Oświetlenie mieszkania żarówkami LED.
-
Jeśli tylko spotkam w miarę dobrą żarówkę za 20 zł, kupię na pewno.
-
W hurtowniach lub
sklepach elektrycznych można trafić na żarówki LED w takiej cenie jak na Allegro,
ale odpada koszt przesyłki.
Jeślibyś trafił w
sklepie na taką żarówkę LED - w cenie promocyjnej, to polecam kupić na próbę. 20
złotych to nie majątek.No w tym wątku który wkleił M@rek chciałem kupić takie żarówki LED z Allegro ale muszę się w końcu wybrać do jakiegoś marketu budowlanego typu Castorama lub Obi i te żarówki obczaić na żywo. No i nie bez znaczenia jest fakt, że odpada wysyłka i ewentualne reklamacje prostsze
-
ewentualne reklamacje prostsze
Dowiedz się, czy w ogóle dają możliwość reklamowania na źródła światła.W realu jak zwracałem telefon to się zeszło oj dłuuugo, bo zasadniczo nie przyjmowali zwrotów...
-
Dowiedz się, czy w
ogóle dają możliwość reklamowania na źródła światła.
W realu jak
zwracałem telefon to się zeszło oj dłuuugo, bo zasadniczo nie przyjmowali zwrotów...no niby tak, ale na allegro więcej zamieszania - wysyłka z powrotem i takie tam
-
no niby tak, ale na
allegro więcej zamieszania - wysyłka z powrotem i takie tamNa allegro też mogą nie chcieć przyjąć. Stąd napisałem, żeby się dopytać przed zakupem
-
No w tym wątku
który wkleił M@rek chciałem kupić takie żarówki LED z Allegro ale muszę się w końcu
wybrać do jakiegoś marketu budowlanego typu Castorama lub Obi i te żarówki obczaić
na żywo. No i nie bez znaczenia jest fakt, że odpada wysyłka i ewentualne reklamacje
prostszePolecam praktikera pod wzgledem wymian zamian zwrotow sa bezkonkurencyjni
trzeba miec paragon i orginalne opakowanie -
Na allegro też mogą
nie chcieć przyjąć. Stąd napisałem, żeby się dopytać przed zakupemZgodnie z prawem masz 10 dni na zwrot.
BTW widziałem u rodziny wielką żarówę wypełnioną diodami led i świeciło to fatalnie - mój entuzjazm do ledów znacznie osłabł. Myślę, że najlepiej przejść się do sklepu i samemu sprawdzić czy takie światło nam odpowiada.
-
Zgodnie z prawem
masz 10 dni na zwrot.Pokaż mi to prawo
-
Pokaż mi to prawo
-
A teraz mi zacytuj ten fragment, że mogę w sklepie oddać w 10 dni bo nie mogę znaleźć
nvm... zrozumiałem że piszesz o sklepie
Ale i tak do 10 euro nie obowiązują te przepisy...
-
A teraz mi zacytuj
ten fragment, że mogę w sklepie oddać w 10 dni bo nie mogę znaleźć
nvm... zrozumiałem
że piszesz o sklepie
Ale i tak do 10
euro nie obowiązują te przepisy...A gdzie tam masz kwotę 10 euro? Przepisy te dotyczą zakupu przez internet.
-
A gdzie tam masz
kwotę 10 euro?rozdział 1, art. 5., punkt 3.
-
rozdział 1, art.
5., punkt 3.Ano fakt, pytanie tylko co ustawodawca miał na myśli tworząc takie coś:
"3) powszechnie zawieranych w drobnych bieżących sprawach życia codziennego, o wartości przedmiotu umowy do równowartości 10 EURO,"
-
Ano fakt, pytanie
tylko co ustawodawca miał na myśli tworząc takie coś:
"3) powszechnie
zawieranych w drobnych bieżących sprawach życia codziennego, o wartości przedmiotu
umowy do równowartości 10 EURO,"Nie mam pojęcia
-
Jeśli chodzi o trwałość to ja używam od dawna dwie żarówki 36led 26 sierpnia 2009 u tego sprzedawcy http://allegro.pl/led-zarowka-36-ciepla-duzy-gwint-e27-tr-grat-i1407338220.html.
Po tym czasie świacenia wieczorami w jednej i drugiej spaliły się pojedyncze diody. Wymiana jest prosta bo można kupić diodę i wymienić samemu.Nie wolno zaś zamiast wymieniać zlitować tak by było zamiast 36 tylko 35 diod bo zaraz spaliły się kolejne dwie bo chyba za duży szedł prąd na resztę.
Żarówki w bańkach lepiej świecą bo rozproszonym światłem i oczywiście nie tak mocno jak piszą na aukcjach. Teraz kupiłem żarówki led ale 78ledowe ale mają już za duże wymiary i lepiej kupować te 36. Co do halogenowych to najlepiej brać 80led na allegro. Bo w sklepach ceny są o wiele droższe i nie trzeba patrzeć na gwarancje skoro kupuje się sporo taniej. A ewentualną spaloną diodę można wymienić samem jak się troszkę umie lutować. -
Zatem poczekam
jeszcze trochę.Jeszcze trochę, znowu coś nowego wymyślili
Linka z bełkotem -
Tylko ciekawe, kiedy toto znajdzie zastosowanie na skale masową...
-
Tylko ciekawe,
kiedy toto znajdzie zastosowanie na skale masową...pewnie niedługo, bo żadnej nowej technologii nie wprowadzają tak naprawdę.
Można powiedzieć, że zauważyli pewną prawidłowość i z niej skorzystają po prostu.
Tak samo jak ja bym zauważył, że antena ustawiona pionowo lepiej zbiera, to nie muszę zmieniać anteny przecież -
-
Taaa, widziałem... Ciekawe, kto zamówił takie badania i za nie zapłacił...