[GTi mk3] Projekt DanbaR - czyli wszystko co się będzie działo
-
no i elegancko:D
ja wlasnie tez
nosze sie z robienie CT ale jak narazie wazniejsze sprawy ma na glowie, zrobie
wydech i zobacze jak to bedzie jechac, umnie tez tps po jakims czasie sie zapalil,
problem polega zapewne na delikatnie zlym wyregulowaniu go, wiec sprawdz czy
napewno jest ok. oslone stozka popraw;] ja bede robil tez oslone mzoe tez dam do
malowania proszkowo w kolor pokrywy i zrobie dolot poweitrza jakis do neigo. ogolnie
tez u Ciebie tak fajnie ryczy z dolotu? ludzie az sie ogladają bo z daleka slychac.hehe u mnie ryczy wydech, który zagłusza dolot
ale przy otwartej masce, naciskając przepustkę , ładnie toto ryczy
Osłonka ma tak być jak jest teraz, co niby jest ni tak według Ciebie ?No w planach też jest wywalenie rezonatora i wstawienie power rury z casto
-
no to plan masz taki jak ja tylko ja juz rezonatora nie mam w aucie bo wydlubalem(masa masa masa:D)
No wlasnie sie boje ze jak zrobie teraz wydech to zagluszy mi dolot:(.
Nie no blaszka pelna profka podaj mi jej wymiary zrobie identyko hehe
Gdzie nabyles kolektor?
Ile dales za CT?
Krzysztofie wszyscy wiedza ze niewytrzymales i sam wytestowales nowe urzadzonko:D. -
no to plan masz
taki jak ja tylko ja juz rezonatora nie mam w aucie bo wydlubalem(masa masa masa:D)
No wlasnie sie boje
ze jak zrobie teraz wydech to zagluszy mi dolot:(.hehe no może przed zlotem jeszcze ogarne ten rezonator.
a Wydech jak będziesz jechał bez silencera to na bank zagłuszy dolotNie no blaszka
pelna profka podaj mi jej wymiary zrobie identyko hehehehe przeca napisałem że to na razie przejściowo będzie ta blaszka
Gdzie nabyles
kolektor?
Ile dales za CT?Kolektor od Przemasa a on z allegro, CT drogie było
około 200zł. -
no wiem wiem sie smieje z tego;]
Przemas, to co on mial dwa czy kolejny zawodnik sie swifta pozbywa i wraca do serii?
No qrde CT to niestety ksoztuje, chyba ze zrobic z butelki od woodki jak to bylo przedstawione na forum, ale trzeba by pollitra przed robota wywalic a poziej robic
-
przy ponad 140km/h i pelnym bucie dolot zaglusza kazdy wydech
sprawdzone na autobanieMarcinie trzabylo zrobic pelen CAI i nie bawic sie w zaokraglanie tego wydechu
ja teraz to bym robil tylko z nadkola, zadne tam power rurki
-
no wiem wiem sie
smieje z tego;]no
Przemas, to co on
mial dwa czy kolejny zawodnik sie swifta pozbywa i wraca do serii?nie no kupił specjalnie przejściowy kolektor, żeby auto ciągle na chodzie było, a nie stało rozebrane bez kolektora
przy ponad 140km/h i pelnym bucie dolot zaglusza kazdy wydech zakrecony
sprawdzone na autobanie myjezebyoj tam oj tam
Marcinie jezor trzabylo zrobic pelen CAI i
nie bawic sie w zaokraglanie tego wydechu smirk
ja teraz to bym robil tylko z nadkola, zadne tam power rurki zakreconyNo będzie dolot zimnego powietrza wyprowadzony z nadkola.
Generalnie to co jest teraz złożone, będzie pewnie jeszcze modyfikowane, także spoko loko -
Trzeba zdjac blotnik i wywalic rezonator + pociagnac kybel rure ze zderzaka
-
Wystarczy zdjąć nadkole
-
Hmmm... a nadkola schodza bezproblemowo? Bo cos mi sie kojarzy, ze w GS mialem z tym klopot...
-
Hmmm... a nadkola
schodza bezproblemowo? Bo cos mi sie kojarzy, ze w GS mialem z tym klopot...odpowiednio wygiac i mozna polowe przedniego nadkola sciagnac, wiecej nie trzeba
-
Przepraszam za trochę laickie pytanie (i OT), ale co dokładnie daje taki catch tank?
Z tego co udało mi się znaleźć, to tak uogólniając, zapobiega dostawaniu się syfów do dolotu. Tak?
Warto kupić takie cudo?
Rozważam właśnie przebudowę dolotu w GTi (rozwiercenie kolektora + przepustnica z nysy + stożek w nadkolu), ale teraz nowa maszyna zabiera każdy grosz biednemu Swiftowi i nie wiem, czy warto zainwestować w CT?
-
Olej z odmy nie idzie w dolot, tylko właśnie do CT
-
Olej z odmy nie
idzie w dolot, tylko właśnie do CTKonrad - a o czym pisał Bąk ?
-
Wez daj spokoj, wczoraj juz nie wiedzialem co pisze taki padniety bylem
-
Wez daj spokoj,
wczoraj juz nie wiedzialem co pisze taki padniety bylemspoko na zlota się zapisuj a nie
-
wypas
dużo pracy i duży pozytywny efekt -
Dokładnie tak jak piszesz, CT jest po to by ewentualne wycieki oleju z odmy, powstajace przy wyzszych obrotach dostawaly sie do zbiorniczka a nie syfily kolektor dolotowy.
Dodatkowo odprowadza gorące powietrze, zeby nie nagrzewalo kolektora.
Taki układ odmy musi być otwarty, czyli np zakończony małym filterkiem,
w wypadku gdy by był zamknięty można by się pożegnać z uszczelniaczami
Ciśnienie by po prostu je wydmuchało
Czy warto kupować takiego CT jak ja mam, to już kwestia tego czy nie szkoda Tobie kasy na to
niektórzy robią z butelek po wodzie czy tez z butelki po wódce Danzkiejwypas smile
dużo pracy i duży pozytywny efekt smiledzięki dzięki
niestety tak naprawdę końca nie widaćps.
W piątek z ekipą ustawiamy TPS'a tak jak Pan Bóg przykazał -
TPS pieknie dzisiaj wystrojony
Szkoda tylko ze przyspawalem klucz do rozporki dokrecajac kleme....
-
TPS pieknie dzisiaj
wystrojony
Szkoda tylko ze
przyspawalem klucz do rozporki dokrecajac kleme....mi sie to 2 razy przydarzylo
-
TPS pieknie dzisiaj
wystrojonyDzięki jeszcze raz chłopaki za pomoc
Jak na razie wszystko ok, auto nie gaśnie przy wciskaniu sprzęgłaSzkoda tylko ze
przyspawalem klucz do rozporki dokrecajac kleme....hehe Ty łobuzie
"Nowy" aku centry się podładowuje, więc jutro będzie resecik kompa po jego założeniu