Akumulator do Swifta 98r.
-
Jako, że dziś mój akumulator powiedział mam do Was pytanko o to, który akumulator polecacie... Muszę go kupić najpóźniej do piątku, bo na weekend wyjeżdżam do Łodzi i nie chcę mieć w sobotę lub niedzielę rano kolejnej niemiłej niespodzianki.
Generalnie im więcej osób zagłosuje tym lepiej dla mnie. Wszystkim głosującym dziękuję!P.S. Jeśli możecie to uzasadniajcie dlaczego mam wybrać akurat tą, a nie inną markę.
-
z podanych Centra, najlepsze aku, do tego w miarę tani
Bosch - nie to co kiedyś, to samo Varta, dodatkowo coś mi się obiło o uszy że jeden klepie aku dla drugiego, ale ile w tym prawdy to tylko Ci dwaj producenci wiedzą.Jeśli masz kasę na ładowarkę specjalną i na lepszy aku, to śmiało mogę polecić Optimę, sam mam od ponad sezonu i nie narzekam
-
z podanych centra,
najlepsze aku, do tego w miarę taniNo właśnie z podanych jest najtańszy(ceny u mnie w mieście to 205zł-220zł) i też słyszałem, że dobre są...
Jeśli masz kasę na
ładowarkę specjalną i na lepszy aku, to śmiało mogę polecić Optimę, sam mam od ponad
sezonu i nie narzekamWiesz ja nie potrzebuję "cudów"... Mi wystarczy, żeby auto odpalało, czasem coś pograło i tyle...
-
No właśnie z
podanych jest najtańszy(ceny u mnie w mieście to 205zł-220zł) i też słyszałem, że
dobre są...są, do swifta chyba nie ma Centry plus, bo ta jeszcze lepsza
Wiesz ja nie
potrzebuję "cudów"... Mi wystarczy, żeby auto odpalało, czasem coś pograło i
tyle...Mi kręci tak, że aż chce wyrwać rozrusznik
Wiesz 730A rozruchu ( 910 przy temp. 0) przy 45Ah to nie 240A tak jak to było w poprzedniu 30 paro Ah ... -
są, do swifta chyba
nie ma Centry plus, bo ta jeszcze lepszaNo właśnie jeden sprzedawca powiedział, że ma Centrę Plus pasującą do Swifta. Czyli one są jeszcze lepsze od zwykłych???
Mi kręci tak, że aż
chce wyrwać rozrusznik
Wiesz 730A rozruchu
( 910 przy temp. 0) przy 45Ah to nie 240A tak jak to było w poprzedniu 30 paro Ah
...No ja w Sznajderze miałem 240A...
-
No właśnie jeden
sprzedawca powiedział, że ma Centrę Plus pasującą do Swifta. Czyli one są jeszcze
lepsze od zwykłych???Centra Plus jest zalecana do aut z bogatszym wyposażeniem, dodatkowo oczko, oraz bezobsługowy
No ja w Sznajderze
miałem 240A...to ja miałem właśnie ZAP-a Vector, nie padał, ale ledwie ledwie kręcił i trzymał parę dni ...
-
Centra Plus jest
zalecana do aut z bogatszym wyposażeniem, dodatkowo oczko, oraz bezobsługowyNo to dobrze, bo Centra Plus jest u mnie tańsza od "zwykłych"...
-
No to dobrze, bo
Centra Plus jest u mnie tańsza od "zwykłych"...tamte czarne teoretycznie mają minimalnie większy prąd rozruchowy jeśli dobrze pamiętam, nie mniej jednak i tak bym kupił tą z plusem
-
Jeśli brać masz centrę to najlepiej futurę ale one zaczynają się od 47Ah i są dość drogie. Powinny być jednak lepsze bo mają chyba 3 letnią gwarancję i nawet zapali silnik gdy akuś jest rozładowany.
Inne centry to loteria jak wszystkie teraz niestety akumulatory. Nieraz zwykła centra trzyma długo a często pada zaraz po gwarancji. Teraz centra to nie to samo co dawniej.
Ja 2 lata temu kupiłem sznajdera 45Ah za 179zł i jakoś się trzyma. -
Jeśli brać masz
centrę to najlepiej futurę ale one zaczynają się od 47Ah i są dość drogie. Powinny
być jednak lepsze bo mają chyba 3 letnią gwarancję i nawet zapali silnik gdy akuś
jest rozładowany.mój też odpali Futury nie polecałem, bo kolega ma altek który go nie wystarczająco doładowywać będzie - 50A
Inne centry to
loteria jak wszystkie teraz niestety akumulatory. Nieraz zwykła centra trzyma długo
a często pada zaraz po gwarancji. Teraz centra to nie to samo co dawniej.jak wszystko, ale Centry mają jednak większą sprzedaż niż Bosch czy Varta.
