[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
za szybko
zamowiles, ale pewnie uda sie sprzedaćDrogie nie były, może nie stracę za dużo
Szkoda ich bo stan extra, ale nie podejdą
-
Drogie nie były,
może nie stracę za dużo
Szkoda ich bo stan
extra, ale nie podejdąSpróbuj sprzedać drożej Jak się nie uda, schodź z ceną
-
Krótki filmik z
licznika
http://www.youtube.com/watch?v=2JyyDDhJKIo&feature=youtu.be100-160 wychodzi 1.5-2s gorzej niz moje 320d, niezle jak na 1.3.
-
Krótki filmik z
licznika
http://www.youtube.com/watch?v=2JyyDDhJKIo&feature=youtu.beOd 170 km/h GTi już tak kiepsko idzie czy po prostu odpuściłeś?
-
Od 170 km/h GTi już
tak kiepsko idzie czy po prostu odpuściłeś?wiesz co, jechałem mostem i wystartowałem jak było równo, później było nieco pod góre, pewnie dlatego
-
100-160 wychodzi
1.5-2s gorzej niz moje 320d, niezle jak na 1.3.ścigałem się z bmkami 318, 320, 325diesel, wszystkie odstawiłem, ale ciesze się, że na większych prędkosciach tez podobnie
-
to nadal w pełni seryjne g13b , a nawet gorzej niż seria bo wydech po całosci z 8v
Sam osobiscie jechalem nim 205km\h i od 170 do 200 szedł mi lepiej a to dlatego że dokrecałem ciut wyżej 4 bieg tak do 180km\h
-
to nadal w pełni
seryjne g13b , a nawet gorzej niż seria bo wydech po całosci z 8v
Sam osobiscie
jechalem nim 205km\h i od 170 do 200 szedł mi lepiej a to dlatego że dokrecałem ciut
wyżej 4 bieg tak do 180km\hja się zastosowałem do Twojej instrukcji - kręć do 6,5tys
To do ilu obr kręcić 4 bieg w takim razie? Bo wrażenie po zmianie biegów miałem takie, że przestał iść, czyli tak jakby za wcześnie zmieniłem -
moja instrukcja to 6.5-7k max bo od 7 auto nie jedzie a wrecz sie cofa chyba....
Ogólnie to auto nie jest stworzone do szybkich prędkosci , u mnie podnoszą sie wycieraczki praktycznie do pionu i maska faluje jakby miała odlecieć. Gtika stworzyli do killowania na biegach 1-2 no max 3 Choć nie wiem co by sie działo jakby dali krótszą dwójkę , byłby na prawde fajne auto
-
moja instrukcja to
6.5-7k max bo od 7 auto nie jedzie a wrecz sie cofa chyba....
Ogólnie to auto nie
jest stworzone do szybkich prędkosci , u mnie podnoszą sie wycieraczki praktycznie
do pionu i maska faluje jakby miała odlecieć. Gtika stworzyli do killowania na
biegach 1-2 no max 3 Choć nie wiem co by sie działo jakby dali krótszą dwójkę ,
byłby na prawde fajne autono 1, 2 i 3 wymiata, dalej też nie jest źle, ja to się boje jeszcze latać tak szybko, bo nadal zbieżności nie zrobiłem, a swift lecący 200km/h to dla obserwatorów musi być zdziwienie
A te 180km/h to jechało się przyjemnie, natomiast gdyby ktoś się nagle pojawił na drodze niespodziewanie czy coś to adrenalina x 10 do góry, bo to strach takie prędkości robić takim małym autem, chyba zupelnie do tego nie przystosowanym -
Ja kiedyś bawiłem się dokręcaniem na siekierkowskim, tyle że nie do 7500 a do 8700, zabawa przednia tylko przerażenie pasażera trochę mnie hamowało.
