[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Cokolwiek jest na tych fotkach to gratuluję
Masz najdłużej ładujące się foty na forum, więc ostatnio nie oglądam -
Przy tych oponach co masz przekłamanie na prędkościomierzu, to ok 7,7% względem seryjnego rozmiaru kół - spoooro więc zawyża Ci prędkościomierz.
GPS będzie tu odpowiedzią ile faktycznie pójdzie -
Cokolwiek jest na
tych fotkach to gratuluję
Masz najdłużej
ładujące się foty na forum, więc ostatnio nie oglądamTo musze zmienić hosta ; d
Przy tych oponach
co masz przekłamanie na prędkościomierzu, to ok 7,7% względem seryjnego rozmiaru kół- spoooro więc zawyża Ci prędkościomierz.
GPS będzie tu
odpowiedzią ile faktycznie pójdzie
Kiedys na to patrzylem, ile jest przeklamanie, ile mniej, ile wiecej, teraz juz na to nie patrzę, bo tak naprawdę każdemu przeklamują i każdemu podobnie, u mnie w tej chwili przeklamanie przy prędkości 140km/h sięga (tylko) 10km/h w górę, także nie jest źle, na felgach 14' jeszcze bez żadnych ulepszeń testowałem vmax i leciał równiutko 195km/h, 210 wg licznika, także teraz powinno być co najmniej tyle samo
- spoooro więc zawyża Ci prędkościomierz.
-
Rafał naprawdę szacun za robotę! Fajnie Ci to wyszło.
-
Kiedys na to
patrzylem, ile jest przeklamanie, ile mniej, ile wiecej, teraz juz na to nie patrzę,
bo tak naprawdę każdemu przeklamują i każdemu podobnie,każdemu przekłamuje to fakt, ale jeżeli sobie zmniejszasz średnicę koła względem serii, to to przekłamanie jest jeszcze większe, a u Ciebie już od seryjnego przekłamania dochodzi kolejne 7,7 % na tych 13 i oponach co masz obecnie
Same prace przy silniku i samochodzie faktycznie miłe dla oka - tylko ta ruda pod zderzakiem gryzie w oczy - w tym temacie też podziałaj
-
Ten przedni pas sobie mam nadzieję jakoś zabezpieczyłeś?
A dolocik fajnie wyszedł
-
Rafał naprawdę
szacun za robotę! Fajnie Ci to wyszło.Dzięki : D
Ten przedni pas
sobie mam nadzieję jakoś zabezpieczyłeś?
A dolocik fajnie
wyszedłNo właśnie temat jeszcze otwarty bo tak naprawdę nie wiem czy zwykłym podkładem wystarczy, czy czymś innym? Zostawiłem gołą rozwierconą blachę, z myślą, że chyba właśnie będę musiał do tego wrócić
każdemu przekłamuje
to fakt, ale jeżeli sobie zmniejszasz średnicę koła względem serii, to to
przekłamanie jest jeszcze większe, a u Ciebie już od seryjnego przekłamania dochodzi
kolejne 7,7 % na tych 13 i oponach co masz obecnieNo to testowane i sprawdzane - 100km/h pokazuje przy 93km/h realnych, czyli standardowe przekłamanie, u mnie ciężko stwierdzić jakie powinny być seryjne, czy taie jak w gti czy takie jak w zwykłym 'GLX'
Same prace przy
silniku i samochodzie faktycznie miłe dla oka - tylko ta ruda pod
zderzakiem gryzie w oczy - w tym temacie też podziałajruda belka, rude wszystko, ale gdzie nie rozwiercałem to blacha była gruba, a rdza, czy też naloty tylko powierzchowne na szczęście, póki co nie chciałbym zagłębiać się dalej w ten temat - gdyby tak wszystko robić na czas, to nic innego bym nie robił
-
Kup Hammerite czarnego w puszce i powinno wystarczyć - reszta zgnije, a to zostanie
-
Hammerite jest mocno przereklamowany, robi skorupę pod którą i tak sobie będzie rdzewieć. Coriną najlepiej to potraktować
-
corina + chlorokauczuk
-
Hammerite jest
mocno przereklamowany, robi skorupę pod którą i tak sobie będzie rdzewieć. Coriną
najlepiej to potraktowaćCorinę jeszcze można dostać? Chyba ostatnia prawdziwa minia
-
No to testowane i
sprawdzane - 100km/h pokazuje przy 93km/h realnych, czyli standardowe przekłamanie,
u mnie ciężko stwierdzić jakie powinny być seryjne, czy taie jak w gti czy takie jak
w zwykłym 'GLX'Moje letnie koła (165/60 R14) przekłamują mniej niż zimowe (155/70 R13) przy porównaniu licznik-GPS. Na letnich przy 100 km/h różnica mieści się w 1 km/h, a na zimowych ok. 2-3 km/h.
