[GTi mk3] Projekt DanbaR - czyli wszystko co się będzie działo
-
ueeee odgapil odemnie dolot
-
Ostatnio gadalem z kolesiem, ktory zmajstrowal bardzo podobny dolot do Lanosa 1.6 16v DOHC, z tym ze wszystko zostalo odgrodzone oslona termicza i stozek byl zimny nawet przy palowaniu, a zabral 9hp z mocy na hamowni w stosunku do wkladki K&N Ja bym sie shamowal i sprawdzil, bo w stozki nie wierze
Mozna by do Vtechu podjechac na Golisza w kilka osob by bylo taniej
-
U siebie mam zainstalowany wielki stożek Jacky odgrodzony z dolotem z atrapy i cos mi sie wierzyć nie chce ze taki filtr za pare zł będzie lepszy od serii, bo nawet dźwięku fajnego nie daje. Dlatego jak zmotam puszkę rezonansowa do nadkola to sobie porównam.
Wkładka K&N jest jakieś 10x droższa od normalnego filtra a pewno przyrost mocy i momentu minimalny oczywiście na serii.
-
A czy ten Swift jeszcze żyje, czy co się z nim dzieje?
-
Dawno na zlomie
-
Dawno na zlomie
żyje żyje, rudy go chrupie dalej
nie mam czasu żeby coś przy nim robić, ostatnio stożek umyłem i zakonserwowałem go, a przy okazji przepływkę wyczyściłem. Może coś niedługo popisze co się działo przez tyle czasua na złomie Krzychu to Twój były GTi już dawno glebę gryzie a colcik czyżby niedługo miał podzielić los parcha GTi ?
-
No az mnie ciekawi co sie dzieje z Twoim autem bo fajnie sie prezentwoal, pokaz jakies zdjęcie ze jeszcze się w poł nie złamał
-
Od mojego ostatniego opisowego posta w tym temacie sporo czasu minęło, ciężko będzie mi wszystko dokładnie opisać co było przez ten czas robione w aucie Pokrótce opisze co się działo z autkiem...
Bardzo sympatyczna pani rozwaliła mi hakiem zderzak przedni wraz z białym kierunkiem, na szczęście była na tyle w porządku, że zostawiła karteczkę z numerem telefonu do siebie. Sprawę załatwiliśmy przez spisanie oświadczenia.
Przez dłuższy czas jeździłem na starym zderzaku, bo szkoda było mi zakładać polakierowanego na nowo i sklejonego zderzakaSezon 2011:
- ustawianie zbieżności auta
- wymiana oleju i filtra oleju
- wsadzenie kubełków i kanapy tylnej z GTi mk2 od Przemasa Zawsze jakoś bardziej podobał mi się ten materiał jakim są obite fotele w mk2.
- wywalenie rezonatora z nadkola - doprowadzenie power casto rury jako dopływ zimnego powietrza ze zderzaka
- Demontaż wszystkich plastików i kanapy tylnej - malowanie, konserwacja bagażnika, nadkoli i progów od wewnątrz.
najpierw było odkurzanie, mycie, i odtłuszczanie środka
następnie, malowanie antykorozyjną farbą
3 warstwy podkładu Novola
i na koniec 3 warstwy lakieru - czarny mat firmy Motip
Przy okazji poukładałem po ludzku jakoś kable od audio i wyciszyłem trochę wszystkie tylne plastiki, podklejając gąbki takie do wytłumiania. Teraz nic z tyłu nie trzeszczy, słychać tylko piękny ryk wydechu hehe- montaż klimatyzacji od młodegoborucha - tu niestety nie robiłem żadnych zdjęć. Nadmienię że wszystko było robione według manuala, jedyny problem był z zamontowaniem puchy kabinowej, ale po kilkunastu próbach się udało dodatkowo łapa od trzymania kompresora została odrdzewiona i wymalowana, tak samo osłona wentylatora od chłodnicy klimy.
Na zimę 2011/2012 poczyniłem :
- wymiana lewego przedniego wahacza
- konserwacja podwozia
Sezon 2012:
- Wymiana oleju i filtra oleju - JC
- Wymiana świec - NGK
- Czyszczenie i konserwacja stożka
- Montaż osłony układu dolotowego z pleksy 4 mm:
cdn...
-
Auto chyba w garazu tylko stoi bo tyle po szczecinie jezdze ostatnio a nie widzialem zadnego GTi tylko jakies litrowy:P
NO a co wkoncu z tym przodem? zrobiles?
-
Auto chyba w garazu
tylko stoi bo tyle po szczecinie jezdze ostatnio a nie widzialem zadnego GTi tylko
jakies litrowy:Pnie no jeżdżę po mieście, nie da się mnie nie zauważyć i nie usłyszeć hehe
NO a co wkoncu z
tym przodem? zrobiles?tak przód zrobiony, niedługo wrzuce fotki
-
no to nie spotkalem, ale juz wiem dlaczego nie ma w szczecinie aut na dobrej glebie, przez te nierowne drogi, swoim bym niepojezdzil u Was.
Zderzak od ktorej wersji wzieles? mk3? bo Tyl miales jakis inny jak pamietam -
aktualnie mam założony ten od GS/GTi mk2 czyli ten docelowy, który miał być
-
to pochwal sie jak wyglada aktualnie autko bo kiedys ładnie wygladalo;]
-
to pochwal sie jak
wyglada aktualnie autko bo kiedys ładnie wygladalo;]muszę mu porobić jakieś ładne fotki najpierw
sesja teraz jest, i trochę braknie mi czasu, ale z początkiem lipca coś popstrykam i się pochwalę jak teraz zuzia się prezentuje -
z racji braku czasu i dobrej pogody na cykanie fotek, wrzucam fotkę poglądową jak wygląda przód auta po zmianach
tylko nie marudzić że brudny
-
Jestes czesciej w moim i Przemkowym garazu niz ja
No zolte halo i spryski robia robote
-
dziwnie to teraz wygląda ważne że właściciel zadowolony
-
Jestes czesciej w moim i Przemkowym garazu niz ja rotfl rotfl rotfl
hehe oj tam oj tam bo mi Przemo moje wszystkie narzędzia wywiózł do Waszego garażu
No zolte halo i spryski robia robote spoko
no to się ciesze że nie tylko mi się podoba
dziwnie to teraz
wygląda ważne że właściciel zadowolonyczemu dziwnie ? no w sumie mi sie podoba musze mu zrobic jakas fotke gdzie nie sa halo włączone to moze sie bardziej spodoba Tobie Piter
-
Fajnie siadły te graty.
Te czarne plasticzki z halogenów możesz spokojnie usunąć. U siebie ich nie mam i jest git -
Fajnie siadły te
graty.
Te czarne
plasticzki z halogenów możesz spokojnie usunąć. U siebie ich nie mam i jest gitale to co skleiłeś szkło lampy klejem ? bo te plasticzki trzymają to szkło właśnie
chyba że mamy inne