[GTi mk3] Projekt DanbaR - czyli wszystko co się będzie działo
-
Wracajac do tematu, nagraj cos na YT jak ten wydech pyrka
-
Fachura do którego oddawałem
to facet starej daty i naprawdę przyłożył się do roboty,
spawy były wykonane taką
metodą jak mówi Fetormanno to nic tylko się cieszyć
Wracając do tematu...
Wczoraj zamontowałem wreszcie
drugą lampkę przeciwmgielną
Oto efekt:ładnie a kable poprawiłeś ?
-
no to nic tylko się cieszyć
no ba
ładnie a kable poprawiłeś
?hehe tak kable poprawione
co do filmiku na YT to na razie nie mam czym nagrac,
ale w najbliższym czasie postaram się coś wymyślic. -
no ba
hehe tak kable poprawione
co do filmiku na YT to na
razie nie mam czym nagrac,
ale w najbliższym czasie
postaram się coś wymyślic.Krzysiek w swoim telefonie ma kamerke nagrywajaca ladnie dzwiek
-
Ustawimy sie w tygodniu to cos zmontujemy, bo fakt u mnie dzwiek ladnie sie nagrywa i nie przeklamuje.
-
Mógłbym się wpatrywać w zdjęcie zadka Twojej Suzi godzinami Po prostu zacnie z tą tablicą i z tym zderzakiem MK II wyszło
Wracając do tematu... Ile mniej-więcej taka przyjemność kosztuje w M-Techu?
-
końcowy to jakies 440zł. srodkowy 200.
-
Mógłbym się wpatrywać w
zdjęcie zadka Twojej Suzi godzinami Po prostu zacnie z tą tablicą i z tym
zderzakiem MK II wyszłodzięki dzięki
mi też się podoba tyłek mojej suzy hyhyWracając do tematu... Ile
mniej-więcej taka przyjemność kosztuje w M-Techu?nowa końcówka wydechu firmy m-tech kosztuje tak jak kolega napisał coś około 440 zł,
cena reszty wydechu z polerowanej kwasówki w zależności od źródła,
szczerze to nie mam pojęcia ile kosztuje metr takiej rury,
do tego trzeba doliczyć kolanka i ogarniętego spawacza tłumikarza
Mnie cały ten wydech (materiał + robocizna) kosztował coś około 700zł -
I co z tym filmikiem?
chcialbym uslyszec jak to pryka;] -
I co z tym filmikiem?
chcialbym uslyszec jak to
pryka;]hehe ale uparty jesteś
Na razie powstał jeden filmik, niestety w bardzo biednej jakości, i generalnie nie oddaje on tego pieknego dźwięku, jaki jest naprawdę.edit.
Kolejny filmik z dźwiękiem tłumika.
-
hehe ale uparty jesteś
Na razie powstał jeden
filmik, niestety w bardzo biednej jakości, i generalnie nie oddaje on tego pieknego dźwięku,
jaki jest naprawdę.
M-tech z silenceremnom uparty bo po glowie m chodzi 50mm+ tlumik w obudowie kata i do tego 2 przeloty rozprezajace jeszcze i sie tak zastanawiam jak to bedzie wygladalo ogolnie i jak z przegladem an spalinach;]
-
generalnie nie oddaje on tego pieknego dźwięku,
jaki jest naprawdę.a już się bałem, że taka lypa
-
a już się bałem, że taka lypa
Spoko loko na zlocie jeszcze będziesz miał okazję go posłuchać
Odświeżając temat, ostatnio parę rzeczy wskoczyło do autka.
Na pierwszy ogień poszły kable WN, wcześniejsze czort wie kiedy były wymieniane, o ile były
Stare zostały zastąpione nowiuśkimi, pachnącymi jeszcze fabryką, kablami firmy "Seiwa"
Do tego wymieniłem kopółkę aparatu zapłonowego (japońskiej firmy Yamaguchi), wraz z palcem (również tej samej firmy), na dniach wymieniona zostanie również cewka zapłonowa,
gdyż puszcza trochę za dużo piorunów (też jeszcze oryginał od nowości ):PNowe życie dostał zawór sylikonowy ( aka silnik krokowy ), został przeczyszczony, przedmuchany i za sylikonowany od nowa, do tego lekka polerka jego obudowy, dla odświeżenia wyglądu.
