Gres polerowany, szkliwiony, czy inne płytki? Podłoże pod kafelki.
-
Z nierównością nic
nie zrobisz. To był błąd - trzeba było pilnować dokładnie podczas kładzenia
płytek...Masz rację, to był błąd... Tam już sama ściana była krzywa i mocno odchodziła od pionu. Była szlifowana, ale i tak do idealnej równości jej daleko. Przy klejeniu płytek jak przyłożyło się małą poziomicę, to buły praktycznie nie było widać. Dopiero po ułożeniu całej ściany i przyłożeniu długiej łaty okazało się, że równo nie jest.
Moim zdaniem są 3
wyjścia:
1. jeśli to
faktycznie wina TYLKO dwóch płytek, zbiłbym je ze ściany, podkuł to, co trzeba i
położyłbym dwie nowe tak, jak należy;
2. uszczelnianie
listwy silikonem, pewnie ładnie nie będzie;
3. a może po
uszczelnieniu maskować silikon jakąś plastikową listwą doszlifowaną do "buły"?
Będzie rzeźbienie, ale lepsze to niż łuk z silikonu w widocznym miejscu.Myślałem właśnie nad opcją nr.3. Wkleiłbym jakiś ćwierćwałek, listwę podobną do tych, których się używa do maskowania szpar między brodzikiem a ścianą, lub odpowiednio doszlifowany płaskownik, o barwie ramy kabiny. Nad tym muszę jeszcze pomyśleć i po kombinować .
-
Rozejrzyj się w marketach budowlanych: LM, Obi, Casto... Może coś wpadnie Ci w oko.
-
Myślałem właśnie
nad opcją nr.3. Wkleiłbym jakiś ćwierćwałek, listwę podobną do tych, których się
używa do maskowania szpar między brodzikiem a ścianą, lub odpowiednio doszlifowany
płaskownik, o barwie ramy kabiny. Nad tym muszę jeszcze pomyśleć i po kombinować
.Profil montażowy kabiny nie zamaskuje nierówności? Nie da się go lekko wygiąć? Z tego, co wiem - przy montażu kabiny do ściany przykręcamy najpierw profil "U", a potem w ten profil wchodzi ścianka kabiny
-
Profil montażowy
kabiny nie zamaskuje nierówności? Nie da się go lekko wygiąć? Z tego, co wiem - przy
montażu kabiny do ściany przykręcamy najpierw profil "U", a potem w ten profil
wchodzi ścianka kabinyNie wiem jeszcze, czy jest profil "U" . Ale on by pomógł w przypadku braku pionu, a tu jest buła.
Może udało by się jakoś wygiąć... Ale jeszcze nie rozpakowałem kabiny, więc nie wiem jak to jest konkretnie zbudowane.