ci o taki
rysuneczek z kilkoma kolorowymi kreskami? gdzies na forum takie cos widzialem.o to to to
gdzieś był ale nie mogę go znaleźć, tam mi się wydaję, że były też wymiary drążka.
Bo na bank były długości ruchu drążka.Namnie poczekacie
troche bo chce odrazu komplet zrobic ale najpierw przegub i trzeba znalesc
przepustnice z nyski;]Nooo ja się trochę naszukałem tej przepustnicy, ale w końcu udało się kupić za stówkę.
-
jest na forum dalej.No szkoda ze P11 zabardzo nie pasuje bo juz od 40zł są;]
-
jest na forum
dalej.no ok to ten, ale jak rozumieć ten rysunek ??
na czarno są wartości nominalne czy jak ?
bo jak teraz pomierzyłem lewarek, to od środka środkowej kulki do środka mocowania dolnego jest 5,5 cm, a odległość między nimi od podstawy do góry tulei to 3 cm.
Więc nie wiem jak przeczytać ten rysunekNo szkoda ze P11
zabardzo nie pasuje bo juz od 40zł są;]pasuje, ale byłby problem z montażem linki od gazu
Przemo się pomylił i kupił p11 -
no na rysunku jest ze gora niezmieniona i o ile sie zmienia skok wzgledem zmiany dolu, lecz o ile sie dół zmienia nie mam pojecia tez zabardoz tego nie rozumiem moze autor wytlumaczy;]
Nom pisalem do niego i napisal ze ma do sprzedania ta p11 bo zalozyl p10.
-
linkę gazu da rade zamontować problem jest z tpsem.
Ja myślę że ta wartość na rysunku to 7mm. Ja bym zrobił na 10mm i kij mu w oko jak dla mnie im krótszy tym lepszy, bo będę wydłużał drążek od góry.
-
qrde ja nie wiem czemu tam widizalem %ty na koncu:D
to wg rysunku dół został wydluzony o 20mm. 2 cm to juz troche jest i bedize dodatkowa inngerencja w wydech... -
qrde ja nie wiem
czemu tam widizalem %ty na koncu:Dteż mi się tak wydawało
to wg rysunku dół
został wydluzony o 20mm. 2 cm to juz troche jestjeśli patrząc na czerwoną kreskę to tak,
czyli teraz nic, tylko ciąć i dospawać dłuższy pręcik.
Ja chyba jeszcze delikatnie skrócę górę, i nagwintuje na nowo,
bo w sumie to nie zamierzam jeździć w żadnych kjsach,
więc nie będzie mi to przeszkadzać, że będzie za krótki lewarek.i bedize dodatkowa inngerencja w
wydech...no i jeszcze dolot zrobisz i będzie miodzio
-
taki jest plan na wakacje ale zobaczymy co w praniu wyjdzie, no ja ze wzgledów wygody nie bede górnej czesci zmienial, teraz mi pasuje wiec chce ją pozostawic, dol sie dopasuje i powinno byc ok;] Ja tam w KJS tez nie celuje chyba ze moze kiedys okazyjnie ale pozap... kazdy lubi wiadomo:D
-
dziś rozgryzłem temat shorta ogólnie prosta sprawa gdyby nie wydech (mam rure 54mm) i troche delikatnie puka na 1,2 biegu. Uciąłem dolną część 10mm za kulką, dobrałem sobie rurkę aby pasowała w ucięty drążek i zespawałem ze sobą. dolna część wydłużyła sie o 15mm i jest git jak dla mnie, oczywiście da się więcej ale wtedy biegi przy normalnej jeździe będą ciężej wchodziły:) dobrze jest przyspawać tą dolą tulejkę odwrotnie niż była bo seryjnie jest od strony wydechu bardziej wysunieta, wiec jak ją przyspawamy odwrotnie to się oddali od wydechu, jak ktoś ma seryjny to powinno wystarczyć:)
-
no o takim czyms myslalem. tylko jest jedno ale. przegon swifta troche dluze niech nabierze wydech wiekszej temperatury i zobacz czy nie bedzie problemu pozniej z ruchem lewarkiem( czy temperatura na gumki na laczeniu nie bedzie zle dzialala).
-
raczej nie powinno się nic dziać:) teraz dwóję można wpinać bez odpuszczania gazu:D