Jak na razie obroty po przestaniu chłodnej nocy, nie dochodzą do dwóch tysięcy obrotów
Po rozgrzaniu silnika obroty trzymają się równo na 950 rpm.Pod silnik wskoczyły osłonki silnika, gdyż takowych nie posiadałem do tej pory
Wytachane oczywiście ze szrotu, za parę polskich złotychNadszedł też czas na zmianę obuwia na letnie
Na przód wskoczyły Toyo T1R 195/45/R 14, tył obstawia Uniroyal Rain Sport 2 195/45/R 14.
Wrażenia z jazdy są po prostu nie do opisania dla tych co nigdy nie mieli do czynienia z takimi oponami ( np ja wcześniej nie miałem ).
Niestety okazało się, że fachman, który wcześniej zakładał mi zimówki spartolił i na szybkiego zakładał koła, dzięki temu zjechał się gwint na szpilce i nakrętce.
Szpilek niestety nie można dostać nowych, no przynajmniej w Szczecinie, dlatego znów trzeba było odwiedzić słynny szrot na Stobnie
Zdziercy liczą sobie 10 zł za szpile, z czego minimum 4 trzeba kupićAudio zostało wzbogacone o nowy komplecik głośników firmy "Helix" Dark Blue 62.1 .
Głośniki niskotonowe wylądowały w kieszeniach z R 19, przetwornice wraz z całym okablowaniem znalazły się w miejscach po starych seryjnych głośnikach przednich.
Tweeterki jak na razie rozstawione w narożnikach deski rozdzielczej.
Drzwi jeszcze nie zostały wytłumione, ale na całe szczęście przy mocniejszym basie nie słychać jakiś stuków, czy innych brzdęków.Plus na przedniej szybie wylądował pasek ściemniający
w barwie oczywiście czarnej, o przejrzystości o ton słabszej niż ta co pokrywa komorę ciemności z tyłuZaworek PCV:
Helix 165mm w boczku drzwi:
Nowy/stary felunek z nowiuśkimi oponami
-
Nadszedł też czas na zmianę
obuwia na letnie
Na przód wskoczyły Toyo T1R
195/45/R 14, tył obstawia Uniroyal Rain Sport 2 195/45/R 14.tamte felgi ładniejsze
Audio zostało wzbogacone o
nowy komplecik głośników firmy "Helix" Dark Blue 62.1 .
Głośniki niskotonowe
wylądowały w kieszeniach z R 19, przetwornice wraz z całym okablowaniem znalazły się w
miejscach po starych seryjnych głośnikach przednich.
Tweeterki jak na razie
rozstawione w narożnikach deski rozdzielczej.
Drzwi jeszcze nie zostały
wytłumione, ale na całe szczęście przy mocniejszym basie nie słychać jakiś stuków, czy innych
brzdęków.zobaczymy co będzie dalej
Autko ładne -
tamte felgi ładniejsze
Kwestia gustu
Mi na ten przykład bardziej podobają się enzozobaczymy co będzie dalej
spoko luzik, wytłumię drzwi,
no i możliwe że za jakiś czas zmienię radio na lepsze, do tego wzmak + jakaś skrzyniaAutko ładne
dzięki dzięki
niestety z bliska już nie takie ładne -
Nowe życie dostał zawór
sylikonowy ( aka silnik krokowy ), został przeczyszczony, przedmuchany i za sylikonowany od
nowa, do tego lekka polerka jego obudowy, dla odświeżenia wyglądu.
Jak na razie obroty po
przestaniu chłodnej nocy, nie dochodzą do dwóch tysięcy obrotów
Po rozgrzaniu silnika obroty
trzymają się równo na 950 rpm.Hmmm... a jak z tym zaworem konkretnie sobie poradziłeś? Wypadało by się moim zająć - do teraz myślałem, że nie ma innej opcji jak kupno innego.
Pozdr.
