czas ubezpieczyć samochód - oc czyli kto jest najtańszy
-
Sprawdź na
Proama.pl1 713,28 zł
-
1 713,28 zł
No niestety w Wawie bez zniżek i w młodym wieku tyle trzeba bulić... Kumpel za Matiza płaci 1500 zł/rok samo OC
Jeszcze kilka lat temu Wołomin łapał się do warszawskiej strefy składki OC i wtedy będąc współwłaścicielem Poldka 1,5 ze zniżkami ojca (-60%) płaciłem 650 zł/rok OC
Teraz za Swifta 1,3 na mnie, ze zniżkami 60% płacę 310 zł/rok OC w Proama, a ojcu za Lanosa 1,5 wyliczyli w tej firmie 355 zł/rok OC
Chciałem jeszcze ojca Golfa II ubezpieczyć w Proama, ale ich kalkulator OC zaczyna się od aut wyprodukowanych w 1987 roku, a Golf jest z 1984 roku Napisałem do nich, ale na razie cicho... W AXA można ubezpieczyć auto wyprodukowane nawet w 1978 roku, ale tam wychodzi 500 zł/rok, a tyle to płacimy w Warcie, więc nie opłaca się przechodzić
-
1 713,28 zł
Dowiadywałeś się w AXA?
-
Dowiadywałeś się w AXA?
Nie twierdzę, że tak będzie w tym przypadku - ale wszystkie directy proponują mi stawkę o co najmniej kilkaset złotych wyższą, niż PZU itp. duże firmy stacjonarne.
W przypadku zakupu ubezpieczenia w większej agencji dostaje się jeszcze rabat od agencji (mają taką swoją pulę, z której mogą zejść) i tak np. Liberty, Axa i Aviva proponowały mi za moje auto (2.0, wartość na polisie 19400 PLN) prawie 2000 złotych za pakiet, w PZU mam to samo za niecałe 1500 złotych (najwyższy wariant AC + assistance bez limitów - no poza limitem km od domu, ale i tak auto w 85% przypadków jest poza tym limitem ).
-
Nie twierdzę, że
tak będzie w tym przypadku - ale wszystkie directy proponują mi stawkę o co najmniej
kilkaset złotych wyższą, niż PZU itp. duże firmy stacjonarne.
W przypadku zakupu
ubezpieczenia w większej agencji dostaje się jeszcze rabat od agencji (mają taką
swoją pulę, z której mogą zejść) i tak np. Liberty, Axa i Aviva proponowały mi za
moje auto (2.0, wartość na polisie 19400 PLN) prawie 2000 złotych za pakiet, w PZU
mam to samo za niecałe 1500 złotych (najwyższy wariant AC + assistance bez limitów -
no poza limitem km od domu, ale i tak auto w 85% przypadków jest poza tym limitem
).Bo tak już jest, że ubezpieczenie zależy od bardzo wielu czynników: wiek auta, wiek osoby ubezpieczającej, czy ma prawko, skąd pochodzi, ile ma lat, jaka pojemność, jakie zabezpieczenia, ile kompletów kluczyków, czy z NNW czy nie, rozmiar buta i kolor oczu.
Jeden dostanie lepszą ofertę w directach, a inny w PZU czy Warcie, dlatego najlepiej sprawdzić wszędzie.
W moim przypadku najtaniej było przez telefon w AXA, najwięcej musiałbym wyżygać właśnie w PZU i HDI.
PS. nie twierdzę, że kolega w AXA z pewnością będzie miał taniej - tylko mu zaproponowałem żeby sobie do nich zadzwonił albo sprawdził ewentualną składkę na necie.
-
Ja właśnie wykupiłem OC dla nowo zakupionego getza 1.3 w TUW. Przy max zniżkach wyszła składka 273zł. Poprzedni właściciel w Jaworznie płacił 290zł. Nie wiem czy gdzieś taniej by wyszło bo nie dzwoniłem po infoliniach a tylko byłem u agenta co załatwił wszystko z wypowiedzeniem w Generali starego OC.
-
PS. nie twierdzę, że kolega w AXA z pewnością będzie miał taniej - tylko mu zaproponowałem żeby sobie do nich zadzwonił albo sprawdził ewentualną składkę na necie.
No ja nie twierdzę, że twierdzisz Piszę tylko jak było i zgadzam się z tym, że trzeba sprawdzić wszędzie.
Mistrzem był pan "konsultant" u jednego z "directów". Wycedził mi taką stawkę, że nie wiedziałem czy sobie żartuje ze mnie, czy co (za Matiza pakiet miałem w PZU za jakieś 550 złotych, u wirtualnego prawie 1000), więc pytam, czy na pewno tak jest - bo twierdzą, że u nich jest taniej a dla mnie jest prawie 2 razy drożej. Facet na to - zupełnie bez zaskoczenia jakiegokolwiek "nie wszyscy mogą mieć taniej - czy decyduje się pan na zawarcie ubezpieczenia?"
-
Mistrzem był pan
"konsultant" u jednego z "directów". Wycedził mi taką stawkę, że nie wiedziałem czy
sobie żartuje ze mnie, czy co (za Matiza pakiet miałem w PZU za jakieś 550 złotych,
u wirtualnego prawie 1000), więc pytam, czy na pewno tak jest - bo twierdzą, że u
nich jest taniej a dla mnie jest prawie 2 razy drożej. Facet na to - zupełnie bez
zaskoczenia jakiegokolwiek "nie wszyscy mogą mieć taniej - czy decyduje się pan na
zawarcie ubezpieczenia?"No jak nie, na pewno skorzystałeś z takiej okazji...
Nie dość, że u virtualnego, to jeszcze dwa razy więcej... -
Witam,
Może ktoś ostatnio
zawierał ubezpieczenie i może coś więcej powiedzieć, u którego ubezpieczyciela
szukać. W necie HDI wychodzi najmniej, jednak nadal nie mało
Megane 1,4 rok 2000
zniżki 60%
HDI 450złmBank
Swift 1.3L, 1991 r.
tata właściciel 100% zniżek + ja współwłaściciel (brak przeszłości OC)
249 zł -
100% zniżek + ja współwłaściciel (brak przeszłości OC)
Chyba 60%...
-
No w sumie racja Taki skrót myślowy mi się wpisał, odnośnie maksymalnych zniżek za bezszkodową jazdę