Problem z wycieraczkami!!!
-
kulki wymien na nowe od jakiegos lozyska
i sprawdz sprezynki u mnie jedna czasy swietnosci miala za soba i mialem z nia spore problemy
ja za to dzis kleilem styk na tylniej szybie od ogrzewania wkrotce zobaczy sie czy mi sie udalo naprawic
-
kleilem styk na tylniej szybie od ogrzewania wkrotce zobaczy sie czy mi sie udalo
naprawickulki już zjechane papierem ściernym i wszystko ładnie działa, swoją drogą też jestem udany całą zimę jak szyba z tyłu parowała jeździłem bez jej podgrzewania dopiero teraz to zrobiłem a to taka pierdółka
-
A ja chciałem sobie
pomalować od nowa na czarno ramiona wycieraczek, bo emalia z nich zeszła i
zardzewiały, odkręciłem śruby na bolcach, ale za nic nie mogę ich zdjąć. Chyba przez
15 lat nikt ich nie zdejmował... Próbowałem z odrdzewiaczem i nic... A nie ma jak
ich podważyć, bo albo pękną plastiki albo szyba... Chyba zastosuję jakiś ściągacz
do łożysk
Jak odkręcisz nakrętki, to musisz złapać za ramię, odchylić trochę od szyby i szarpać nimi mocno w kierunkach w których pracują, prawo - lewo. Jeśli nadal nie zchodzą, to wtedy robisz to samo bardziej zdecydowanie, tzn "na chama". Możesz szarpać śmiało, nic się nie urwie, zejdą na pewno. Pracuję przy demontażu, sprawdzone setki razy na starych paździochach felicjach i innych fiatach, wierz mi