-
Ja kiedyś bawiłem
się dokręcaniem na siekierkowskim, tyle że nie do 7500 a do 8700, zabawa przednia
tylko przerażenie pasażera trochę mnie hamowało.ja na północnym, od wisłostrady, do myśliborskiej, czyli kawałek nieduży, ciekawe ile wynosi spalanie przy takich prędkościach
-
Nie dużo
-
Skoro masz 5,9L po miescie, zastanawiam się ile miałbyś na samej trasie... To dla mnie jakaś abstrakcja, Tico byś chyba jeździł na powietrze, nie mówiąc o SDI
-
Skoro masz 5,9L po
miescie, zastanawiam się ile miałbyś na samej trasie... To dla mnie jakaś
abstrakcja, Tico byś chyba jeździł na powietrze, nie mówiąc o SDINiedługo będę jechał do Inowrocławia, później nad morze, na pewno dam znać
ale nie spodziewam się poniżej 5l, a 5,9l wyszlo mi raz, teraz mi wyjdzie jakieś 6,3l
-
ścigałem się z
bmkami 318, 320, 325diesel, wszystkie odstawiłem, ale ciesze się, że na większych
prędkosciach tez podobnie325 pewnie tds ... jest się czym chwalić ... 10,4s do 100
Naprawdę "ścignij" się z 320d niekoniecznie w Coupe 150, to zobaczysz że jednak tak dobrze to nie chodzi ... powyżej 150 już nie wspomnę. -
325 pewnie tds ...
jest się czym chwalić ... 10,4s do 100
Naprawdę "ścignij"
się z 320d niekoniecznie w Coupe 150, to zobaczysz że jednak tak dobrze to nie
chodzi ... powyżej 150 już nie wspomnę.przeciez widze jak to chodzi, a chodzi bardzo dobrze, myśle ze bym nie przegrał
zakupiłem sobie lakier (200ml) wraz z rozpuszczalnikiem (300ml), klar oraz utwardzacz, kolorek wybrałem z palety porsche, razem z papierami ściernymi, szczotką drucianą wyszło 115zł, także będę się uczył sztuki lakierowania, jak dobrze będzie szło to zakupie profesjonalny pistolet, bo teraz mam z taniego kompletu... Zastanawiam się tylko na czym wypróbować, początkowo miały to być stalówki 13' ale troche szkoda mi tego lakieru na nie, teraz zastanawiam się nad zmianą kolorów wstawek albo pomalowaniem alusów
-
Zastanawiam się tylko na czym wypróbować, początkowo miały to być stalówki 13' ale troche > szkoda mi tego lakieru na nie, teraz zastanawiam się nad zmianą kolorów wstawek albo
pomalowaniem alusów.Na początek nalej sobie samego rozpuszczalnika i pryskaj po ścianach. Obczaj co się dzieję jak będziesz kręcił dyszami.
Mając sprzęt to teraz możesz malować wszystko
-
Na początek nalej
sobie samego rozpuszczalnika i pryskaj po ścianach. Obczaj co się dzieję jak
będziesz kręcił dyszami.Albo kup jakikolwiek najtańszy lakier, jakąś mache albo drzwi ze złomu byleby równe były w miarę i na tym obczaj a tak w ogóle to co Ty chcesz malować?
-
Na początek nalej
sobie samego rozpuszczalnika i pryskaj po ścianach. Obczaj co się dzieję jak
będziesz kręcił dyszami.
Mając sprzęt to
teraz możesz malować wszystkomam butle 50l - także chyba spokojnie starczy, mam lipe z pistoletem bo z kompletu za 50zł... Pryskalem po scianach już, także ogarniam +/-. Z pistoletu nie lecą krople żadne, tylko ładnie rozpyla, no ale coś musi byc z nim nie tak, że taki tani... Jeszcze mam dylemat z przygotowaniem klaru, bo na puszce jest napisane że 0-3% rozpuszczalnik, to nie bardzo wiem czy lać cokolwiek czy wcale, trzeba będzie kombinować a kolorek mam Tahoe Blue