[GTi MK2] Suzuki Swift 1.3 GTi MK2 by Marcin_GTi
-
Bo hundy to dobre auta som
Chyba że cena wachy będzie
szybowała tak jak teraz to trzeba będzie myśleć o jakimś turbo burbo z napędem na 4 może golf
IV 4 motionna zlocie to sie gulfem nie pokazuj
-
na zlocie to sie gulfem nie
pokazujna zlota to będzie swift, zmiana jest dopiero planowana na za niecały rok
-
Bo hundy to dobre auta som
Bo....to dobre auta som to jest zastrzeżone tylko i wyłącznie dla Swiftów hundy może są...ale tylko i wyłącznie Swifty dobre somm
-
Mi wracając z bemowa i jeszcze tego samego dnia robiąc trasę do Siedlec i z powrotem, jadąc w trasie do 3k obrotów (~80km/h na 5tce), suzuki spaliło około 6l, aż myślałem, że wskaźnik benzyny się popsuł Fakt faktem, że około 50km po lotnisku Suzuki zrobiło praktycznie na niewiele ponad 5l benzyny, więc nawet bez TPSa i przy ostrej jeździe to dużo nie pali
Tylko teraz przydał by się bardziej jakiś dupowóz, benzyna drożeje, a w Suzuki trzeba doinwestować w wydech tak na już i w najbliższej przyszłości w progi, dlatego zacząłem się zastanawiać...
Ostatnie zdjęcia:
Jeszcze przydało by się lepszą polerką spolerować i spasowanie maski poprawić... No i spryskiwacz na maskę dokupić jeden, bo się zgubił gdzieś podczas "jazd próbych" leżąc na podszybiu
P.s. Zdejmował ktoś kiedyś drzwi w Swifcie? Ciężkie, aż trzeba dobrze złapać, żeby podnieść... Fakt, faktem, że drzwi mam pewnie nie od mk2, bo mają wzmocnienia, ale i tak jakieś niecałe 40kg pewnie ma sztuka...
Edit:
Co do CB, to na dłuższej antenie zbiera wszystko, od wycieraczek, przez pompę, kable wn, a na krótkiej tylko wentylator od nawiewu na max obrotach się odzywa... Zbiera poza miastem ładnie, z ~10km słyszałem wyraźnie ostatnio, po mieście dużo nie używam, bo przepisowo jeżdżę Ale też coś tam słychać, może nie tak jak poza miastem, ale co chce usłyszę Przynajmniej można cokolwiek usłyszeć, nie tak jak na innych zestawach... -
No i stało się. Od wczoraj jestem właścicielem Alfy 156 z 2000 roku, 1.6 na ciekłym wtrysku gazu, jakieś wynalazki typu tempomat, klimatronik, rzadki w tym modelu lakier kameleon, ogólnie ładnie wyposażona, niedroga i co najważniejsze na trasie z Bydgoszczy na kilmie cały czas i przy 120-150 spaliła nie wiele ponad 8l gazu
Tylko emocji w tym jakoś brak... Tak cicho w środku, w fotel nie wciska... Eh, Suzi to jednak Suzi...
-
dowiedzialem sie o tym od demissa, co jak co ale na alfe, w dodatku z 1,6
zawiasy dostal?
-
No i stało się. Od
wczoraj jestem właścicielem Alfy 156 z 2000 roku, 1.6 na ciekłym wtrysku gazu,
jakieś wynalazki typu tempomat, klimatronik, rzadki w tym modelu lakier kameleon,
ogólnie ładnie wyposażona, niedroga i co najważniejsze na trasie z Bydgoszczy na
kilmie cały czas i przy 120-150 spaliła nie wiele ponad 8l gazu
Tylko emocji w tym
jakoś brak... Tak cicho w środku, w fotel nie wciska... Eh, Suzi to jednak Suzi...ech ... 1.6L? to ni jedzie przecie. To moze nie sprzedawaj ss;] dobrze wyglada jak na mk2
A napszi jak sie sprawuje ciekly wtrysk gazu? wg tego co czytalem powinno byc lepiej niz na benie, czuc cos oprocz tego ze jedziesz zapalniczka?:> -
dowiedzialem sie o
tym od demissa, co jak co ale na alfe, w dodatku z 1,6zawiasy dostal?
