Zmieniliście już opony na zimowe?
-
To teraz ja Ciebie
zdemotywuje....
są takie miejsca gdzie jak
nawet na prostej drodze zrobi się lodowisko to nawet najlepsze zimówki nie pomogą....
na tym zdjęciu co dałeś masz
tego przykładPrawisz do mnie tak,jakbym nigdy zimą autem nie jeżdził
-
Prawisz do mnie tak,jakbym
nigdy zimą autem nie jeżdziłehehehe a czort Cie tam wie
no wiesz niektórzy np tylko po mieście się turlają, nie mówię że Ty też...
ale różnie to bywa -
ehehehe a czort Cie tam wie
no wiesz niektórzy np tylko
po mieście się turlają, nie mówię że Ty też...To już w mieście zimy nie ma ?
ale różnie to bywa
Oj bardzo
-
To już w mieście zimy nie ma
?
Oj bardzohehe oj czepiasz się słówek
-
Demotywator rzadzi
Nie mniej, nie chcialbym jednego - stawiania znaku rownosci pomiedzy oponami letnimi a wielosezonowymi.
Takie porownanie jest po prostu bledne.
-
Nie mniej, nie chcialbym
jednego - stawiania znaku rownosci pomiedzy oponami letnimi a wielosezonowymi.
Takie porownanie jest po
prostu bledne.No tak letnia jest dobra na lato,a wielosezonowa ani na lato ani na zimę
-
To oczywiscie zabawna uwaga, ale nie sadzisz, ze juz traci lekko dowcipami o babie i lekarzu?
Powaznie - albo jezdziles na jakims polprodukcie, albo nie jezdziles na wielosezonowej i po prostu powtarzasz jakies plotki.
Skoro moje (jedne z najtanszych) oponki sprawuja sie tak dobrze, to pora znalezc bardziej wiarygodny cel cietego humoru
-
To oczywiscie zabawna uwaga,
ale nie sadzisz, ze juz traci lekko dowcipami o babie i lekarzu?
Powaznie - albo jezdziles na
jakims polprodukcie, albo nie jezdziles na wielosezonowej i po prostu powtarzasz jakies
plotki.
Skoro moje (jedne z
najtanszych) oponki sprawuja sie tak dobrze, to pora znalezc bardziej wiarygodny cel cietego
humoruAle taka jest prawda, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. Dokładniej to wielosezonówka nigdy nie będzie tak dobra w zimie jak zimówka, a w lecie jak letnia.
Sam na lato mam wielosezonówkę i w tamtym roku przy 1 śniegach było ok (do czasu zmiany na zimowe), w tym myślałem, że śnieg jednak nie przyjdzie i jeździłem, ale jak auto zaczęło myszkować to zmianiłem na zimówki jest o niebo lepiej
-
ale nie sadzisz, ze juz traci lekko dowcipami o babie i lekarzu?
Powaznie - albo jezdziles na
jakims polprodukcie, albo nie jezdziles na wielosezonowej i po prostu powtarzasz jakies
plotki.jeżdżąc na wielosezonowej, jeździsz sam jak na półprodukcie ... ani to letnia, ani zimowa ... bardziej wiosenno-jesienna ...
Już nie mówię o porównaniu tej wielosezonówki z zimówką typu Nokian Hakkapellitta.
O różnicach w mieszance już nawet nie wspominam ... -
ale nie sadzisz, ze juz traci lekko dowcipami o babie i lekarzu?W którym fragmencie?
A może zarezerwowałeś sobie prawo do robienia jaj tylko dla siebie?Powaznie - albo jezdziles na
plotki."Półprodukcie"... Może inaczej: Ty jeździsz na "półśrodku"...
Jeśli ktoś użytkuje auto trochę częściej niż tylko sobotni wyjazd na działkę raz na dwa tygodnie przy dobrej pogodzie, warto byłoby jednak zainwestować w drugi komplet gum. Przy Twoim sposobie użytkowania malucha rzeczywiście wielosezonówki są korzystnym rozwiązaniem (a przede wszystkim: najtańszym), co nie oznacza, że takie opony są najlepsze w lecie i najlepsze w zimie. Wypróbuj w różnych sytuacjach (i nie na kilku kilometrach) opony sezonowe w odpowiedniej porze, a dostrzeżesz różnicę między zimowymi w zimie i letnimi w lecie a wielosezonowymi zawsze. Potem uzasadniaj wyższość tych "uniwersalnych" nad sezonowymi.
Dawno temu, gdy nie było innych możliwości, też jeździłem na wielosezonowych i byłem zdania, że tak musi być i lepiej nie będzie. W latach 90-tych zacząłem użytkować dwa rodzaje opon (w aucie o dobrych osiągach) i różnica była wielka.Skoro moje (jedne z
najtanszych) oponki sprawuja sie tak dobrze, to pora znalezc bardziej wiarygodny cel cietego
humoruRzeczywiście, muszę się z Tobą zgodzić - masz upośledzoną zdolność dyskusji :
Cytat:
Nie potrafie zartobliwego tematu brac calkiem na serio - moze to faktycznie uposledza moja zdolnosc dyskusji
Ale, ale - jest jeszcze kwestia wieku opon. Zgodzę się z jednym: nowa wielosezonówka będzie lepsza niż 10-letnia zimowa lub letnia w sezonie. O tym nikt nie wspomniał do tej pory... a to też ważne.
