Felgi ...
-
jakie koła mozna zamontowac bez przeszkod w swifcie 1.3 z 99'
chce jak najszersze opony
poradzcie -
jakie koła mozna zamontowac
bez przeszkod w swifcie 1.3 z 99'
poradzcieKolego ounkt 4. Jakie felgi można założyć do Swifta
Standardowa felga ma rozmiar 13*4,5" (średnica/szerokość [cale]). Do Swifta będą pasowały felgi o rozstawie śrub 4x114,3mm i ET (wymiar offsetowy - czyli odsadzenia felgi) 35-38mm. Maksymalna średnica w seryjnym aucie z jaką się spotkaliśmy to 16". Lepiej unikać felg o szerokości większej niż 7" choć przy odpowiednim ET 7,5" także mogą wejść.Najpierw przejrzyj najczęstsze zadawane pytania na samej górze tego działu :-)
Pozdro
-
kolego wiem znam ten punkt.interesuje mnie jak to w praktyce wyglada i czy lepszy komfort jazdy jest ...
-
195/50/r15 felga et38 tył obciera przód jest ok
idzie się bawić w 205 ale tu felga z et40 min -
bez przeszkod w swifcie 1.3 z 99'srebrne felgi, czarne opony
A tak poważnie droga Koleżanko. Przeszukaj forum. Bodajże jesienią był podobny temat.
-
a po co Ci "jak najszersze" opony?
na upartego to i 235 sie wsadzi, tylko po co?chodzi o trakcje czy lans?
-
bez przeszkod w swifcie 1.3 z 99'
poradzcieJezeli posluchasz rad dziadka Marka to radze Ci, zaloz felgi 14 cali a na nie opony 185/55/14. Bedzie i ladnie i funkcjonalnie.
-
Jezeli posluchasz rad dziadka
Marka to radze Ci, zaloz felgi 14 cali a na nie opony 185/55/14. Bedzie i ladnie i
funkcjonalnie.jak ma kasę to niech bierze 185/50R14
-
a jak wyglada sprawa z licznikiem i predkoscia? zeby mnie nie oszukiwal
-
"sprawdź sam!"
czasem nie SAMA?
-
jak ma kasę to niech bierze
185/50R14bez obniżonej zawiechy takie koła będą troche nieładnie wyglądać. w swoich gti mialem już rózne rozmiary felg i opon i moim zdaniem felga 15" z oponą 195/45 jest idealną opcją do ss :cool:
-
bez obniżonej zawiechy takie
koła będą troche nieładnie wyglądać. w swoich gti mialem już rózne rozmiary felg i opon i moim
zdaniem felga 15" z oponą 195/45 jest idealną opcją do ss :cool:ale nie będzie mulić ... bo to 8V jest i tu nie ma tak bardzo z czego tracić
-
Latać nie musi kolega napisał, że chce jak największe .
Na springach -30 195/45/15 wygląda bardzo ładnie .
Ale przychylam się do zdania marka , 185/55/14 , cena i wygląd w miarę . -
Latać nie musi kolega
napisał, że chce jak największe .
Na springach -30 195/45/15
wygląda bardzo ładnie .to idąc takim tokiem rozumowania można założyć i 205 lub 215, ale po co i na co ?
Wyglądać na bank wygląda, jak każde auto z minimalnym obniżeniem + wpasowane felgiAle przychylam się do zdania
marka , 185/55/14 , cena i wygląd w miarę .270 zł za jedną oponę to cena w miarę ? ( w 14 )
Droższe są tylko 50 ...
Co innego np. 195/50R15, których jest jak psów ... tak samo na 45 są tańsze i to 15 ...
Więc "w miarę" tanie to one nie są ... -
No zależy , ja w zeszłym sezonie na opony.pl kupiłem 4 szt 185/55/14 i za sztukę wyszło mi 230 zł .
A jak to jest drogo to można kupić używki .
Tak na dobrą sprawę chcąc sprawić żeby nasze auta wyglądały ładnie trzeba liczyć się z kosztami . -
No zależy , ja w zeszłym
sezonie na opony.pl kupiłem 4 szt 185/55/14 i za sztukę wyszło mi 230 zł .wiadomo, że się da, ale sam wiesz, że jak za 14 to dużo ...
A jak to jest drogo to można
kupić używki .jak kolega chce się bawić, to może się pobawić
Tak na dobrą sprawę chcąc
sprawić żeby nasze auta wyglądały ładnie trzeba liczyć się z kosztami .standard
-
Właśnie Koledzy, pamiętajmy, że są tu także KOLEŻANKI. Kilku z góry zwracało się do minnie "Kolego"
-
Witam, planuje kupić takie alufelgi
http://www.felgi-opony.com/felgi/aluminiowe/Dezent/DEZENT_V_5_5x14_4x114_3,5,12991,2_7_27.htmlwszystkie wymiary pasują tylko zastanawia mnie ET , podane felgi maja odsadzenie równe 40 a tutaj polecacie wartość ET z przedziału 35-38. I tu moje pytanie, czy wymienione felgi założy się bez problemów?
Samochód to Swift 1.3 16V z 2001
Pozdr. -
5,5x14 spokojnie wejdą, ja mam 7x15 i et 38 i jeszcze jest spoko