Zarowki vs Zarowki ...
-
A nie szkodą Ci lampy na te 100? Próbowałeś np night breakerów i tych innych cudów? Ja jechałem autem,które miało ori xenony no i różnica jest kolosalna,ale wrzucać półprodukt do auta Zbyt wiele razy sam się wkurzałem na takie"xenony" na drodze żebym sam je teraz montował i dołączył do grona oślepiaczy
-
a poka poka te night breakery...... fakt pseudo oslepiaja
juz nie trzeba ciocia alleg(o)a mi pokazala te zaroweczki -
A nie szkodą Ci lampy na te
100? Próbowałeś np night breakerów i tych innych cudów?no po tych 100 to odbłyśniki, będą szybko wspomnieniem ... klosze też swoje dostaną, ale co kto lubi. Najgorsza możliwość to upalenie instalacji + mały pożar ...
Co do testów - sam pokazywałem fotki Philips X-treme vs Tunsgram na forum, więc wystarczy poszukać, opis także był dokładny
-
mozesz zapodac linkiem ??
-
Swiatla w SS nie sa takie zle jak na 20 letnia konstrukcje. Sprawdz napiecie dochodzace do lamp, bo kazdy zgubiony volcik to wyraznie mniej swiatla. Jak masz oryginalne lampy to pewnie tez sporo ograniczaja (odblysniki, porysowane klosze itp).
Czytalem fajny temat na Audi Klub Polska odnosnie swiatel w A6 C5 (97-03). Ludzie strasznie narzekaja, ze te swiatla sa gorsze niz w maluchu i to fakt, jazda w nocy jest katorga jak nie mozna przelaczyc na dlugie. Ludzie kombinowali z zarowkami, polerka kloszy, nowymi odblysnikami, nowymi lampami, sprawdzali napiecie dochodzace do lamp, wszystko bylo ok a swiatla dalej shit. Lekarstwem bylo wstawienie xenonow, ale tam akurat sprawa prosta, bo seryjnie byly i mozna cala instalacje z poziomowaniem wlacznie kupic z angola czy rozbitka. Ale wniosek jest taki, ze jezeli inzynierowie dali dupy przy projektowaniu to nie poprawisz tego i tyle.
-
-
Z normalnych żarówek lepsze od philipsów są osramki i tesle. Osramki są robione w fabryce Tesla na tej samej taśmie co teselki, jeno napis mają inny i... cene wyższą. Jakość ta sama, pierwsze miejsca w ostatnich testach. Najgorsze - narwa.
-
Z normalnych żarówek lepsze
od philipsów są osramki i tesle.nie można tak powiedzieć niestety.
Widziałem masę testów, testowałem parę zestawów i mogę powiedzieć jedno.
Ważne aby była zaufanej firmy.
Czy to Osram, czy wspomniane Tesle, czy Philips-y, czy Tunsgramy, to wszystkie firmy wspomniane robią dobre żarówki.
Różnice są dosłownie na parę lumenów ... w cenie już gorzej.
Jeśli ktoś nie chce wydawać majątku na żarówki, to Philipsy Premium lub Tesle Plus 30% są najlepszym wyborem ( ok. 11 zł za szt ). -
Panowie ,fajna dyskusja się wywiązała o lampach, które są na 100% klejone ..przyznam że trochę mnie to dziwi bo wypowiadają się o nich osoby ,które znają się na rzeczy (wnioskuję po czytaniu ich postów) i jeszcze jedno jeśli kupować to tylko używkę valeo ,ktoś napisał że kupił za 5 dych ale chyba do mkIII
-
Panowie ,fajna dyskusja się
wywiązała o lampach, które są na 100% klejone ..przyznam że trochę mnie to dziwi bo
wypowiadają się o nich osoby ,które znają się na rzeczy (wnioskuję po czytaniu ich postów)tak jak pisałem - ja nic z nimi nie robiłem, a tylko dla estetyki, nie mam zamiaru zmieniać lamp i dawać 300 lub więcej zł ...
Z czasem przypomniałem sobie, że mogła być podmianka w jednym z warsztatów, ale pewności nie mam, a było to już trochę czasu temui
jeszcze jedno jeśli kupować to tylko używkę valeo ,ktoś napisał że kupił za 5 dych
ale chyba do mkIIIValeo były od Mk IV ... a MKV pisał o Mk II
-
No niekoniecznie. W ostatnim roczniku mkIII (96) też już są lampy valeo ale to chyba nie na temat trochę
-
Tak, masz rację, różnice są minimalne. Tesla lepsza głównie dlatego, że dużo tańsza.