Jaki to samochód??? zgaduj zgadula
-
... na co dzien
"mieszam" na forach Suzuki, wiec ta zagadka nie mogla mnie zaskoczyc...
Prosze, jest nowa,
nie powinna byc zbyt trudna:Renault Ondine?
-
Renault Ondine?
Zaliczam, chociaz wlasciwa odpowiedz powinna brzmiec Renault Dauphine.
Ondine byla jedna z wersji wyposazenia Renault Dauphine, odpowiadajaca (za wyjatkiem silnika) sportowej wersji Renault Dauphine Gordini.
Ale model zostal w zasadzie rozpoznany, wiec Twoja kolej na wrzucenie nastepnej fotki.EDIT: Sorry, nie zauwazylem ze Kolega Adamo81 juz wczesniej podal wlasciwa odpowiedz.
@Adamo81: Gratulacje i prosba o nastepna zagadynke.
-
pytanie: (też powinno być łatwe dla fanów marki)
leo ja cie prosze
-
Proszę bardzo
-
Witamy w Malezji...
Proton Savvy (pierwsza generacja)
-
Witamy w Malezji...
Proton Savvy (pierwsza
generacja)Dawaj następną zagadkę
-
Tego Klasyka(nie, nie chodzi mi naturalnie o tego FIATA po lewej) trafilem na A9 w Niemczech.
Powinien byc chyba znany kazdemu automaniakowi.Fotka z telefonu, przez brudna szybe i dlatego takiej kiepskiej jakosci, za co w tym miejscu wszystkich zainteresowanych przepraszam.
-
NSU R80
-
NSU R80
Ponadczasowy samochod, wierzyc sie nie chce ze jest juz po czterdziestce, a jak sie trzyma...
NSU Ro80Adamo81 dajesz kolejna.
-
leo ja cie prosze
No co? Nie mogłem się powstrzymać, gdy zobaczyłem ta fotka...
-
No to cyk
-
-
dajesz następną
-
dajesz następną
Mówisz i masz
-
jaguar xj220
o taki
boski i coraz drozszy
-
jaguar xj220
boski i coraz
drozszyNie, to nie Jaguar, ale pochodzi z tego samego okresu.
W przeciwienstwie do Jaguara, napedzany silnikiem V8 (3.9 litra)Z innej perspektywy:
-
Mnie to wygląda na jakiegoś Lotusa
-
Mnie to wygląda na
jakiegoś LotusaTo nie Lotus i nie szukajcie na Wyspach, bo samochod zbudowano w niewielkiej serii na Kontynencie.
Ciekawostka jest zapewne jego silnik, jedyny swego rodzaju w pojazdach tego typu... -
najlepsze jest to że wiem co to za samochód, ale zapomniałem...
-
najlepsze jest to
że wiem co to za samochód, ale zapomniałem...Przykro mi ale taka odpowiedz mi nie wystarcza, trzeba bylo moze zamiast "najlepsze jest to" napisac "przysiegam"...
Na pewno sobie jednak przypomnisz jesli dodam, ze Kraj z ktorego pochodzi ten bolid nie ma bezposredniego dostepu do morza.
O silniku juz pisalem, dodam tylko, ze stosowano dwie wersje, rozniace sie ukladem zasilania paliwem, a co za tym idzie i osiagami.