[moje auto] Suzuki Swift GLX 1.3 mk4 5d - Suzi
-
Wole zmiany na
lepsze
teraz już szukam
tylko motora od gti
Skrzynie mam,
pochwale się jak pojezdze ;Skoro ma to być Twoje autko do pieszczenia to tylko silnik GTI ma sens
-
Zmiana na GTi wcale nie oznacza zmiany na lepsze
No, ale co kto woli -
Zmiana na GTi wcale
nie oznacza zmiany na lepszeNo ja jakbym miał na coś teraz zmieniać to tylko 1.3 85 KM.
-
Ja jakbym miał zmieniać to na Prelude 2.2
-
Ja jakbym miał
zmieniać to na Prelude 2.2Ja skupiałem się na temacie zmiany silnika w Swifcie...
Jakbym miał zmieniać auto to tylko na Swifta Sporta Mk VII. -
Ja skupiałem się na
temacie zmiany silnika w Swifcie...
Jakbym miał
zmieniać auto to tylko na Swifta Sporta Mk VII.nie znajdziesz czegoś takiego jak 86 kM
-
nie znajdziesz
czegoś takiego jak 86 kMNie bardzo rozumiem o co Ci chodzi...
-
to dajesz 1.3 16V z baleno konstrukcyjnie to to samo prawie co 1.3 16V mk5.
uwazam ze przy odrobinie chęci można podłączyc komputer z GTI ... ale nie wiem co tam by z tego wyszło. wiem tylko ze takie konwersje jak silnik GTI z głowicą sohc 16v były juz kombinowane
-
O i to fajny pomysł, świeższy silnik niż GTi.
-
o to, że nie kupisz nigdzie takiego silnika, chyba, że będziesz dłuuuugo szukał
-
to dajesz 1.3 16V z
baleno konstrukcyjnie to to samo prawie co 1.3 16V mk5.
uwazam ze przy
odrobinie chęci można podłączyc komputer z GTI ... ale nie wiem co tam by z tego
wyszło. wiem tylko ze takie konwersje jak silnik GTI z głowicą sohc 16v były juz
kombinowanetylko nie wiem czy mój mechanik się tego podejmie ;>
http://allegro.pl/silnik-suzuki-baleno-1-3-16v-i2773236470.html
http://allegro.pl/suzuki-baleno-13-16v-silnik-i2829188105.htmlskrzynia rozumiem z gti podchodzi do tego?
-
silnik (blok) to nie wszystko. rownie dobrze na 8v mozesz wsadzic glowe gti po kilku zabiegach. na 1.6 mozesz wsadzic glowe gti po: NA = ostro splanowana lub turbo (kompresja ok 8.5:1)
-
Wsadzanie głowicy GTi na 8v jest nieopłacalne
-
no wiesz... jak ludzie liczą kasę to nie ma sensu wkładać silnika innego tylko wsadzić taki jaki się ma.
ja miałem swoj plan ktory zrealizowałem. przestałem dawno liczyć ile kasy włożyłem w swapa na 1.6. tylko ze ja zrobiłem to z pasji. to był moj pierwszy projekt ktorego podjąłem się sam i to co się czuje jezdząc takim autem (mimo ze gti pewnie szybsze) to duma.
-
no wiesz... jak
ludzie liczą kasę to nie ma sensu wkładać silnika innego tylko wsadzić taki jaki się
ma.
ja miałem swoj plan
ktory zrealizowałem. przestałem dawno liczyć ile kasy włożyłem w swapa na 1.6. tylko
ze ja zrobiłem to z pasji. to był moj pierwszy projekt ktorego podjąłem się sam i to
co się czuje jezdząc takim autem (mimo ze gti pewnie szybsze) to duma.Zgadzam się w 100% wszystko co zrobione dobrze samemu w autku sprawia wielką przyjemność
-
o to, że nie kupisz
nigdzie takiego silnika, chyba, że będziesz dłuuuugo szukałMyślisz, że Swifty Mk V z 1.3 pod maską się nie rozbijają...
-
Wczorajsze zakupy już odebrane
-
To już przekładniowy do silnika lejesz?
-
To już
przekładniowy do silnika lejesz?nie, do frytek
Do skrzyni nowej
-
Nowa skrzynia?
Jaka?