[moje auto] Suzuki Swift GLX 1.3 mk4 5d - Suzi
-
Test spalania miasto (70%), trasa 80km/h (30%)
Zalane za: 90zł
Litrów: 15,6
Przejechany dystans:
300kmDaje to wynik 5,2l*
*Ani razu nie przekraczając 2600rpm
-
*Ani razu nie
przekraczając 2600rpmNo to nieźle musiałeś wkurzać innych użytkowników drogi...
-
No to nieźle
musiałeś wkurzać innych użytkowników drogi...ciągnąc do 2500rpm wcale tak nie zamula, tylko fakt że vmax nie większa niż 80kmh
-
Jest jakiś sposób na to, aby z moich NOWYCH chińskich lamp uciekła wilgoć?
-
Pojeździsz odpowiednio długo na światłach to wyschną
A potem znowu zaparują i tak w kółko
-
Mi jak w Tico zbierała się woda w lampie (miałem dziurkę w kloszu po kamieniu), to zdjąłem tą gumę co jest w koło żarówki i problem znikł. Ewentualnie możesz od spodu lampy wywiercić mały otworek, tylko uważaj na odbłyśnik.
-
Dlatego ja zawsze kupuję używane oryginały i wolę je zregenerować niż wydać kasę na nówki i mieć ciągle zaparowane ;p to jest dobry sposób
-
ciągnąc do 2500rpm
wcale tak nie zamula -
Hmm, mi nie paruje, aczkolwiek swoje rozkleiłem i pomalowałem, potem silikonem zakleiłem.
-
Ja też nie uważam, że mi swift przymula przy np. 2400 obrotach ale może inne auta mamy
-
Ja też nie uważam,
że mi swift przymula przy np. 2400 obrotach ale może inne auta mamyNo raczej nie ma co porównywać 1.0 do 1.3
-
No raczej nie ma co
porównywać 1.0 do 1.31.3 też wcześniej miałem
-
1.3 też wcześniej
miałemMyślałem, że nadal masz i w sumie odnosiłem się bardziej do wypowiedzi BPX'a
-
Myślałem, że nadal
masz i w sumie odnosiłem się bardziej do wypowiedzi BPX'aa znaczna jest różnica pomiędzy 1.0 i 1.3?
bo nie wiem jak wiele zmienia 1 cylinder, pare koni i większa pojemność -
Jak masz 4 osoby w aucie to różnica jest znaaaaaaaaaaaczna
-
No raczej nie ma co
porównywać 1.0 do 1.3Nawet 1.3 GTI przy 2400 obrotach muli, a co dopiero mówić zwykłe 1.3...
-
Nawet 1.3 GTI przy
2400 obrotach muli, a co dopiero mówić zwykłe 1.3...Idąc tym tokiem myślenia to litrem żeby jeździł należałoby jeździć praktycznie non stop na odcięciu, 1.3 i GTi pewnie coś w okolicach 5 - 6.5 tys rpm/min.
-
Idąc tym tokiem
myślenia to litrem żeby jeździł należałoby jeździć praktycznie non stop na odcięciu,
1.3 i GTi pewnie coś w okolicach 5 - 6.5 tys rpm/min.wtedy nie wyjdzie 5,2l/100 ; (
a do 2500 moim zdaniem nie muli, jak sie sprawnie dociśnie pedał gazu, to jest dobrze -
z mojego sprawdzania jazdy swiftem. naj mniej pali w obrotach 2500-3500. z czego podczas jazdy na 5 biegu to 2000 to minimum. Dowód ?
czasem jeżdżę gdańsk - centralna polska
Jak miałem silnik 1.0 któregoś razu poszła mi skrzynia w samym gdańsku; straciłem bieg numer 5. Zatem całą trasę 280 km zrobiłem na biegu nr 4. Nie żałowałem sobie i jechałem tymi samymi prędkościami co zawsze jeździłem na 5 biegu.
Wnioski ? spalił mi tyle samo czy jechałem 110-120 na 4 biegu czy na 5 -
Nawet 1.3 GTI przy
2400 obrotach muli, a co dopiero mówić zwykłe 1.3...ale on ma skrzynię z litrówki