[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Tez myslalem o
polaczeniu tych dwoch elementow, ale nie wiedzialem czy to dobry pomysł,
Szkoda ze kieszen
taka mala a nie mam innej...Renault 19 się kłania
-
Skoro i tak robisz nowy boczek który jest zupełnie płaski nie to co oryginał to w kieszeniach możesz przebierać z 19 podejdzie elegancko aczkolwiek niezbyt opływowe kształty ma jak na swifta ja bym się pokusił o boczek z corsy b np
-
Skoro i tak robisz
nowy boczek który jest zupełnie płaski nie to co oryginał to w kieszeniach możesz
przebierać z 19 podejdzie elegancko aczkolwiek niezbyt opływowe kształty ma jak na
swifta ja bym się pokusił o boczek z corsy b npnie rozumiem, jakto w oryginale jest bardziej wypukła? Nie jest ani troche, z corsy ten boczek idzie przez całe drzwi, sporo kombinowania by było ;s
-
Pierwsza próba zabawy z żywicą:
Wyrobienie kształtu elementu (głównie chodzi o spód i kształt):
Złożenie klocka z ledem odpowiednio skierowanym w środku (mała dbałość o szczegóły, ale to nic nie zmienia, bo element i tak nie będzie widoczny, sklejka okazała się kiepska, jak widać):
Podpasowanie:
Po zalaniu żywicą:
Następnie wyrównanie podstawy, wyrównanie szpachlą, wycięcie otworu na szkiełko (z pleksi) i osadzenie go oraz lakierowanie.
Jak wspomniałem na początku to tylko ćwiczenie, tak, żeby przy większych elementach wiedzieć czego się spodziewać -
Przy takim zamontowaniu kieszeni będziesz musiał otwierać drzwi żeby otworzyć bagażnik wajchą przy fotelu. Podobnie z kieszeniami z R19. Jak już ktoś pisał wcześniej fajnie by było zintegrować kieszeń z panelem pod głośnik.
Ciekaw jestem końcowego efektu.
-
Dalsza część zabawy:
-
czym ty szpachle nakladales?:D
-
czym ty szpachle
nakladales?:DChyba reka
-
Rafał, widziałeś na Motogiełdzie jaką ładną zieloną pokrywę zaworów do GTI sprzedaje Indii?
A dla Dżizasa jest też żółta
-
czym ty szpachle
nakladales?:Dbardzo małą szpachelką, ale te wydmy nie mają znaczenia, bo tak czy inaczej wszystko trzeba przelecieć papierem ściernym, który bardzo łatwo sobie z nimi radzi
-
Dzisiaj po odpaleniu swifta z przewodów (gdzieś mi ucieka prąd), małe nagranie:
http://youtu.be/JIR6FGzifakDziewczynie delikatnie ręka uciekała
-
Check Ci się świeci?
Zmotywowałeś mnie do małej zabawy z audio, póki co czekam na zamówione kieszenie z R19. Potem taśma dekarska, a zestaw prawdopodobnie wyląduje Autotek A6.2CS - budżetowo, ale i tak na pewno będzie znacznie lepiej niż z 10cm Magnatami i tweeterami Tonsila . Podpięte to oczywiście do wzmacniacza będzie bo czterokanałowy Renegade V8 (tylko trzeba będzie do niego zajrzeć bo znów coś z dwoma kanałami mam nie tak, mam nadzieję że będzie się to dało tanim kosztem ogarnąć). -
Check Ci się
świeci?
Zmotywowałeś mnie
do małej zabawy z audio, póki co czekam na zamówione kieszenie z R19. Potem taśma
dekarska, a zestaw prawdopodobnie wyląduje Autotek A6.2CS - budżetowo, ale i tak na
pewno będzie znacznie lepiej niż z 10cm Magnatami i tweeterami Tonsila . Podpięte
to oczywiście do wzmacniacza będzie bo czterokanałowy Renegade V8 (tylko trzeba
będzie do niego zajrzeć bo znów coś z dwoma kanałami mam nie tak, mam nadzieję że
będzie się to dało tanim kosztem ogarnąć).check się zapala bo linka od prędkościomierza jest za luźno podpięta, ale:
JAK MOGŁEŚ, ja chciałem te kieszenie ; <
Bez nich może tak fajnie nie wyjść jak chciałem albo lepiej, ale kosztem większej pracy -
JAK MOGŁEŚ, ja
chciałem te kieszenie ; <Byłem pierwszy
Masz większy budżet, zadowol się droższymi z Allegro -
Byłem pierwszy
Masz większy
budżet, zadowol się droższymi z Allegroszkoda mi wydawać 100zł na kieszenie, sam zrobię
-
Po wielu próbach wypracowałem w końcu technikę wyrównywania szpachli, kupno szpachli wykończeniowej znacznie ułatwiło zadanie, nie wiem też po co nakładałem włókna szklane na coś, co nie musi być mega wytrzymałe. Tak czy owak wygładziłem to prawie do perfekcji:
Może zdjęcie tego nie oddaje, ale tekstura jest gładka, jest kilka niedoskonałości (w mniej widocznych miejscach), zastanawiam się czy dać nadmiar podkładu i zetrzeć go papierem wodnym, czy nie robić sobie kłopotu i nałożyć podkład tak, żeby nie ściekało, co o tym sądzicie? -
Po wielu próbach
wypracowałem w końcu technikę wyrównywania szpachli, kupno szpachli wykończeniowej
znacznie ułatwiło zadanie, nie wiem też po co nakładałem włókna szklane na coś, co
nie musi być mega wytrzymałe. Tak czy owak wygładziłem to prawie do perfekcji:
No i fajnie!
-
jak zalejesz podkłem i zjedziesz papierem wodnym powinno być dobrze !
-
jak zalejesz
podkłem i zjedziesz papierem wodnym powinno być dobrze !Tak też zrobiłem - bardzo gruba warstwa, żeby wypełnić wszystkie dołki i mieć co ścierać
Dziś, na wstęp do zakupów kupię większość mat wyciszających na bagażnik, nadkola (tył), pod kanapę, podłogę z tyłu oraz wszystkie drzwi
edit:
7 x 0,5m maty GMS za 308zł (cała rolka), może być za mało -
co sądzicie o tych głośnikach? (w moim sklepie są w promocji)
http://allegro.pl/helix-h-236-precision-wzmacniacz-audison-sr-2-i3470173292.html