stukajacy hydropopychacz gti mk2
-
Na tej paczce pisze, że to popychacze do 1.0 i do 1.3. Jak to możliwe skoro w 1.0 jest inny wymiar popychacza niźli w Gti? Sam mierzyłem, to wiem. Jest 1,5 mm różnicy na wysokości.
-
kupione zostaly do gti zreszta napisane jest na pudelku g10g13g16... a jaka jest wysokosc tych w gti ? to zaraz zmierze .... srednica sie zgadza
-
26mm to wysokosc tych z GTi.
-
a mowilem ze nie beda do GTi
-
26mm to wysokosc tych z GTi.
O ile mnie pamięć nie myli to kilka lat wstecz była dyskusja na forum na temat wysokości szklanek w 1.0 i Gti. Z niej wynikało, że nie istotne jest 1,5mm różnicy w wysokości całej szklanki - ważna jest odległość od powierzchni styku gdzie dochodzi krzywka do miejsca gdzie przychodzi zawór Wtedy padło stwierdzenie, że te z 1.0 pasują do Gti. Tyle teori - w praktyce nie sprawdzałem
-
Tez z GTi pasuja jeszcze od jakiegos Subaru, gosc w sklepie mi mowil, ale nie pamietam
-
Są wyższe o 1,5 mm mierząc po zewnętrznej średnicy szklanki w stosunku do tych od 1.0 ale i ten środek popychaczy jest niestety na innej wysokości.
-
Właśnie w tym sęk - pisze że do 1.0 i do gti na Twoim pudełku. Natomiast nr seryjny części jest inny - sprawdzałem w ASO Suzuki. Średnice są takie same. Wysokości różne. Też chciałem sobie z 1.0 przypasować, ale nie dało się. Więc zregenerowałem stare i zmieniłem olej na innego rodzaju i teraz jest dobrze.
-
wiec jak ? zamawialem do Gti i mam do Gti...
o ile znam sie na suwmiarce to ma 26.3 srednica rowne 31 mm ... wiec jak niedowiarki?
-
ciesze się że będzie Ci do gti pasować. Natomiast do 1.0 by nie pasowało, a na pudełku pisze że jest do wszystkich
-
o ile znam sie na sufmiarce
a co to takiego ?
Bo ja znam tylko suwmiarkę -
Jak juz jestesmy w temacie, to moze ktos w koncu zmieni tytul na Hydropopychacze przez H, bo, az mnie sciska jak to widze ;p
-
Może jesteś pierwszy który to zobaczył:D
-
Może jesteś pierwszy który to
zobaczył:DRaczej nie
-
no i wymienilem dzis popychacze wybor padł na drugi garnek i poszly pod ogien wszystkie 4...
wymiana przebiegla prawie bez problemow z tym tylko ze moje oryginalne szklanki wszystkie sa nizsze a nizeli 26mm a dokładnie 24,5mm i tutaj ciekawosta, na ryzyko wsadzilem te nowe zalozylem walki pasek zakrecilem recznie silnikiem przejechalem pare obrotow i bez kolizji... wtedy cala reszta do kupy... i odpalanie... po pierwszym odpalaniu wielki hałas i dopiero po kilku ładnych minutach silnik zaczol sie wyciszac...po czym bylo juz coraz lepiej a teraz moge powiedziec ze miodzio... jak pukanie powroci wymienie nastepne 4 tym razem na 3 garnku... bo nie jestem pewny co do tego 2... jest jeszcze podejrzenie na 3 ....
jezeli ktos potrzebuje jakiejs rady to pytac... teraz napewno zajeloby mi to polowe czasu mniej...
dla porownania:
NOWYSTARY
-
problemow z tym tylko ze moje oryginalne szklanki wszystkie sa nizsze a nizeli 26mm a
dokładnie 24,5mm i tutaj ciekawosta, na ryzyko wsadzilem te nowe zalozylem walki pasek
zakrecilem recznie silnikiem przejechalem pare obrotow i bez kolizji...I to by potwierdzało teorię o zamienności szklanek Gti 1.0
-
I to by potwierdzało teorię o
zamienności szklanek Gti 1.0Tylko jak to jest ? wyzsze sa te z litrowki czy Gti bo wg wczesniejszych postow wyzsze mialy byc GTi a umnie sa nizsze... napewno szklanki nie byly nigdy wymieniane wiec sa orginalne, moze poprostu dawali rozne w zaleznosci od rocznikow i serii. ???
a druga sprawa nie mialem jak zmiezyc wewnetrzynch wymiarow, bo wysokosc zewnetrzna niema wielkiego znaczenia brzegi popychacza mieszcza sie i tak pomiedzy talerzykiem.
-
jezeli kogoś to interesuje pojawiły sie w znów w spredaży hydropopychacze do gti... jezeli ktos chce to prosze o info...
-
Ja juz jestem 100% hydropopychaczo free wiec nie skorzystam
Ale w koncu wniosek jest jaki? Ja mialem ori popychacze w swoim GTi i bylo 26mm, kupilem zamienniki i tez 26mm, Mockba kupil zamiennik i 26mm, a jego ori 24,5? Moze ktos w DE wymienial...
-
nie sądzę aby ktoś wymieniał wszystkie 16 sztuk, morał z tego taki że były przynajmniej 2 rodzaje wysokości.