Dostał
Szkoda było nie kupić, bo z pewnego źródła i nie drogo
Co do gazu, to drugi samochód w domu z takim wynalazkiem i spisuje się to bdb, różnicy nie czuć żadnej, może hamownia by wykazała minimalnie...SS pójdzie do sprzedania, bo nie utrzymam dwóch... Jak się skończy szkołę i pójdzie gdzieś do bardziej konkretnej pracy, to się wróci do Suzuki... Ciągnie do GTi, oj ciągnie Aczkolwiek do przemieszczania z punktu A do B, daje rade, czasem aż nawet cisza w środku przeszkadza
A jak bym Wam napisał, że deska w drewnie to bym dostał bana na kącik suzuki Dobrze, że kierownica oryginalna momo (z resztą też drewniana ), to trochę hp+
-
Sprzedane.
-
a ze wziął 7 to mało czy dużo?
-
Nie chciałem pisać w temacie o GTi na allegro, żeby OT nie robić, więc napiszę tutaj jeszcze dwa zdania.
Z ciekawostek dotyczących mojej Suzi to pojeździła dwa dni i... Zabrali nowemu właścicielowi dowód, za pękniętą szybę... Swoją drogą musiał dobrze upalać po mieście i im podpaść, że się przyczepili, bo mi nic nigdy nie powiedzieli, nawet na przeglądzie
Z resztą w momencie jak wziąłem kasę i poszedłem pisać umowę i słyszałem pod domem przejeżdżającego Swifta i odcinkę w kółko zrobiło mi się go żal... Ale cóż...
Btw. jak się stoi na ulicy i widzi jak jedzie to nawet nieźle [BIP] (IMO to jest wulgarnie)Aha, no i możliwe, że trafi do Swift Klubu, bo naklejkę w schowku zostawiłem I jakby ktoś w Ostrołęce widział takowego jak mój to może pozdrowić niunię ode mnie
-
Witam,
mam pytanie:
- czy możesz napisać coś więcej o zawieszeniu. Mój SS GTi też stoi w częściach i muszę do niego kupić cały zawias przód tył amor i spring. Czy masz jakieś kontakty kto co i jak.
- masz może zdjęcia rozrządu (ustawienia kół góra dół)
Pzdr
-
Aha, no i możliwe,
że trafi do Swift Klubu, bo naklejkę w schowku zostawiłem I jakby ktoś w
Ostrołęce widział takowego jak mój to może pozdrowić niunię ode mniePewnie jakiś małolat zarżnie silnik albo spali sprzęgło po tygodniu, a potem kury będą się w nim niosły
-
Witam po dłuuugiej nie obecności
Panowie, zajrzałem z ciekawości zapytać czy nikt nie widział na allegro mojego świstaka? Bo regularnie przeglądam GTi, ale nie widziałem, a znajomy twierdził, że z rok temu +/- gdzieś pod Poznaniem widział identyko sztukę na takich samych felgach i na 100% pewny nie był, ale właśnie czarny dach też miał chyba. Ciekawe co się ze Świstem dzieje, czy w ogóle jeszcze jeździ... -
Witam po dłuuugiej
nie obecności
Panowie, zajrzałem
z ciekawości zapytać czy nikt nie widział na allegro mojego świstaka? Bo regularnie
przeglądam GTi, ale nie widziałem, a znajomy twierdził, że z rok temu +/- gdzieś pod
Poznaniem widział identyko sztukę na takich samych felgach i na 100% pewny nie był,
ale właśnie czarny dach też miał chyba. Ciekawe co się ze Świstem dzieje, czy w
ogóle jeszcze jeździ...A co chcesz go z powrotem? Pewnie już uległ biodegradacji
-
Ciekawość mnie dopadła po prostu Pewnie zgnił do końca, bo szału z nim nie było już jak sprzedawałem