Karty rabatowe Lotos
-
FAQ dotyczący kart rabatowych LOTOS
1. Jakie są korzyści z posiadania karty rabatowej LOTOS?
Wstępne ustalenia z LOTOSem:
Rabat startowy 14gr/l przy poziomie 120 000 litrów/miesięcznie.
Przy poziomie 150 000 litrów/miesiąc - 20 groszy rabatu, przy 300 000 litrów/miesiąc – 30gr.
Ok. 10% rabatu na myjnie, oleje, płyny do spryskiwaczy i inne podobne rzeczy na stacjach, przy wyższych poziomach zużycia do 20%.2. Kiedy następuje aktualizacja rabatu?
Co 2-3 miesiące.3. Jaki jest koszt karty?
Koszt karty to 10 zł + 5 zł wysyłka.4. Gdzie można zamówić karty?
http://klubseatibiza.pl/lotos/5. Gdzie znajdują się stacje LOTOS?
http://www.lotos.pl/handlowy/stacje_paliw6. Czy kart rabatowych mogą używać osoby posiadające samochód innej marki niż Seat?
Tak.7. Czy rabat obowiązywać będzie na wszystkich stacjach (także partnerskich, franczyzowych i patronackich)?
Rabat będzie obowiązywać na wszystkich stacjach LOTOS z programem BIZNES.8. Czy rabat będzie obejmował również LOTOS Optima?
Tak.9. Czy będzie ograniczona ilość kart, jeśli tak to do ilu?
Limit kart to 3000.10. Czy będzie można brać faktury na swoją firmę?
Nie.11. Ile osób można wpisać na kartę?
Jedna karta – jedna osoba.12. Czy karty będą przypisane do samochodu z konkretnym numerem rejestracyjnym?
Nie.13. Czy rabat dotyczy wszystkich paliw m. in. LPG?
Tak.14. Czy będzie można zbierać punkty w programie Navigator?
Tak, 1pkt / 15l.15. Jaką minimalna ilość paliwa należy tankować ? Czy są jakieś limity w tej kwestii ?
Nie ma żadnych limitów dolnych ani górnych w ilości tankowanego paliwa.16. Czy koszt przesyłki karty zależy od ilości zamówionych kart?
Ilość kart nie ma znaczenia, koszt jest stały17. Czy tankować musi koniecznie posiadacz karty czy korzystać z niej mogą również inne osoby.
Mogą z niej korzystać wszyscy znający kod pin18. Czy ludzie z poza grona miłośników seata może zamówić u was taką kartę ?
Tak19. Czy pieniądze za kartę mamy już wpłacać?
Jak wpłacisz od razu po złozeniu zamówienia to w momencie otrzymania kart od razu idzie wysyłka do ciebie jeśli nie to automatycznie spadasz na koniec listy i czekasz dłużej na kartę -
Pomysł niezły chyba.
Ale tak dla jaj policzyłem:Rabat startowy
14gr/l przy poziomie 120 000 litrów/miesięcznie.Znaczy tikiem musiałbym przejechać 2 400 000 km/mies. (dwa miliony czterysta tys. km).
Znaczy musiałbym jeździć non-stop 24 h/dobę przez cały miesiąc (bez zatrzymywania się) ze średnią prędkością 3 333 km/h, robiąc 80 000 km w jeden dzień.
Kusząca wizja...Przy poziomie 150 000 litrów/miesiąc - 20 groszy rabatu,
Juhu! To więcej zaoszczędzę robiąc 3 mln km w miesiąc, czyli 100 000 dziennie, ze średnią V = ok. 4 167 km/h.
przy 300 000 litrów/miesiąc 30gr.
Wypas! 6 mln km/mies., 200 000 km dziennie... Średnia V = ok. 8 333 km/h...
F-16 mogą się schować. -
km/mies., 200 000 km dziennie... Średnia V = ok. 8 333 km/h...
F-16 mogą się
schować.Dlatego rozbijają to na 3 tyś kart i każdy niech zatankuje po te 40-50 litrów i już jest limit wykonany, gorzej jak zbierze się < 2-3 tys ludzi
-
Ja zamówiłem 2 szt. .
-
Yhy, 20 groszy Promocje jak w tesco- podnieść cenę o 25 groszy i dać ogromny rabat 20 groszy, przy czym na tanich stacjach typu Auchan bez karty jest taniej. Cudów nie ma, jest ekonomia.
-
i [motyla_noga], wywalilem kase w bloto
-
i [motyla_noga],
OT - szanujmy się.
-
i [motyla_noga],
wywalilem kase w blotoNie martw się.. Neste też sobie w kulki leci - już wcale nie jest taniej niż na "normalnych stacjach" ... znaczy się już jest drożej niż w Auchan, ale taniej niż w Lotosach, BP, Orlenach i innych.
A karta neste daje stałe -5gr na litrze i wydanie jej kosztuje 15zł. Ważność karty 18-24 miesiące.
Czyli po 300 litrach paliwa karta się zwraca.
-
Ja tez zamówiłem dwie choć zalezy mi bardziej, że lpg też można tankować nawet jeśli będzie jakiś limit to mi pasuje. Ceny akurat lotos ma te same co orlen więc mam gaz 2,82 a z rabatem ze 2,67. Więc tyle co w najtańszej stacji. A gaz na lotosie nie jest zły a na małych stacjach zależy jak się trafi.
-
To była ironia .
Auchan w Lublinie nie ma. A cena na Lotosie w porównaniu z Neste/Orlen/Lukoil jest taka sama lub różni się 3gr. Na innych nie tankuje.