-
No Centry mają 35Ah i 240A(nie wiem ile ma ta Centra Plus!), a Bosch'e 40Ah i 330A...
-
tamte czarne
teoretycznie mają minimalnie większy prąd rozruchowy jeśli dobrze pamiętam, nie
mniej jednak i tak bym kupił tą z plusem"Zwykłe" mają 240A, czyli Plus miałby jeszcze mniej...
-
Jako, że dziś mój
akumulator powiedział mam do Was pytanko o to, który akumulator polecacie...A dokładniej, to TEN Ci do Swifta styknie.
154,09zł już z wysyłką kurierem za pobraniem (i starego nie musisz kurierowi oddawać)
Aku mocno polecane na zaprzyjaźnionym forum.
Sam go mam od roku i zapomniałem, że mam aku pod maską.Napędza Cordobę 1.6
-
Sam go mam od roku
i zapomniałem, że mam aku pod maską.To dobrze. Ale wiesz, Chris - to jednak bardzo krótki okres. Napisałbym wręcz - gwarancyjny...
Napędza Cordobę 1.6
O, cholera...
Oczywiście życzę Ci, aby działał jak najdłużej.
-
To dobrze. Ale
wiesz, Chris - to jednak bardzo krótki okres. Napisałbym wręcz - gwarancyjny...AK-owcy mają go już po okresie gwarancyjnym.
O, cholera...
Takie porównanie do maleńkiego literka kolegi.
-
No właśnie z
podanych jest najtańszy(ceny u mnie w mieście to 205zł-220zł) i też słyszałem, że
dobre są...
Wiesz ja nie
potrzebuję "cudów"... Mi wystarczy, żeby auto odpalało, czasem coś pograło i
tyle...Kup sobie Jenox-a w Kauflandzie jest zawsze w ofercie - 45Ah za 160 zł. Z tym, że jest na grubsze klemy (czyli standardowe), ale klemy to koszt 10 zł.
Mam już go dwa sezony i śmiga jak zły - żadnych wysyłek, hurtowni itp. - Kaufland jest w każdym większym mieście
Na początku nie chciałem zmieniać oryginalnych klem i kupiłem ten cienki akumulatorek z cienkimi klemami w Norauto i długo nie posłużył - poszła reklamacja i od ręki oddali mi kasę.
Tak więc kupiłem w sumie najtańszy produkt (no i polskiej firmy ;)) i trafiłem dobrze.
Kiedyś miałem też nowego Jenoxa w Polonezie i tam była taka akcja, że musiałem go wymienić na gwarancji (padł podczas remontu blacharskiego - auto nie jeździło 2 miesiące, nie przyjmował prądu - widocznie miał jakieś zwarcie na celach). Nowa sztuka była już bezawaryjna i pojeździłem na niej spokojnie 5 zim - potem auto poszło na żyletki, a aku dalej był dobry
-
prawda jest taka że klemy wymienić to podstawa. wg mnie te w suzuki na nic sie nie nadają. nie mają zbyt wielkiego pola manewru gdy słupek akumulatora jest już wyrobiony.
uwazam ze jak kupować to z tymi normalnymi klemami -
Takie porównanie do
maleńkiego literka kolegi.No i właśnie do literka on za duży będzie z tymi 45Ah... Max. to 40Ah i to też za duży, bo w książce serwisowej napisali że aku w Swifcie może mieć 28Ah-38Ah...
-
Kup sobie Jenox-a w
Kauflandzie jest zawsze w ofercie - 45Ah za 160 zł. Z tym, że jest na grubsze klemy
(czyli standardowe), ale klemy to koszt 10 zł.45Ah to za dużo, dużo za dużo... Będzie wiecznie niedoładowany. Max. to 38Ah wg książki serwisowej...
-
No i właśnie do
literka on za duży będzie z tymi 45Ah... Max. to 40Ah i to też za duży, bo w
książce serwisowej napisali że aku w Swifcie może mieć 28Ah-38Ah...Nie bój żaby, alternator nie zaprotestuje przy 45Ah.
Skoro Tico 800cm3 śmigają na 45Ah (a dedykowany aku jest podobny jak w Swifcie) i mają się świetnie to nie ma się czym martwić.
Ale Twój wybór. Ja Ci dałem namiar na świetny aku w bardzo dobrej cenie.
Zrobisz jak uważasz*- jak Ci inni doradzą