Trudny wybór - Fiat Panda czy Renault Clio II
-
Ja nawet brałem pod uwagę
taką Daćkę tylko ciągle jest tego mało a na forum użytkownicy straszą różnymi strasznymi
historiami, że slniki słabo znoszą gaz, że mają ciągłe wycieki oleju itp. W rankingach
awaryjności też tak średnio wypada no i brak normalnego składania tylnej kanapy. Ale auto
godne uwagi, tylko maksymalnie młode i z silnikiem 1.5 DCIDacia Logan MCV wypadła rewelacyjnie w długodystansowym teście (100 tys. km) "AutoBilda" (znaczy polski "AutoŚwiat"). Testowali auto właśnie z silnikiem 1,5 dCi. Niemcom szczęki opadły nie tylko z powodu pojemności i funkcjonalności MCV-ki. Awarii przez 2 lata i 100 kkm nie było, usterki - usunięte gwarancyjnie: wymiana pływaka w baku (razem z pompą), bo źle pokazywał poziom paliwa, wymiana spryskiwacza tylnej szyby, wymiana stelaża fotela kierowcy, oraz odpłatnie: wymiana żarówek w reflektorach (39 zł) i po prawie 90 kkm wymiana tarcz i klocków z przodu i czyszczenie bębnów z tyłu (574 zł). Samochód oceniono na 5.
-
Dacia Logan MCV wypadła
rewelacyjnie w długodystansowym teście (100 tys. km) "AutoBilda" (znaczy polski "AutoŚwiat").
Testowali auto właśnie z silnikiem 1,5 dCi. Niemcom szczęki opadły nie tylko z powodu
pojemności i funkcjonalności MCV-ki. Awarii przez 2 lata i 100 kkm nie było, usterki -
usunięte gwarancyjnie: wymiana pływaka w baku (razem z pompą), bo źle pokazywał poziom paliwa,
wymiana spryskiwacza tylnej szyby, wymiana stelaża fotela kierowcy, oraz odpłatnie: wymiana
żarówek w reflektorach (39 zł) i po prawie 90 kkm wymiana tarcz i klocków z przodu i
czyszczenie bębnów z tyłu (574 zł). Samochód oceniono na 5.Dobrze prawi! To bardzo dobry samochód i mega funkcjonalny. A silnik 1.5 DCI to dobry sprawdzony wyrób i jeszcze w Dacii bez "początkowych bolączek" bo to już kolejna jego generacja..
Wyposażenie szczególnie sprowadzonych egzemplarzy- wypas plus liczne wersje limitowane:
Logan MCV Black Line- w Niemczech dają jeszcze do tego czarne alusy z czerwonym rantem i czarno- czerwona tapicerkę (pół-skóra).Jestem na duze tak jeśli chodzi o Dacię
-
Bardzo często jeżdżę Pandą 1.1 i Clio II FL 1.2.
Panda - O dynamice pandy nie piszę, bo to nie ten silnik, którego szukasz. Wnętrze plastikowe, fakt. Pozycja za kierownicą dość irytująca. Czuję się jak na ławce w kościele - strasznie wysoko. Położenie drążka zmiany biegów - rewelacyjne . Ogólnie jesteśmy z niej zadowoleni. Jakoś jeździ i nawet się specjalnie nie pasuje.
Clio II - Z silnikiem 1.2 to nie jedzie. Wnętrze ładniejsze od pandy, pozycja za kierownicą zdecydowanie wygodniejsza niż w fiacie. Auto użytkowane w firmie, przez kilka osób. Różnie traktowane i na prawdę wiele znosi. Rzadko odwiedza serwisy. Przyznam, że ten model przekonał mnie do renault. Sam bym się przesiadł na Clio, ale nie z silnikiem 1.2. Wyleczyłem się z samochodów, które nie jadą, a palą tyle co samochody, które jadą
-
w moim 18-letnim gracie jest więcej miejsca Astra II? Punto? coś zupełnie innego?
A co, musisz już uciekać ze Swiftem czy Ci się po prostu znudził/wstydzisz się nim jeździć?
Jak się kupy trzyma to pojeździj trochę nim jeszcze - bagażnik jest i miejsca sporo - kasę jeszcze zdążysz wydać
-
Brak nowych wątków, czyżbym przekonał Cię do dalszej eksploatacji Swifta, czy rozglądasz się za czymś innym?
-
Brak nowych wątków,
czyżbym przekonał Cię do dalszej eksploatacji Swifta, czy rozglądasz się za czymś
innym?chwilowo nie mam stałego dostępu do internetu i stąd ta przerwa informacyjna
No więc oficjalnie informuję że nie jestem już kierowcą Swifta
Jeżdżę już nowszym wozem i zanim pochwalę się na co w końcu padł wybór proponuję małą zgadywankę: za ile można sprzedać 18-letniego Swifta z gazem
Podpowiem że auto zostawiłem w rozliczeniu w komisie i sprzedało się już na drugi dzień!!!
-
Jeżdżę już nowszym
wozemClio :>
i zanim pochwalę się na co w końcu padł wybór proponuję małą zgadywankę: za
ile można sprzedać 18-letniego Swifta z gazem
Podpowiem że auto
zostawiłem w rozliczeniu w komisie i sprzedało się już na drugi dzień!!!3500 zł ?
-
mojego przed szkodą pzu wycenił na 1600... więc 3500 to i owszem ale za 96..
odp 2000 zeta
-
Jeżdżę już nowszym
wozem i zanim pochwalę się na co w końcu padł wybórKupiłeś Clijaka?
-
za 2700zł sprzedałeś.
A kupiłeś Thalie? -
za 2700zł
sprzedałeś.
A kupiłeś Thalie?Kolega chyba jest najbliżej już wyjaśniam, oddałem stare auto w rozliczeniu i miałem za to w sumie 2700zł zniżki na nowe. A na co padł wybór to powiem jak tylko przestanie padać i będę mógł zrobić fotki
-
oddałem stare auto w rozliczeniu i miałem za to w
sumie 2700zł zniżki na nowe. A na co padł wybór to powiem jak tylko przestanie padać
i będę mógł zrobić fotkipomyliłem się o 800 zł no ciekawe co tam wymodziłeś
-
Kolega chyba jest
najbliżej
Jeśli to nie Thalia, a Thalia jest blisko to może Dacia Logan (np. Logan MCV Black Line )? -
Jeśli to nie
Thalia, a Thalia jest blisko to może Dacia Logan (np. Logan MCV Black Line )?No to oficjalnie prezentuję Wam auto, żebyście dłużej nie musieli dociekać klik