[moje auto] Dżizasowe biało-żółte GTi
-
Znów szybciej stoi jak jeździ
Oby usterka okazała się jakąś pierdołą!
-
pewnie klin na wale poszedł którymś
-
Nie wiem mam nadzieję że jakaś głupota chociaz na dole silnika na prawde nie ma wiele rzeczy do zje**nia się, ehh składać drugi silnik było by nie fajnie
-
Swift umarł
W ostatnim czasie
przy dodawaniu gazu zaczęło coś trzeszczeć, ze środka samochodu dźwięk był prawie
niesłyszalny, tak jakby koło zapasowe obcierało się o blachę, z góry silnika też nic
słychać nie było dopiero od dołu, coś jakby luz miało jakby było niedokręcone i
zaczęło drgać i się obracaćA już mnie nastraszyłeś, że mocowanie wahacza chrupnęło
-
A już mnie
nastraszyłeś, że mocowanie wahacza chrupnęłoWiesz jak się zepsuło coś drogiego to już chyba lepsze by było mocowanie...
-
BPX - hamuj język, M@rek już Ci zwrócił uwagę
Wracając do usterki, oby nie obrócona panewka -
Dobra wiele krzyku o nic Pompa się zapowietrzyła (bo tak) to i nie zapalał, ale mu przeszło... Jeśli chodzi o chrobotanie to układ wydechowy umarł w ten czy inny sposób xD W przeciągu miesiąca powinien trafić już docelowy układ wydechowy czyli pełen przelot na razie na jakiejś zwężce od catbacka 2.25 cala z tłumikiem końcowym w stylu MKV'a. Odprężony silnik odprężony wydech będzie moc
- chłodnica oleju trafi niebawem
-
Uuuu, a będzie darł się jak mój?
-
Bardziej bo na jednym tłumiku na razie
-
zweryfikujemy, mam decybelomierz
-
zweryfikujemy, mam
decybelomierzNo to kiedy spot?
-
Jak dzizas wydech wsadzi, około miesiąca.
-
Jak dzizas wydech
wsadzi, około miesiąca.Czyli wreszcie zrobimy grill-spota!
-
Możliwe, możliwe, dziżas, wsadzaj wydecha i będziem po tunelach siać strach
-
ciekae laikon czy twoj glosniej drze sie od mojego cabrio
Edit by Hellsin: Boxxing - słownictwo !
-
Który z was mówił coś o przepływce, że wala mu się rozwiercona :> Likaon? Bo tak jakbym na spocie gdzieś coś usłyszał
Swift trochę się jakby zalewa od listwy i wtrysków z mk1 także wypadałoby w jakiś sposób oszukać system. Mjecio miał rozwiercona i mówi że było git, także kto tu z okolic ma na podmiankę?
-
U mnie za dużo powietrza dostawał, niskie obroty były, ogólnie cuda, jak ją gdzieś znajdę to przywiozę na podmiankę, w ogóle to pomiary musiałbym porobić co wypluwa rozwiercona przepływka a co normalna, mam jeszcze do zamontowania rozwiercony kolektor, przepustnicę sr20 no i oldschoolowego mastera DET2 aby podlać w razie czego.
-
Spoko loko, ja bym jeszcze pokombinował z przepustnicą może razem z wtryskami by się to unormowało, wtedy bym się zastanawiał czy EMU czy ECU, ale chętnie zostałbym przy przepływomierzu jakimś 60mm z innego samochodu ale co by można było emulować pod turbo
Jeszcze kwestia regulacji przepustnicy, u siebie ustawiłem tak że pod światło jest całkowicie zamknięta przez co strasznie szarpie jak się odejmuje gazu, zastanawiam się czt ją rozszczelnić czy to właśnie wina byt dużej dawki paliwa
-
Szarpanie to czesto wina zle ustawionego tps - moze sprawdz czy lekkie wyprzedzenie go nie pomoze.
-
A wracajac do ubogosci itp, to bym proponowal jednak wrocic do seryjnych wtryskow i nie trzeba czarowac z przezplywka. Nie dosc, ze tak do konca nie wiadomo czy wtryski z mk1 sa bardziej czy mniej wydajne, to jeszcze ich wiek daje wieksza szanse na to ze cos z nimi nie tak jest.
Edit, serwisowka podobno podaje takie cos:
from the Mk3 workshop manual.
59~72cc/15 sec = 236~288/minfrom Mk1 workshop manual
36~44cc/15 sec = 144~176/minTakze na wtryskach mk1 mozesz daleko nie zajechac, nie wspominajac o wiekszej przeplywce. Mnie tez sie wydaje ze do turbo to z mk2 wkladalem wtryski i na pewno nie bylo po nich bardziej ubogo.