[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Ale ja też co 10km
średnio gaszę, przecież nie cały czas mam klienta (chyba że ruchliwy dzień), tak czy
inaczej różnica 3,5l to sporo, zbankrutowałbym.Tylko gasisz go pewnie na góra 10-15 minut to nawet nie zdąży stracić temperatury, więc to tak jakbyś jeździł cały czas z rozgrzanym silnikiem.
-
Skrzypi z tylu
gniazdo sprezyny, psiknij tam smarem to ucichnie na jakis czas.
6.3l niezle, ja
nigdy nie zszedlemAle on jeździ nocami po mieście, więc spalanie może być niskie - sporo sygnalizacji świetlnej jest wyłączone i nie ma co się śpieszyć, bo patroli sporo
P.S. Rafał, te sprężyny tylne to na pewno od Mercedesa 190?
-
Tylko gasisz go
pewnie na góra 10-15 minut to nawet nie zdąży stracić temperatury, więc to tak
jakbyś jeździł cały czas z rozgrzanym silnikiem.W większości tak, aczkolwiek nie zawsze, bywa że stoję 30-90min.
Ale on jeździ
nocami po mieście, więc spalanie może być niskie - sporo sygnalizacji świetlnej jest
wyłączone i nie ma co się śpieszyć, bo patroli sporoGdzie można, tam można
P.S. Rafał, te
sprężyny tylne to na pewno od Mercedesa 190?tak mi powiedzieli ci którzy je wymieniali i pierwsze co powiedzieli po zobaczeniu moich to 'te od mercedesa tu damy...', tyle wiem, na allegro zobacz - pierwsza lepsza aukcja, wyglądają podobnie: tylne, czyli te szerokie, wysokie
Wskazówka licznika spalania (kilometry zresetowane od pełnego tankowania):
Leciałem po mieście, kilka spraw załatwić to zrobiłem przy okazji -
wziąłem te - dobra cena i samemu się zrobi
-
wziąłem te - dobra
cena i samemu się zrobi
klikco to znaczy wziąleś? Poczekaj, ja moge w kazdej chwili wyjsc do auta
i policzyć ile zwojów jest, bo tutaj na 100% za dużo!!!!!edit:
w tym linku co dalem przed chwilą są podobne, zaraz zejde, policzę:
http://allegro.pl/kayaba-sprezyny-sprezyna-mercedes-190-w201-t-wawa-i3271853982.html -
co to znaczy
wziąleś? Poczekaj, ja moge w kazdej chwili wyjsc do auta
i policzyć ile
zwojów jest, bo tutaj na 100% za dużo!!!!!
edit:
w tym linku co
dalem przed chwilą są podobne, zaraz zejde, policzę:
http://allegro.pl/kayaba-sprezyny-sprezyna-mercedes-190-w201-t-wawa-i3271853982.htmlTen link co podałeś to tylko ma zdjęcie poglądowe - na każdej aukcji tego sprzedawcy jest to samo zdjęcie.
Nie musisz liczyć, bo ja zaraz do pracy jadę, a za sprężyny już poszedł przelew
Jak za długie to się przytnie - gorzej jakby były za krótkie
-
Ten link co podałeś
to tylko ma zdjęcie poglądowe - na każdej aukcji tego sprzedawcy jest to samo
zdjęcie.
Nie musisz liczyć,
bo ja zaraz do pracy jadę, a za sprężyny już poszedł przelew
Jak za długie to
się przytnie - gorzej jakby były za krótkieok, mam dwie sprezyny obok siebie, te od merca różnią się jedynie tym, że są grubsze, możliwe ze mialy jeden zwoj uciety bo kowal coś tam przy nich robil
-
ok, mam dwie
sprezyny obok siebie, te od merca różnią się jedynie tym, że są grubsze, możliwe ze
mialy jeden zwoj uciety bo kowal coś tam przy nich robilnajważniejsze, że będzie z czego przyciąć i mają taką samą średnicę - ładnie siądzie na wahaczu
Uwielbiam takie eksperymenty
Dla innych to druciarstwo, ale nie ma się co przejmować
Dzięki Rafał za poświęcenie i nurkowanie pod autem
-
Dla innych to
druciarstwo, ale nie ma się co przejmowaćBo niektórzy mają pro-level we wszystkim
ważne, żeby spełniało swoje zadanie -
to rezultaty od razu na forum podrzuć
w razie co to mam jeszcze gti sprężyny -
Ja na ten przykład ścigałem się dzisiaj kilka razy z bmw 2l 150kM i za każdym
razem zostawiałem ją daleko w tyle,tia ... już to widzę jak odstawiasz 330Nm w serii ... chyba że padło a kierowca nie umie nic jeździć ... i to zostawianie ... może i do 100 tak, potem brakuje Nm i już nie jest tak różowo ...