-
jeżdżąc na wielosezonowej,
jeździsz sam jak na półprodukcie ... ani to letnia, ani zimowa ... bardziej wiosenno-jesiennaPozwol, ze sam stwierdze, na czym jezdze, ok?
-
Ale taka jest prawda, że jak
coś jest do wszystkiego, to jest do niczego.Np. scyzoryk Victorinoxa - bubel juz na etapie projektowania, co nie?
Albo np. antybiotyki o szerokim spektrum - kto w ogole dopuscil takie cos na rynek? Przeciez to nie ma prawa dzialac, bo jest do czegos wiecej niz jedna rzecz
Ehh..
Dokładniej to wielosezonówka nigdy nie będzie tak
dobra w zimie jak zimówka, a w lecie jak letnia.A musi? IMO dopoki auto trzyma sie pasa ruchu, przyspiesza i hamuje przewidywalnie, opony sa ok.
Sam na lato mam
wielosezonówkę i w tamtym roku przy 1 śniegach było ok (do czasu zmiany na zimowe), w tym
myślałem, że śnieg jednak nie przyjdzie i jeździłem, ale jak auto zaczęło myszkować to
zmianiłem na zimówki jest o niebo lepiejPowiedz co to za marka opon byla, ten watek jest min. o informowaniu sie co warto zalozyc, bedzie z pozytkiem dla wszystkich czytajacych.
-
Np. scyzoryk Victorinoxa -
bubel juz na etapie projektowania, co nie?Ale to już zupełnie inna para kaloszy bo jednak wszystkiego nim nie da się zrobić
Albo np. antybiotyki o
szerokim spektrum - kto w ogole dopuscil takie cos na rynek? Przeciez to nie ma prawa dzialac,
bo jest do czegos wiecej niz jedna rzecz
Ehh..A to nie wiem - nie znam się
A musi? IMO dopoki auto
trzyma sie pasa ruchu, przyspiesza i hamuje przewidywalnie, opony sa ok.i tu się zgodzę
Powiedz co to za marka opon
byla, ten watek jest min. o informowaniu sie co warto zalozyc, bedzie z pozytkiem dla
wszystkich czytajacych.3 sezonowe Nawigatory (sezon - wiosna-lato-jesień
edyta: przy wymianie stwierdzono, że 4 sezon jeszcze wytrzymają
-
W którym fragmencie?
A może zarezerwowałeś sobie
prawo do robienia jaj tylko dla siebie?Nigdzie nie napisalem, ze dowcipy o babie i lekarzu to cos zlego, sam czasem opowiadam i slucham takich. Ale ile mozna?
"Półprodukcie"... Może
inaczej: Ty jeździsz na "półśrodku"...
Jeśli ktoś użytkuje auto
trochę częściej niż tylko sobotni wyjazd na działkę raz na dwa tygodnie przy dobrej pogodzie,
warto byłoby jednak zainwestować w drugi komplet gum. Przy Twoim sposobie użytkowania maluchaTzn. fakt, auto mniejsze niz bym chcial, Astra F kombi. Ale nauczylem sie juz dobrze pakowac, wiec wystarcza. Z ciekawosci, jakimz to SUV-em sie poruszasz?
Ad. sposobu poruszania - parkuje pod chmurka, w zimie bywa, ze sniegowa chmurka. Parkingu nikt nie odsnieza, a auto o wlasnych silach wyjezdza - cud?
Dzialki niestety nie mam, za to rodzicow 200km i tesciow 500km. Czasem trzeba (i warto :]) odwiedzic. I nie, chocbym chcial jak napisales - zawsze w piekna pogode - pogoda bywala rozna.
Od mgly z 5m widocznosci, przez oberwanie chmury, do sniezycy jak w niedawny weekend.
Chca, czy nie, nadawac sie powinny (niektorych z Was zdaniem), czy nie, sa tanie, czy drogie - jezdze na wielosezonowych Navigatorach 2.