-
Bez problemu do dostania jeszcze Ja u siebie w lakierniczym kupuję.
-
Ma ktoś jakiś ciekawy patent jak schłodzić wzmacniacz zamocowany w oparciu kanapy?
Jakieś wiatraki na usb, podstawki pod laptopa... Cokolwiek skutecznego?Często słucham głośno, a wtedy szybko się nagrzewa i automatycznie rozłącza do czasu kiedy nie ostygnie.
-
Ma ktoś jakiś
ciekawy patent jak schłodzić wzmacniacz zamocowany w oparciu kanapy?
Jakieś wiatraki na
usb, podstawki pod laptopa... Cokolwiek skutecznego?
Często słucham
głośno, a wtedy szybko się nagrzewa i automatycznie rozłącza do czasu kiedy nie
ostygnie.nie lepiej kupic lepszy wzmak a ten sprzedac?
-
A zobacz jak tam pasta pod końcówkami mocy, pod radiatorem co się dzieje, wyczyść, wysmaruj porządną pastą, skręć, wygrzej go trochę. Idąc dalej można zaszaleć czyli lepszy radiator, jeżeli nadal będzie źle to wiatrak z 12v i otwory porobić, jak lubisz grzebać.
Jak nie, zmienić wzmaka -
Zamocuj go do oparcia na jakimś dystansie, może tak nie będzie sie grzal
-
Na pierwszy ogień zrealizowałbym pomysł Adama, najmniej inwazyjne i najtańsze, jak nie pomoże to grzebać dalej
-
nie lepiej kupic
lepszy wzmak a ten sprzedac?powodzenia ... poza tym słuchałeś, że się tak wypowiadasz krytycznie
A zobacz jak tam
pasta pod końcówkami mocy, pod radiatorem co się dzieje, wyczyść, wysmaruj porządną
pastą, skręć, wygrzej go trochę. Idąc dalej można zaszaleć czyli lepszy radiator,
jeżeli nadal będzie źle to wiatrak z 12v i otwory porobić, jak lubisz grzebać.tam cała obudowa robi za radiator ...
Jak nie, zmienić
wzmakakolejny ...
Zamocuj go do
oparcia na jakimś dystansie, może tak nie będzie sie grzaljedyna mądra rada.
Dokładnie, w szczególności, że d*pa tego wzmacniacza oddaje ciepło, a przykręcenie go do oparcia w ogóle nie jest najlepszym pomysłem, ale to już na dłuższy wykład
Dla tych chcących zmieniać, wiercić i itp. tak wygląda to to :P.s: to ten po prawej były w 2 kolorach
-
nie lepiej kupic
lepszy wzmak a ten sprzedac?za tego dałem 1200zł, nie sądze abym łatwo znalazł lepszy w tej cenie...
Zamocuj go do
oparcia na jakimś dystansie, może tak nie będzie sie grzalTo jest to, podejrzewam, że problemu nie rozwiąże w 100%, ale coś na pewno da ;>
Takich kombinacji jak na fotce od Hellsina nie chciałbym robić - głównie ze względu na dodatkowe kilogramy, ale mam jeszcze niewielkie pole manewru i dotne dwa klocki na dolne dwie śruby, przez co wzmacniacz będzie miał czym oddychać a i nie będzie to się rzucać w oczyChociaż w planach na przyszłość i tak mam zamiar odciążyć helixa i kupić drugi wzmacniacz tylko do suba - no i przy okazji w pełni go wykorzystać, bo nie chodzi na pełnych obrotach
Tak samo wymienić rainbowy z przodu na coś lepszego