-
rafał mowi chyba o e36 w benzynie która tyle nm nie ma i raczej też nie trzyma seryjnych 150km.
Nie raz udalo mi sie pogonic zdrowe 2.0 lub kiepskie 325 . Ostatnio padła Camry 3.0 nowa i wszelkiej maści passaty choć z tym 130konnym nie było tak łatwo ;>
-
Zapraszam na TTJkę, od jutra zaczynaja się zapisy, tam spokojnie można się sprawdzić
Troszkę posprzątali tor fso i AK królewski organizuje tam upalanie, o ile zapiszę się na czas to jadę, zapraszam, od jutra zapisy na ak królewski.Co do sprężyn, adamo one na bank nie wejdą na wahacz, trzeba będzie rzeźbić, masz wymiary ? Ja kiedyś chyba podawałem, ale nie pamiętam
Pany, byle zbłubany passek na 18 calach was wessać może tak naprawdę
kolega jak miał 115 w b5 to jeszcze świstak szedł jak głupi, po czipie już nie tak różowo... -
Pany, byle zbłubany
passek na 18 calach was wessać może tak naprawdę
kolega jak miał 115
w b5 to jeszcze świstak szedł jak głupi, po czipie już nie tak różowo...Nie doceniacie tych naszych swiftów, one naprawdę mają moc, dzisiaj przy wyprzedzaniu pewnej kolumny aut, po redukcji na dwójeczkę od 60km/h, to głową nie obejrzałem, już było 140 Ja to jestem zawsze i wszędzie chętny do ścigania, do tej pory przegrałem tylko z eclipse jakimś turbo do driftów, ale on tam miał jakiś kosmos, to tylko miałem darmowy pokaz palenia gumy
-
to rezultaty od
razu na forum podrzuć
w razie co to mam
jeszcze gti sprężynyNo ja z GTI założyłem i jest nisko i zawias dobija strasznie
Do sedana to się nie nadaje
-
Co do sprężyn,
adamo one na bank nie wejdą na wahacz, trzeba będzie rzeźbić, masz wymiary ? Ja
kiedyś chyba podawałem, ale nie pamiętamNo to mnie pocieszyłeś Wymiarów nie mam, zasugerowałem się opisem Rava
Sądzisz, że kowal rozginał na gorąco dolny zwój sprężyny ze 190-tki, żeby weszła na Swiftowy wahacz? Czy chodzi Ci o wysokość sprężyny, że nie dam rady tego wcisnąć?
Coś się wymyśli jak będą komplikacje Szlifierka czeka w pogotowiu
-
Jedyne miarodajne rezultaty ścigania się to tylko na zawodach na 1/4 mili - wtedy wiadomo, że każdy ciśnie do oporu. Na ulicy ktoś może bać się policji, wypadku albo po prostu szkoda mu auta i daje komuś wygrać
-
No i Likaon miałeś rację - te sprężyny od 190-tki to powinienem przednie kupić
Średnica zewnętrzna tych od Merca tylnych to 98 mm, przednich 110 mm, a tylna sprężyna do Swifta ma szerokość zewnętrzną 121,5 mm - czyli tą przednią po przycięciu dałoby radę wcisnąć.
A tak to kaplica
Rafał, jak możesz to zmierz zewnętrzną średnicę tych swoich nowych tylnych sprężyn i daj jakieś foto ich posadzenia na wahaczu
-
No i Likaon miałeś
rację - te sprężyny od 190-tki to powinienem przednie kupić
Średnica zewnętrzna
tych od Merca tylnych to 98 mm, przednich 110 mm, a tylna sprężyna do Swifta ma
szerokość zewnętrzną 121,5 mm - czyli tą przednią po przycięciu dałoby radę wcisnąć.
A tak to kaplicaRafał, jak możesz
to zmierz zewnętrzną średnicę tych swoich nowych tylnych sprężyn i daj jakieś foto
ich posadzenia na wahaczudam ale dopiero jutro, bo dzis wychodze do pracy, wracam 5 rano...
-
Ciąg dalszy obserwacji licznika z km na jednym baku:
Z tych zdjęć 100% miasto, silnik dalej odpala za pierwszym razem i nie gaśnie ani nie urywa gazu, ale i tak jadę na stację czym prędzej