Suzuki Swift GTI MK1
-
Komp ma oznaczenie 33920-86510, EPI-001
A ta strona potwierdza że jest to komputer GTI
http://www.tav-autoverwertung.de/shop/Mo...wift-13-GTi-GXiPóki co odstawiam temat na inne czasy
-
A licznika to przypadkiem nie masz jakiegoś przekłamanego ?
Sprawdź ile masz na 5 biegu przy 3200-3300 obrotów. -
A licznika to
przypadkiem nie masz jakiegoś przekłamanego ?
Sprawdź ile masz na
5 biegu przy 3200-3300 obrotów.sprawdzę póki co czekam na zderzak
-
Panowie może ktoś wie do czego służy potencjometr precyzyjny o wartości 2kom, który można regulować bez rozbierania obudowy komputera (oczywiście jakimś serwisowym narzędziem).
-
COpot, regulacja ilosci CO na wolnych obrotach. Generalnie nie wnosi za wiele oprocz mniejszej emisji spalin na przegladzie - jak jeszcze dziala, wydech szczelny, wszystko sprawne i komus sie chce tym krecic
-
COpot, regulacja
ilosci CO na wolnych obrotach.Patent jak w VW Dzięki za rzeczową odpowiedź
ps. Tracę trochę chęci i nadzieję.. ale trzymam się planu jakim jest wizyta na skp jeszcze w tym roku
-
Patent jak w VW
Hahahah, manipulowali emisją spalin zanim to się stało modne
-
Hahahah,
manipulowali emisją spalin zanim to się stało modneustalmy coś: vw nie manipulował emisją spalin - manipulował emisją trujących tlenków azotu i za to powinni wypłacać TAAAKIE odszkodowania
emisja CO2 nie ma żadnego znaczenia ( bo jest to gaz cieplarniany i najwiecej tego gazu do atmosfery emitują oceany )
a sam silnik G13B to zdaje sie bez katalizatora jest w stanie spełnic normy euro4
-
A licznika to
przypadkiem nie masz jakiegoś przekłamanego ?
Sprawdź ile masz na
5 biegu przy 3200-3300 obrotów.Dziś zrobiłem pierwsze 40km Przy 100km/h mam równo 3,5k obrotów.
Odcinka 5800obr (póki co sprawdzona na biegu jałowym).
Parę rzeczy będzie jeszcze do ogarnięcia, w poniedziałek zapukam do skp -
Dawaj jakieś foty
-
Dawaj jakieś foty
Dziś pojawiła się świeża piecząteczka w dowodzie
Oczywiście jest jeszcze sporo rzeczy do poprawienia, z czasem będzie z tego fajne auto.Zdjęć póki co nie wstawiam, zderzak jeszcze nie pomalowany,
spasowanie go będzie nie lada wyzwaniem, każdy element blacharski ma jakieś zadrapanie na lakierze,
nie wygląda lepiej niż przed malowaniemNajważniejsze, że jedzie prosto i hamuje a silnik wydaje się być zdrowy, jakiś problem leży w osprzęcie, czuć że mieszanka za bogata
-
Jak byles na przegladzie to masz wydruk z analilzatora - w tym aucie nie ma sondy wiec bedzie widac czy za bogata. Ale jakby byla za bogata to bys pieczatki nie dostal Wiec pewno jest ok
-
a żeby oni u mnie jakieś druki dawali papieru im żal
Poza wymianą świec to ja jeszcze nic w tym silniku nie robiłem, pewnie jakaś błahostka..
np. na początku po zapaleniu świateł obrotu spadały tak do około 600 a jak go rozruszałem to jest ok w granicach 800-900 obr/minFoto na szybko, zderzak już zdjęty wrócił na warsztat do lakiernika.. jeśli nie pomaluje to niech chociaż nie połamie
-
Paanie kiedy spot ja sie dopytuję
Co do obrotów może trzeba pokręcić magiczną śrubką od obrotów
-
Paanie kiedy spot
ja sie dopytujęPaaanie.. z tempa prac wynika że chyba na 30-te urodziny najwcześniej
Co do obrotów może
trzeba pokręcić magiczną śrubką od obrotówObroty się już naprawiły, wystarczyło go trochę rozruszać koło domu
-
Ja się przeprowadzam bliżej m1 Marki, także chyba bliżej ciebie i wonsa będę Mam nadzieję że spotkam i zobaczę jak jeździ to cudo
-
Tak długo go nie przerejestrowałeś?
-
Tak długo go nie
przerejestrowałeś?Auto nie jeździło, czy będzie jeździć pewny nie byłem to nie widziałem sensu przerejestrowania, zajmę się tym niebawem
Ja się
przeprowadzam bliżej m1 MarkiKawałek jeszcze będzie, autem chciałbym się pochwalić dopiero wtedy gdy przynajmniej od strony mechanicznej będzie na 100% gotowe
-
Na forum mało co się dzieje więc naskrobię co ze swiftem
Zderzak po tym jak odebrałem nie pomalowany (skończyła mi się cierpliwość) następnego dnia zawiozłem do kolegi lakiernika,
jego szef trochę krzywo patrzył ale następnego dnia odebrałem pomalowanyWymieniłem ostatnio z lewej strony przegub, końcówkę i łożysko, mozolnie zabieram się za drugą stronę
-
Dziś Suzi odwiedziła warsztat, zbieżność ustawiona
Powoziłem się trochę po mieście, znalazł się jeden taki co wiedział jakie to auto
Do zakończenia zabawy jeszcze daleko, ostateczną formę swift przyjmie w roku swoich 30-tych urodzin