swift hamulce
-
Którego Swifta? Dla mnie hamulce w GTI są wystarczające, jak się przesiadłem z powrotem do litrówki, to faktycznie auto nie hamuje...
-
Którego Swifta? Dla mnie hamulce w GTI są wystarczające, jak się przesiadłem z powrotem do litrówki, to faktycznie auto nie hamuje...
w GTi nie sa wystarczalne, to sa zwalniacze nie hamulce.
-
w GTi nie sa wystarczalne, to sa zwalniacze nie hamulce.
Takie jak Twoje to faktycznie spowalniacze
Zrobiłeś już coś z nimi, czy dalej patrzysz śmierci w oczy? -
Cze. Jak dla mnie hamulce Swifta są nie wystarczające. Chce sobie dać serwo i pompę z innego auta. Co polecacie? Ma ktoś w tym doświadczenie? Na pierwszy rzut oka moim zdaniem podchodzi serwo z baleno bo suzukowskie, podobny z wyglądu i
tanie na allegro. Czy to pasuje? a może coś innego?A może zaciski z CRXa?
-
Takie jak Twoje to faktycznie spowalniacze
Zrobiłeś już coś z nimi, czy dalej patrzysz śmierci w oczy?przetoczylem tarcze
teraz lepiej lapie ale do doskonalosci daleka droga -
przetoczylem tarcze
teraz lepiej lapie ale do doskonalosci daleka drogaJa bym jednak się upierał, że z serwem masz coś nietentego
-
Ja bym jednak się upierał, że z serwem masz coś nietentego
jest plan zeby wszystko wymienic na lepsze
-
A może zaciski z CRXa?
główną wadą to servo przy takim secie ...
trzeba podpasować inne bo będzie szybka blokada kół i jedziemy na sankach ... -
Może masz coś uszkodzone, moja litrówka z wentylkami z przodu staje dęba. Sprawdź stan hamulców w swoim aucie
-
Może masz coś uszkodzone, moja litrówka z wentylkami z przodu staje dęba. Sprawdź stan hamulców w swoim aucie
dęba a dęba to różne pojęcia
Jednym autem staniesz dęba, a drugim wlecisz w dąb -
jest 10 odpowiedzi na moją wiadomość ale każda ma się nijak do pytania. Skoro pytam o serwo to nie piszcie mi o tym żebym sobie zaciski zmienił. Jak ktoś coś wie jakie serwo podchodzi to proszę o odpowiedź
-
jest 10 odpowiedzi na moją wiadomość ale każda ma się nijak do pytania. Skoro pytam o serwo to nie piszcie mi o tym żebym sobie zaciski zmienił. Jak ktoś coś wie jakie serwo podchodzi to proszę o odpowiedź
od hondy pasuje bo jest wieksza, trzeba tylko inaczej wygiac rurki
-
a z której dokładnie?? i mówisz ze taki jak trzeba rozstaw śrub?
-
"za mocne hamulce" chciałbym mieć taki powód do narzekań:)
-
a z której dokładnie?? i mówisz ze taki jak trzeba rozstaw śrub?
rozstaw sie zgadza, jest tylko wieksza cala membrana i tloczysko.
Z ktorej to ci dokladnie nie powiem ale rocznikowo to lata 90tejakbys mial wiecej info to daj znac
-
chodzi mi po głowie myśl dzika
aby okiełznać gti - rozbójnika
pompą od Hondy jazz, bo na allegro są z 2004 bardzo tanie komplety a i sąsiad ma Hondę Jazz to se podpatrzę jak przewody lecą. -
Mam pytanko: czy w przewodzie podciśnieniowym idącym od kolektora ssącego (dolotowego) do serwa hamulców jest taki zaworek z kulką taki sam jak stosowany w Tico? W sumie i to Suzuki i to Suzuki... Pytam, bo jak moje autko postało w garażu kilka m-cy to wspomaganie hamulców praktycznie padło - pedał hamulca jest strasznie twardy. Sprawdziłem tarcze, klocki i zaciski, tłoczki nie są zastane ani zapieczone. Profilaktycznie wymieniłem pompę z serwem na sprawną używaną (thx dla borucha) i w sumie nic to nie dało. Podciśnienie też nie ucieka, żadnych syków spod maski nie słychac...
Na forum Tico pisali, że w Tico właśnie - technika w sumie Suzuki - odpowiedzialny jest za to przewód podciśnienia kolektor-serwo, który ma w środku taki zaworek kulowy przeciwdziałający uciekaniu podciśnienia z serwa do kolektora w momencie hamowania. Jeśli ten zaworek jest zwalony to podciśnienie w momencie hamowania wraca do kolektora i wspomaganie hebli szwankuje... Jest w Swifcie też takie coś? Może tu jest wyjaśnienie zagadki słabego wspomagania? Gdyby tak było, to kawałek przewodu za kilkanaście/kilkadziesiąt złotych i heble jak nowe -
Owszem, jest tam zaworek. Ściąg sobie ten przewód i dmuchnij z obu stron. Jak w jedną powietrze leci stronę a w drugą trzymie to jest OK.
-
Czy korektor siły hamowania - ten na ściance grodziowej vis a vi pompy hamulcowej może się zepsuć? Bo sprawdziłem już wszystko prócz tego i nie wiem co robic, bo hampli nie ma
-
Owszem, jest tam zaworek. Ściąg sobie ten przewód i dmuchnij z obu stron. Jak w jedną powietrze leci stronę a w drugą trzymie to jest OK.
Żeby było jasne nie chodzi mi o ten zawór przy samym serwie, tylko od strony kolektora ssącego...