jak najlepiej dojechać do Szczecina?
-
Nigdy nie byłem w
Wa-wie.Mnie się trafiło kilka razy. Zawsze służbowo. Mimo to starałem się znaleźć trochę wolnego czasu aby trochę zobaczyć. W planach mam wypad typowo turystyczny... ale to pieśń przyszłości...
-
ja
zarezerwowałem na trasę ok 9 - 10hBMW E61 jechał.
nie.. nie..
wystarczy mi stanie w korach na trasie katwickiej vel gierkówce..Tylko w Gorzowie się nie pomyl i zjedź na S3 a nie starą "trójkę".
Aha, z Poznania do S3 w Gorzowie będziesz miał najgorszy odcinek.
Albo lecisz przez Międzyrzecz (A2 na Świebodzin) i potem Skwierzynę (dłuższa trasa), albo lepiej zjechać wcześniej z A2 na drogę 92 na Pniewy i potem 24 na Gorzów.I zapomnij w Poznaniu o jakimś drogowskazie na Szczecin i odwrotnie.
-
no to super..
kierunek Szczecin pierwszy raz obieram.. nadalej w tym kierunku to byłem w
Gorzowie..Że się tak zapytam: czy czasem nie do Kaskady przyjeżdżasz?
-
10-tka lecialem nascie razy w ciagu ostatnich 2 lat, ale tylko Szn - Toruń, po ostatnich inwestycjach czyli obwodnicach Bydzi i Torunia, a takze kilku nowych odcinkach jedzie sie bardzo przyzwoicie. Jak jest maly ruch w tygodniu mozna zrobic na luzie 300km w 3.5h i to przepisowo w zabudowanym terenie i troche mniej przepisowo na odcinkach obwodnic. Nie wiem jak jest przed Toruniem jadac od Wawy, bo jechalem tam ostatni raz z 6 lat temu Lubie 10-tke po modernizacjach ale w Kuj-Pom jest strasznie duza ilosc wolnobieznych pojazdow poruszajacych sie 70-80km/h A2 i S3 jest bezkonkurencyjna, S3 to 100km i mozna w 40 minut to przejechac przepisowo, na S3 sa mega pustki, nie wiem czemu, kiedy bym nie jechal to praktycznie nikogo nie ma. Jadac z Poznania przeciez nie da sie nie trafic na S3, jedziesz glowna droga caly czas i sama Cie prowadzi na obwodnice Gorzowa przechodzaca pozniej w S3.... A2 platna niestety
-
Że się tak zapytam:
czy czasem nie do Kaskady przyjeżdżasz?konkurencja tam będzie ...
-
10-tka lecialem nascie razy w ciagu ostatnich 2 lat, ale tylko Szn - Toruń, po ostatnich inwestycjach czyli obwodnicach Bydzi i Torunia, a takze kilku nowych odcinkach jedzie sie bardzo przyzwoicie. Jak jest maly ruch w tygodniu mozna zrobic na luzie 300km w 3.5h i to przepisowo w zabudowanym terenie i troche mniej przepisowo na odcinkach obwodnic. Nie wiem jak jest przed Toruniem jadac od Wawy, bo jechalem tam ostatni raz z 6 lat temu
Miałem okazję jechać do Wa-wy w tym roku w sierpniu.
Niestety, od Torunia w kierunku Warszawy pierwsze 60km to wielka tragedia (kierunek na Sierpc), tzn. non-stop ograniczenia do 50 km/h i fotoradary. Później do Drobina jest odrobinę lepiej, ale bez rewelacji.
W drogę powrotną jechałem przez Płock i Włocławek i to jest najlepsze wyjście. Wiadomo, jedzie się obwodnicami Torunia i Bydgoszczy, przez co nie jest źle. Później to już tylko trasa na Piłę i Wałcz i prosto do Szczecina. -
Miałem okazję
jechać do Wa-wy w tym roku w sierpniu (...)Dobrze wiedziec Dzieki za info!
-
I zapomnij w
Poznaniu o jakimś drogowskazie na Szczecin i odwrotnie.- Przepraszam, jak moge dojechać do Poznania?
- Kieruj się Pan na Gorzów.
odwieczna ciekawostka
-
I zapomnij w
Poznaniu o jakimś drogowskazie na Szczecin i odwrotnie.nawigacja mnie prowadziła w Poznaniu żeby zjechać na Gorzów .. ale pojechałem do samego końca autostrady a potem obwodnicą Gorzowa i trasą do samego Szczecina.
-
Ale kolega niedawno
tę trasę pokonał w 4,5hnie udało mi się w takim czasie pokonać.. mój czas wyniósł 7,5h skodą fabią 1,2 wyładowaną po brzegi towarem...
Spalanie miałem masakryczne.. do Nowego Tomyśla spaliła 36L benzyny