lusterko lewe swift 1.0 98 r
-
Jeśli masz rozwalone lusterko to łatwo je rozbierzesz
Jeśli masz samo szkło to po oczyszczeniu czarnego adaptera ze starego lusterka oraz starej taśmy, nowe szkoło przyklejasz taśmą dwustronnie klejącą. Kupisz taką w markecie, hurtowniach stolarskich W sumie z czyszczeniem około 2h pracy.
-
dzieki za rysuneczek, poczekam az sie zrobi ciepelko, mialem nadzieje ze sie obejdzie bez odkrecania.. na razie mam tylko pęknięte na dwie czesci... pozdrawiam
-
Podłącze się jeżeli pozwolisz :-)
Zastanawiam się czy wystaczyło b np podgrzanie go jakas suszarą, żeby zmiękczyć klej i powoli spróbować odklejać, mówie tu o opcji bez rozkrecania całego lusterka.
-
Teraz wiedzę że nie napisałem wcześniej. Adapter jest osadzony na wcisk. Nie trzeba demontować lusterka.
-
Teraz wiedzę
że nie napisałem wcześniej. Adapter jest osadzony na wcisk. Nie trzeba demontować
lusterka.Czyli jeśli mi same szkła w lusterkach latają to zapewne wyleciały z tych "zaczepów"?
-
Czyli jeśli mi same szkła w
lusterkach latają to zapewne wyleciały z tych "zaczepów"?Albo zaczep się urwał. Miałem tak przy elektrycznym jak na zdjęciu w MKIV.
-
Czyli jeśli mi same szkła w
lusterkach latają to zapewne wyleciały z tych "zaczepów"?A próbowałeś dokręcić te śrubki od doły lusterka? U mnie to pomogło i już nie lata tak jak wcześniej
-
A próbowałeś dokręcić te
śrubki od doły lusterka? U mnie to pomogło i już nie lata tak jak wcześniejNa 100% nie, bo znalazłby już przyczynę problemu, ale najwyraźniej teoretyk
-
Na 100% nie, bo znalazłby już
przyczynę problemu, ale najwyraźniej teoretykno nie próbowałem ;D jutro spróbuje
-
mam pytanie jeszcze z innej beczki... jakie sa dobre klocki chamulcowe pod system boscha( swift 1.0 - 98r.) dodam ze nie szaleje, glownie miasto i dojazdy... i czy starsze modele klockow tez mialy sygnalizacje zuzycia? i co z tarczami?
-
mam pytanie jeszcze z innej
beczki... jakie sa dobre klocki chamulcowe pod system boscha( swift 1.0 - 98r.) dodam ze nie
szaleje, glownie miasto i dojazdy... i czy starsze modele klockow tez mialy sygnalizacje
zuzycia? i co z tarczami?Nie chcę być niemiły ale... chyba trudno będzie Ci znaleźć klocki chamulcowe
-
Nie chcę być niemiły ale...
chyba trudno będzie Ci znaleźć klocki chamulcoweZapomniałeś dodać, że linki do tematów o klockach również.
Kiedy skończy zakładanie się po 100 razy tych samych zapytań ?? -
Kiedy skończy zakładanie się
po 100 razy tych samych zapytań ??W momencie,gdy źle założone tematy będą kasowane
-
W momencie,gdy źle założone
tematy będą kasowaneTo poleci 75% tematów
Forum przypomina hydepark, gdzie jest gospodarz i czemu nie pilnuje porządku ? -
To poleci 75% tematów
To 75 % userów będzie niezadowolonych
Forum przypomina hydepark,
gdzie jest gospodarz i czemu nie pilnuje porządku ?Gospodarzy jest kilku. Jesteś pewien, że lepiej by było, gdyby było tylko "sucho i na temat"?
Ale to rozmowa nie na ten kącik.
-
nio wlasnie przegladnalem kilka postow o klockach i tarczach,,, gdzie polowa odpowiedzi skupiala sie na zapytaniach jakiej firmy jest system hamulcowy, zamiast na rozwiazaniach,,, i tylko sobie zapamietalem ze napewno nie JC... poza tym wszyscy sie spierali ze w tym roczniku co ja mam nie napewno nie ma systemu Bosha i tarcze sa niewentylowane, a dziwnym trafem u mnie jest bosch i tarcze wentylowane... co do adminow to postarali sie zamknac wszystkie tematy dotyczace hamulcow, wiec chcialem cos przeszmuglowac przy okazji..
pozdrawiam i przepraszam zdenerwowanych uczestnikow forum, ze poruszylem temat hamulcy
-
Taaa...
No ja to założyłem klocki maff, nie są chyba najgorsze, ale rewelacyjne pewnie też nie. Słyszał ktoś o takich, jeździł? Kiedyś Koledzy chyba ferodo polecali... Jakie jeszcze dobre? Nie gniewać się, tylko pisać, niech się coś dzieje... To forum to ostatnio jedyna moja rozrywka jak przyjade z roboty , pewnie wielu kolegów też, więc im więcej do poczytania tym lepiej Poza tym ciekawe to jest, też się zastanawiałem jakie klocki założyć i nie miałem zielonego pojęcia, wziąłem to co sprzedawca polecił. Nie wiedziałem jeszcze o tym forum. No bo kompa jeszcze swojego nie miałem, to jak -
Taaa...
No ja to założyłem klocki
maff, nie są chyba najgorsze, ale rewelacyjne pewnie też nie. Słyszał ktoś o takich, jeździł?
Kiedyś Koledzy chyba ferodo polecali... Jakie jeszcze dobre? Nie gniewać się, tylko pisać,
niech się coś dzieje... To forum to ostatnio jedyna moja rozrywka jak przyjade z roboty ,
pewnie wielu kolegów też, więc im więcej do poczytania tym lepiej Poza tym ciekawe to
jest, też się zastanawiałem jakie klocki założyć i nie miałem zielonego pojęcia, wziąłem to co
sprzedawca polecił. Nie wiedziałem jeszcze o tym forum. No bo kompa jeszcze swojego nie
miałem, to jakZaraz będzie opr od kogoś albo m@rek zrobi porządek i z resztą słusznie bo po co o klockach w temacie o lusterku?
-
Zaraz będzie opr od kogoś
albo m@rek zrobi porządek i z resztą słusznie bo po co o klockach w temacie o lusterku?No w sumie racja...