[GTi Mk3] Dywagacje na temat podniesionej odcinki
-
jutro nagram film, jak to wyglada na tb od nysy moze panefffka nie poleci
-
jutro nagram film, jak to
wyglada na tb od nysy moze panefffka nie polecinoo to juz mozna rozbierac dol
-
Mam Gti 1995 rok i u mnie Niemiec, poprzedni właściciel, coś tak zgrzebał, z rachnkami na prawie 2000 euro, innym komputerem, przepustnicą, sterowaniem ciśnienia wtrysku, podjechaną głowicą, innym kolektorem ssącym, układem dolotowym powietrza, układem wydechowym itd itp, że auto ma 130 KM na hamowni, a przekręca się na obrotomierzu do zera, czyli daleko daleko za skalę. Myślę że podchodzi pod 10000 rpm i jest to mega naprawdę wrażenie, z tym że na codzień tak nie katuje, tylko na rajdach.
-
-
czemu 10k jest osiagalne po pewnych dobrych przerobkach.. zapraszam do lektury na fota UK jak kolesie po 11k kreca all;] ale ciekawe co tam hamowania pokazuje, jak to sie zbiera i w realu jak wychodzi;]
-
jadę teraz na bednary w tą sobotę (www.abcup.pl), jak ktoś ma ochotę zapraszam. W przypływie czasu zrobię zdjęcia i wstawię wykres z hamowni, chociaz ostrzegam, ze szczyt umiejętności obsługi komputera w moim przypadku to wpisywanie postów na forum. Pozdr
-
http://www.youtube.com/watch?v=C354IxfLhzM
na tyle mi sie sztosiwo wkrecilo, niestety nic sie nie urwalo, korba nikogo nie zabila, ani nic nie stuka czy to blad obrotomierza dowiem sie po hamowni
-
no to i ja tak mam, jak był seryjny i teraz.
-
Tak sobie wczoraj pocisnalem lekko do odcinki, zeby frajerstwo wiedzialo kto tu rzadzi na wsi i tez mi wyskakuje 7700rpm ale dalej uwazam to za blad wskazania elektronicznego obrotomierza
-
-
Mk2 ma inny obrotomierz
(chodzi mi o zasade dzialania, a nie wyglad zegarow ).ale napewno jest elektroniczny
-
-
neee nie sadze
-
-
Indii nie zmienia nic bez mojej wiedzy to watpie zeby kompa przepinal
zreszta komp z mk2 nie pasuje do mk3 bo sie swieci C.E.
-
a wiecie jak jest w wersji 1.3 GLS
na ile się kręci? swojego krecilem do 7tys i szedł 100KM/h na 2 biegu, bałem się krecić dłużej. Wiecie jakie obr maksymalne fabryka podaje? -
w moim ex MK2 obroty podchodziły pod 8tys ale wydaje mi się że to wszystko wynika z bezwładności obrotka
-
No widzisz, mk2 ma przy 7500
i rowno na obrotku jak jest 7500 to tnie, a w mk3 niby ma byc inaczej? Ja uwazam, ze Indii
musi miec kompa z mk2, bo mk3 maja przy 7700-7800Skąd takie przypuszczenia ? Jak na hamowni byłem to patrząc na zegary też się dokręcił powyżej 7500 obr/min, do jakichś 7700 obr/min, ale obrotek tak samo przekłamuje jak i prędkościomierz.
Poza tym czy ktoś z Was widzi jakikolwiek sens kręcenia serii powyżej 7500 obr/min ? Skoro powyżej tej prędkości obrotowej nie ma ani mocy, ani momentu a spalanie tragicznie wysokie ?
-
-
a wiecie jak jest w wersji
1.3 GLS
na ile się kręci? swojego
krecilem do 7tys i szedł 100KM/h na 2 biegu, bałem się krecić dłużej. Wiecie jakie obr
maksymalne fabryka podaje?Kręć go tak kręć, a potem będziesz się żalił, że zaczął olej brać...