Filtr do swifta od Tico?
-
Witam.
Gdzieś chyba na zlosnikiu przeczytałem kiedyś,że od tico pasuje filtr powietrza do swifta 1.3.
Nie bardzo mam czas przekopywać forum-czy mógłby ktoś napisać jaki konkretnie filtr mam szukać?
Ostatnio kupiłem jc premium B28013PR,czyli odpowiednik filtrona AK337.
Ten od tico podobno niczym się nie różni,oprócz tego,że jest jeszcze tańszyPo co płacić więcej,skoro można mniej?
-
jak przestanie padać to porównam, mam oba
-
Superancko! dziękuję.
Z tego co zauważyłem to filtr do tico jest o połowę tańszy niż do swifta.
-
http://img839.imageshack.us/img839/9242/img20130413195116.jpg
porównanie to filtron ak337(ten szary) i jakiś chinol do tico,
jak widać swiftowy jest trochę szerszy i grubszy,
do tico ten ze swifta nie pasuje.
Trzeba jednak wziąść poprawkę że mój filtr to chiński badziew
najtańszy - jest chyba ciut mniejszy od standartowego - myślę że jednoznaczą odpowiedź dałoby jedynie przyłożenie filtra z tico do swiftowej puchy
na podstawie tego co mam nie mogę zapewnić że będzie pasował i odwrotnie -
Jasne.Dzięki za fatygę.
Oczywiście zależy mi na pełnej pewności a nie na domysłach.
-
Jasne.Dzięki za
fatygę.
Oczywiście zależy
mi na pełnej pewności a nie na domysłach.Filtr do Tico jest inny niż do Swifta
Wg Filtrona do Swifta jest AK337
Do Tico jest AK317
Więc niestety nie zaoszczędzisz
W Intercarsie do Tico jest za 13 zł z groszami, a do Swifta za 18,52 zł, więc za 5 zł nie rób z siebie dziada
-
Spokojnie panie Koneser.
-
Spokojnie panie
Koneser.Tak, jestem koneserem zardzewiałego Swifta
-
Fakt,że próbuję przyoszczędzić na filtrze by móc go zmieniać częściej nie musi od razu robić ze mnie dziada.Dziadem nie będę również z tego powodu,że nie długo mój swift "dostanie" świeżą zakonserwowaną podłogę,nowe progi a reszta budy stracie zaczątki rdzy i lakier odzyska świeżość.
-
Fakt,że próbuję
przyoszczędzić na filtrze by móc go zmieniać częściej nie musi od razu robić ze mnie
dziada.Dziadem nie będę również z tego powodu,że nie długo mój swift "dostanie"
świeżą zakonserwowaną podłogę,nowe progi a reszta budy stracie zaczątki rdzy i
lakier odzyska świeżość.Chłopaku, nie napinaj się
Wszyscy jeździmy Swiftami bo jesteśmy niezasobni.
Dobrze, ze mojego Swifta nie widziałeś
Nie sądziłem, że słowo "dziad" tak Cię dotknie - ludzie bez kompleksów szybko się nie obrażają
-
Nie sądziłem, że
słowo "dziad" tak Cię dotknie - ludzie bez kompleksów szybko się nie obrażają@ Adamo, daj spokój, nie pogłębiaj animozji...
Skończmy na tym, bo wątek zakłódkuję.
Migel chciał parę złotych przyoszczędzić - i to zrozumiałe, ale nie robi tego na siłę. Nie da się ticowego filtra włożyć, to nie - nie robi z tego kwestii.
Nazwał Cię "Koneserem", bo wskoczyłeś na ten poziom automatycznych tytułów... nie zauważyłeś? Pod nickiem.@ Migel - odpuść mu, Adamo czasem ma tendencje do niezbyt fortunnych wyrażeń (sam to kiedyś odczułem ). Ale w rzeczywistości nie ma niczego złego na myśli, jest w porządku.
PAX. Mejk law, not uor.
-
Chłopaku, nie
napinaj się
Nie sądziłem, że
słowo "dziad" tak Cię dotknie - ludzie bez kompleksów szybko się nie obrażająNa oczy mnie nie widziałeś i nic o mnie nie wiesz,a takie rzeczy piszesz.
Schylanie się do twojego poziomu zwyczajnie nie ma sensu.
Bez odbioru.