Jesli mowicie, ze sa lepsze opony - alez oczywiscie. Nie dlatego wybralem akurat ta marke, ze mowili o niej "najlepsza". Byla niedroga po prostu. Cala moja relacja miala potwiedzic jedynie, ze sie da. Bez wzgledu na stereotypy i obiegowe poczucie humoru
rzeczywiście wielosezonówki są korzystnym rozwiązaniem (a przede wszystkim: najtańszym),
Najtansze, to jest kupowanie uzywanych i/lub bieznikowanych.
co
nie oznacza, że takie opony są najlepsze w lecie i najlepsze w zimie. Wypróbuj w różnych
sytuacjach (i nie na kilku kilometrach) opony sezonowe w odpowiedniej porze, a dostrzeżesz
różnicę między zimowymi w zimie i letnimi w lecie a wielosezonowymi zawsze. Potem uzasadniaj
wyższość tych "uniwersalnych" nad sezonowymi.Wyzszosc tego nad tamtym to akurat nie ja probuje udowodnic
Ja przekazuje tylko, ze wielosezonowe sa wystarczajaco dobre. Na tyle wystarczajace, ze warto rozwazyc tylko jeden kopmlet opon. Zysk jest w pieniadzach, czasie i miejscu w piwnicy (garazu).
Nastepnym razem kupie opony lepsze od moich, ale rowniez wielosezonowe. Bazowac bede nie na stereotypach zaslyszanych wsrod kolegow w pracy, ale na wlasnym doswiadczeniu, ktorym sie dziele.
Dawno temu, gdy nie było
innych możliwości, też jeździłem na wielosezonowych i byłem zdania, że tak musi być i lepiej
nie będzie. W latach 90-tych zacząłem użytkować dwa rodzaje opon (w aucie o dobrych osiągach)
i różnica była wielka.Mysle, ze gdybym z mojej asterki przesiadl sie do Mercedesa, roznica bylaby nawet wieksza. Chetnie bym to zrobil - ale musialbym w tym mercedesie zamieszkac
Ale, ale - jest jeszcze
kwestia wieku opon. Zgodzę się z jednym: nowa wielosezonówka będzie lepsza niż 10-letnia
zimowa lub letnia w sezonie. O tym nikt nie wspomniał do tej pory... a to też ważne.Pelna zgoda. Dwa komplety przez dziesiec lat, to chyba nie bedzie to samo, co wielosezonowe nowe co piec lat.
-
Ale to już zupełnie inna para
kaloszy bo jednak wszystkiego nim nie da się zrobićPopatrz, ja opona nie probowalem konserwy otworzyc, kto wie, moze sie da
3 sezonowe Nawigatory (sezon
- wiosna-lato-jesień
edyta: przy wymianie
stwierdzono, że 4 sezon jeszcze wytrzymają
A ja nie ufam gumiarzom - ich pytac, to dopoki widac bieznik, opona jest ok. A ja juz trzeciej zimy widze, ze to nie ta sama przyczepnosc, co pierwszej. Na czwarta zime bedzie zmiana kapci - co by gumiarz nie mowil
Ale jak kto odwazny, to bede sprzedawal i moge odstapic w rozsadnej cenie
- wiosna-lato-jesień
-
Popatrz, ja opona nie
probowalem konserwy otworzyc, kto wie, moze sie daa ja na scyzoryku jeździć, no i
A ja nie ufam gumiarzom - ich
pytac, to dopoki widac bieznik, opona jest ok. A ja juz trzeciej zimy widze, ze to nie ta sama
przyczepnosc, co pierwszej. Na czwarta zime bedzie zmiana kapci - co by gumiarz nie mowilNo toż to samo pisałem - już nie trzymała tak jak zeszłej jesieni i wolałem założyć zimówki (bo je miałem) i od razu lepiej się jeździ
Co do gumiarzy, to i tak na lato ma być więc mnie się rozchodziło tylko o wielkość bieżnika i czy nie jest popękana.
a w sumie to im bardziej zależy, żeby swoich stanów się pozbyć - więc powinni wciskaćAle jak kto odwazny, to bede
sprzedawal i moge odstapic w rozsadnej cenieja dziękuje
-
Pozwol, ze sam stwierdze, na
czym jezdze, ok?tylko potem jak komuś wiedziesz w tył, to wiesz gdzie pretensje kierować
-
tylko potem jak komuś
wiedziesz w tył, to wiesz gdzie pretensje kierowaćA jak masz zimówki w zimę a letnie w lecie to masz gwarancję,że nikomu nie wjedziesz? Myślę,że czynnik ludzki ma zdecydowanie większą wartość niż guma(oczywiście nie mówię,że jak będziemy jeździć na łysej oponie to będzie cacy i super )
-
Miewasz problemy z zachowaniem bezpiecznej odleglosci za poprzedzajacym Cie pojazdem, ze az tak sie przejales tym tematem?
PS.
Twoja wypowiedz jest agresywna, a moja zlosliwa w odpowiedzi na ta agresje, wiec sie nie napinaj To tylko Internet. -
Może w maluchu opony navigatory sprawowały się dobrze, ale już w normalnych to tragedia. Sam mając założone nawigatory na tyle szybko pozbyłem się tego badziewia i dopłaciłem do 2 nowych zimówek frigo. Nawet starta w połowie frigo była o niebo lepsza od tej wielosezonówki z pełnym bieżnikiem.Nawet znajomi gumiarze nie polecali tej opony, bo śliska na mokrym a do tego ścierała się szybko.