[moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33
-
Jakoś matowo wyszła ta farba?
-
Jakoś matowo wyszła
ta farba?Na zdjęciu tak wygląda, bo widocznie jakoś źle światło padało. W rzeczywistości błyszczy się dość mocno.
Zresztą jak będzie już zamontowana to cyknę fotkę i wtedy pewnie będzie widać albo i nie... -
Na zdjęciu tak
wygląda, bo widocznie jakoś źle światło padało. W rzeczywistości błyszczy się dość
mocno.
Zresztą jak będzie
już zamontowana to cyknę fotkę i wtedy pewnie będzie widać albo i nie...Moja chyba dzisiaj do mnie dojdzie nareszcie
-
Moja chyba dzisiaj
do mnie dojdzie nareszcieNo to i tak jestem szybszy, bo w Suzku już siedzi...
-
WRC powinno być a nie DOTZ
I jak? Różnica w prowadzeniu itd jest jakaś? -
WRC powinno być a
nie DOTZDOTZ przyjechał z DMP w Płocku, więc na pewno posiada jakieś magiczne właściwości...
I jak? Różnica w
prowadzeniu itd jest jakaś?A skąd mam wiedzieć... Tylko zamontowałem. Nie mam hajsu, żeby specjalnie jeździć i sprawdzać. Jak jutro będę jechał do Wawy to się zobaczy.
-
A czy maska bez problemu się domyka ?
-
A czy maska bez
problemu się domyka ?Wychodzi że tak, bo po pierwszym zamknięciu specjalnie otworzyłem jeszcze raz maskę, żeby sprawdzić czy nigdzie się nie porysowała rozpórka i jest cała.
-
Ładnie wyszło
Co do zamykania maski też miałem dużo zabawy, bo początkowo zrobiłem większe mocowania i był problem, ale udało się go zniwelować.
-
Ja sobie muszę naklejkę sparco albo omp załatwić
-
Ta rozpórka ani to sparco ani omp, lepiej jakieś "i love JDM" walnąć
Ja mam u siebie albo oryginał omp albo podróbkę, ciężko stwierdzić bo spawy wyglądają ładnie a i wygląd przypomina tą omp. -
Ta rozpórka ani to
sparco ani omp, lepiej jakieś "i love JDM" walnąć
Ja mam u siebie
albo oryginał omp albo podróbkę, ciężko stwierdzić bo spawy wyglądają ładnie a i
wygląd przypomina tą omp.Żubrowaty powinien dawać swoją naklejkę np. "Żuber Tuning Garage"
-
Ja sobie muszę
naklejkę sparco albo omp załatwićI do tego "lista życzeń" na drzwi
-
No to wreszcie wczoraj, z nieocenioną pomocą kolegów jOOeL i likaon udało się skończyć montowanie sprężyn z GTi-ka oraz wymienić niedziałający silniczek w prawym reflektorze.
Dla zainteresowanych różnicą w wysokości między sprężynami między 1.0, a GTi wszystko pomierzyłem i zapisałem:
- przód 62 cm (1.0) --> 62 cm (GTi)
- tył 62,5 cm (1.0) --> 61,5 cm (GTi)
Możliwe, że przód jeszcze się dobrze nie ułożył, ale siądzie maksymalnie 0,5 cm przy dobrych wiatrach, także mit o -2 cm na sprężynach z GTi (względem tych z 1.0) uważam za obalony...
P.S. Wracając jeszcze do tematu rozpórki, to tak jest zauważalna duża różnica w prowadzeniu i jakby trochę mniej plastiki trzeszczą.
-
I do tego "lista
życzeń" na drzwina drzwiach to ja mam korozję - ale jej akurat na liście życzeń nie chciałem
-
Jako, że z jakieś 100 metrów od miejsca zamieszkania na wyjeździe miałem sklep motoryzacyjny to postanowiłem zrobić w nim niezbędne w najbliższym czasie zakupy i oto co zanabyłem za chyba całkiem rozsądne pieniążki:
Tak jak pisałem już u rav'a w wątku spalanie na odcinku 1230 km wyszło mi całkiem fajne: 4,91l/100km i 5,23l/100km.
A tu fotka z drogi powrotnej:
P.S. Dziś wreszcie wróciła do mnie zostawiona na stacji benzynowej w Słupsku mata i wycieraczka dzięki super znajomym, którzy mi ją przywieźli!
-
Spalanko przy jakiej prędkości?
-
O jakie to ładne z ta ciemną szybą bez tych lepek
-
Tnij przednie sprężynki o pół zwoju
-
To ja drugie tyle zrobiłem w każdym terenie, pogodzie i tak go nie uwaliłem
http://img515.imageshack.us/img515/7291/8931.jpgO jakie to ładne z
ta ciemną szybą bez tych lepekZgadzam się w 100% jeszcze bym usunął "BARTEK", bo kojarzy mi się jedynie z tirowcami albo dziadkami