-
Hmmm... a jak z tym zaworem
konkretnie sobie poradziłeś? Wypadało by się moim zająć - do teraz myślałem, że nie ma innej
opcji jak kupno innego.
Pozdr.Konkretnie nie powiem, bo szczerze mówiąc zawiozłem go do warsztatu,
gdzie wcześniej Krzyśkowi ten zawór czyścili.
Tyle wiem, że całą noc moczył się w jakimś płynie (może rozpuszczalniku, albo jakimś wd 40),
potem został z tego ustrojstwa przeczyszczony sprężonym powietrzem, a na koniec na sylikonowany od nowa. -
Wesyl zmotywował mnie do wstawienia małej relacji z placu boju
Dlatego też również odświeżam temat, żeby nie było, że się nic nie dzieje.Od niedawna zagościł u mnie nowy dolot powietrza.
Po kolei:
Najpierw nowy kolektor dolotowy został rozwiercony pod przepustnicę od nysy,
zagościły również nowe szpilki do montażu przepustki.Został również zaślepiony otwór od odmy. Otwór nagwintowany,
a następnie została wkręcona śruba z teflonem i ucięta na płasko.
Na koniec kolektor został wyszorowany do czysta na zewnątrz i wewnątrz.Kolejnym etapem był montaż nowego kolektora dolotowego, z przepustnicą P10,
montaż szerszego dolotu z seryjnym jak na razie przepływomierzem.
Pod maską nie obyło się bez catch tank oila, zamontowanego przy akumulatorze na wzmocnionej podstawce.podstawka pod aku + catch tank z filterkiem Simoty
Nowy dolocik z tymczasową osłoną od ciepłego powietrza
ps.
Po dodaniu nowego dolotu wraz z wcześniej montowanym przelotowym wydechem,
auto lepiej się zbiera. Może niedługo podjadę na hamownie.ps2.
Niestety bez problemów się nie obyło, przy wciskaniu sprzęgła, silnik potrafi sobie zgasnąć. Obroty spadają do zera i amen
Wyblskałem kody błędów i wyszło 22 - czyli TPS.
Najprawdopodobniej się poluzował, albo wtyczka się rozłączyła. Wcześniej takiego problemu nie było.
Do tego ostatnio rozrusznik odmawia posłuszeństwa
Więc połączenie gasnącego silnika i ledwie zipiącego rozrusznika jest nieciekawe
Zwłaszcza na środku skrzyżowania -
no i elegancko:D
ja wlasnie tez nosze sie z robienie CT ale jak narazie wazniejsze sprawy ma na glowie, zrobie wydech i zobacze jak to bedzie jechac, umnie tez tps po jakims czasie sie zapalil, problem polega zapewne na delikatnie zlym wyregulowaniu go, wiec sprawdz czy napewno jest ok. oslone stozka popraw;] ja bede robil tez oslone mzoe tez dam do malowania proszkowo w kolor pokrywy i zrobie dolot poweitrza jakis do neigo. ogolnie tez u Ciebie tak fajnie ryczy z dolotu? ludzie az sie ogladają bo z daleka slychac. -
TPS z racji tego, ze nie mielismy dostepu do neta w garazu, a Przemek zgubil wydrukowanego manuala jest wyregulowany na oko, a wiadomo ze na oko to chlop w szpitalu zmarl. Dlatego, trzeba bedzie druknac raz jeszcze i na spokojnie to wyregulowac, bo tak naprawde to nawet na ktorych pinach mierzyc rezystancje nie wiedzielismy i zgadywalismy
Dzisiaj jechalem na prawym, wedlug mnie zbiera sie sporo lepiej niz seria, a przynajmniej takie wrazenia mam. Trzeba by sie shamic.
p.s
nieoficjalna wersja z tps`em jest taka, ze w dniu kiedy to montowalismy przyjechal kurier z przesylka do Marcina, a w niej analny imperator uzupelniajacy kolekcje (dla przypomnienia analny lupiezca, penetrator i intruder). Wiec trzeba bylo przetestowac na Przemku imperatora, a nie bawic sie miernikiem...