Swift 1.0 KJS - budowa
-
czeka mnie wymiana tarcz klocków i wielu innych i tak z ciekawości pytam
-
Ile placiles za amorki?
-
Ile placiles za amorki?
min. 370 zł od sztuki ...
-
Tarcze są do 1.0 pasują do seryjnych klocków, ale ja założyłem trochę twardsze ( teraz Swift ma hamulce a nie zwalniacze :)). Numeru części nie pamiętaj ale na stronie producenta jest wyszukiwarka. Amortyzatory niestety drogie koło 430zł/szt. ( w czechach najtaniej) no i tą są "wkłady" trzeba jeszcze rozciąć oryginalny.
-
W załączniku zdjęcie z ostatniego "kajtka" w którym rozjechały mnie Swifty Gti ( o parę sekund w generalce ), auto już ma zawieszenie Koni+H&R ( naprawdę fajnie jedzie ) nowe koła itp. Pytanie czy przy budżecie około 2000zł można coś zrobić sensownego z silnikiem 1.0 czy może swap 1.3 GTi, GS a może 1.6?
-
Za 2 tys to mozesz miec silnik GTi ze skrzynia GTi i jeszcze zostanie troche kasy.
-
Za 2 tys to mozesz miec
silnik GTi ze skrzynia GTi i jeszcze zostanie troche kasy.no zostanie na piwko;]. Lecz trzeba z dobrego zrodla kupic silnik zeby nie bylo ze doktorem zalany.
litrowki nie ma sensu dlubac, a jak wlozysz ta kase w litra to i tak osiagi beda slabsze.
Chyba najsensowniej silnik z GTI. -
Swoja droga to dziwne macie tam klasy. U mnie klasa I jest do 1200ccm gdzie SS 1.0 bylby bardzo konkurencyjny.
-
Takie klasy są nawet w pucharze polski AiK jest od 903 do 1300.
A czy ktoś wkładał silnik z GTi do MKV? Jak tak to może jakiś instruktarz na priv? Myślałem o zakupie rozbitego GTi. -
Takie klasy są nawet w
pucharze polski AiK jest od 903 do 1300.
A czy ktoś wkładał silnik z
GTi do MKV? Jak tak to może jakiś instruktarz na priv? Myślałem o zakupie rozbitego GTi.drgrin wkładał silnik z GTi do Mk IV
-
W InterCars'ie są po 220zł Brembo Max- nr. 09.5857.75
-
ostatnio był do sprzedania MK1 za 1500 z podobno super silnikiem, na organizacyjnym przejrzyj temat gti na allegro
-
Ktoś był/robił coś u Chojnackiego tzw. tuning GT i GTX?
-
Ktoś był/robił coś u
Chojnackiego tzw. tuning GT i GTX?MKV chyba robił głowicę u niego... Ale podejrzewam, że w podobnej cenie swapa na Gti zrobisz...
-
ja robilem glowke u chojnackiego
-
Jak chcesz sie scigac swiftem a nie siedziec w garazu to wkladaj gti pod maske i sie nawet nie zastanawiaj. Bedziesz potrzebowal:
-silnik z kolektorami
-kompa
-wiazke
-lape do skrzyni z 1,3 mk5
-byc moze lape na grodzi z 1,3 mk5
-wieksza chlodnice
Chyba to juz wszystko.
Pomyslalem:- polosie - skrzynia sie w prawo przesunie chyba bo 4cylindry sa. Kto ma litrowke niech sie wypowie.