[moje auto] Suzuki Swift GLX 1.3 mk4 5d - Suzi
-
Hellsin dobrze Ci radzi, zaglądnij pod wykładzinę, możesz być niemile zaskoczony, ale im prędzej się tym zajmiesz, tym lepiej.
Jak chcesz, to tam gdzie wykładzina odchodzi od progów (mam ten sam problem - tak, jakby była o parę cm za krótka w tych modelach ) odchyl ją, nawet plastiki pościągaj i zobacz co się tam dzieje. U mnie były dziury prawie na wylot, duży obszar skorodowany szczególnie z tyłu, ale to dlatego że w zimie jeździły w aucie 3 - 4 osoby, gumy pod buty są tam małe i dużo wody się w tych miejscach zbierało. -
nie mam kluczy do foteli ; d, na wylot raczej nie bedzie, bo bylo od dolnej strony robione podwozie ale tak cy inaczej sprawdze tam gdzie mogę
-
nie masz klucza 12 ? hmm
-
nie masz klucza 12
? hmmdokładnie ... najlepsze są klucze nasadowe z dźwignią ...
5 śrub x2 + kanapa, potem osłona lewarka + ręcznego, boczki progów i nakładki boczne i ściągasz wykładzinę ... -
jak będziesz w okolicach legionowa to podjedź, fotelę i wykładzinę w 10 minut zdejmę
-
jak będziesz w
okolicach legionowa to podjedź, fotelę i wykładzinę w 10 minut zdejmękurde jutro o każdej porze !
-
poszło Pw
-
Moje autka, z czego murzyn firmowa strzała
-
Test spalania miasto (70%), trasa 80km/h (30%)
Zalane za: 90zł
Litrów: 15,6
Przejechany dystans:
300kmDaje to wynik 5,2l*
*Ani razu nie przekraczając 2600rpm
-
*Ani razu nie
przekraczając 2600rpmNo to nieźle musiałeś wkurzać innych użytkowników drogi...
-
No to nieźle
musiałeś wkurzać innych użytkowników drogi...ciągnąc do 2500rpm wcale tak nie zamula, tylko fakt że vmax nie większa niż 80kmh
-
Jest jakiś sposób na to, aby z moich NOWYCH chińskich lamp uciekła wilgoć?
-
Pojeździsz odpowiednio długo na światłach to wyschną
A potem znowu zaparują i tak w kółko
-
Mi jak w Tico zbierała się woda w lampie (miałem dziurkę w kloszu po kamieniu), to zdjąłem tą gumę co jest w koło żarówki i problem znikł. Ewentualnie możesz od spodu lampy wywiercić mały otworek, tylko uważaj na odbłyśnik.
-
Dlatego ja zawsze kupuję używane oryginały i wolę je zregenerować niż wydać kasę na nówki i mieć ciągle zaparowane ;p to jest dobry sposób
-
ciągnąc do 2500rpm
wcale tak nie zamula -
Hmm, mi nie paruje, aczkolwiek swoje rozkleiłem i pomalowałem, potem silikonem zakleiłem.
-
Ja też nie uważam, że mi swift przymula przy np. 2400 obrotach ale może inne auta mamy
-
Ja też nie uważam,
że mi swift przymula przy np. 2400 obrotach ale może inne auta mamyNo raczej nie ma co porównywać 1.0 do 1.3
-
No raczej nie ma co
porównywać 1.0 do 1.31.3 też wcześniej miałem